Fasolka szparagowa cz.1
Re: Fasolka szparagowa
Tak jest. Parapet nie jest potrzebny. Wystarczy mieć paletę/ najlepiej 4x7 czyli z 28 doniczkami/ i miejsce na balkonie. Na parapecie na pewno by się wyciągnęła .
No i nie po jednym nasionku w doniczce, bo to nonsens, lecz 2-3.
Piszę o palecie z 28 doniczkami, bo mniejsze są bez sensu, jako, że szybko wysycha w małej doniczce podłoże.
No i nie po jednym nasionku w doniczce, bo to nonsens, lecz 2-3.
Piszę o palecie z 28 doniczkami, bo mniejsze są bez sensu, jako, że szybko wysycha w małej doniczce podłoże.
Dlaczego po 3? Ale później się przerywa?
Ale po co fasolka ma rosnąć gniazdowo? Całkiem ładnie krzaki rosną pojedynczo.
Ale fasolka siana gniazdowo daje większy plon z danej powierzchni niż siana pojedynczo.
No to zrobię eksperyment. Chociaz jakoś nie chce mi się wierzyć ze plon jest większy. W końcu fasola i tak jest strasznie plenna, czy tez raczej generatywna.
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja zawsze siałam fasolę gniazdowo, prawdę mówiąc nawet mi do głowy nie przyszło by sadzić pojedynczo...
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
-
- 50p
- Od: 4 cze 2011, o 21:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czym zasilacie fasolke szparagowa ? Mam azofoske i gnojowki z pokrzywy i skrzypu ale wiem z pokrzywy fasolka nie lubi a czy lubi skrzyp?
Pozdrawiam Monika
------------------------------
Przepraszam ale nie mam polskich znakow.
------------------------------
Przepraszam ale nie mam polskich znakow.
Azofoska to jest nawóz dla zaspanych ogrodników.
Fosfor i potas powinny być dane jesienią lub w ostateczności wczas wiosną i muszą być wymieszane z glebą i to nie grabkami.
A azot tylko jako dawka startowa , ponieważ fasola go później pobierze z powietrza .
Fosfor i potas powinny być dane jesienią lub w ostateczności wczas wiosną i muszą być wymieszane z glebą i to nie grabkami.
A azot tylko jako dawka startowa , ponieważ fasola go później pobierze z powietrza .
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ja tyczną posiałam do ziemi i do kubeczków 0,4 l, a karłowatą tylko do ziemi. ,,Kubeczkowe" trzymam w skrzyneczce w foliaku i rośnie jak szalona, a te w ziemi
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...