Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4

Post »

Dzięki wszystkim za odwiedziny!
W sobotę byłyśmy z Anią-Raczek z wizytą u Dorotki-Donneczki. Do tej pory nie mogę się otrząsnąć. Jestem pod wrażeniem. Dorota ma młody ogród ( tak Ona mówi, bo wcale tego nie widać :wink: ), ale duży, pięknie zagospodarowany i różnorodny. Ma niesamowitą ilość różnych roślin - od jednorocznych, przez byliny, krzewy aż po drzewa. Oczywiście wyszłyśmy z Anią z pełnymi torbami prezentów. Wczoraj mimo niedzieli i okropnej jesiennej pogody wszystko sadziłam. Ta ilość nowych roślin była pewnym "problemem" gdyż nie spodziewałam się ich i nie miałam ani przygotowanego, ani obmyślonego miejsca dla nich - sporo roślin u mnie wciąż czeka w donicach na swoje miejsce na działce :oops: Na szczęście deszcz był dość mobilizujący i wszystko udało się posadzić :tan Mnóstwo roślin mi przybyło w tym miesiącu.
Janko - prymulki wszystkie są ładne. Tę kupiłam wiosną w NOMI.
Ado - w kategorii spotkań Wrocławia żaden rejon chyba nie jest w stanie "pobić" ;:224 Ale to prawda, że forumowe spotkania zawsze są miłe i za krótkie.
Agness - hortensje mam 4 bukietowe i jedną ogrodową, ale to wciąż za mało :lol:
Grażynko - z tą pogodą to największy problem...Od kilku dni zrobiło się jesiennie. Na szczęście w czasie naszego pobytu u Dorotki nie padało chociaż było mokro.
Jacku - magnolia zakwitła kilkoma kwiatkami wczesnym latem. Teraz też chyba może, ale nie powinna ( dla własnego dobra :wink: ). Prymulka jest rewelacyjna i jeśli wiosną znów trafię na takie to na pewno kupię. Sporo kwiatów próbuje przypomnieć o swoim istnieniu kolejnym kwitnieniem. Nawet inkarwilla różowa zakwitła jednym kwiatkiem.
Witaj Taro! Dawno nie zaglądałaś. Ja też lubię prymulki. Mam już dość sporą kolekcję. Niestety nie wszystkie czują się u mnie dobrze :oops: Największy kłopot mam z primula Viali. Dostała nowe miejsce i zobaczymy wiosną czy to da jakiś efekt.
Witaj Tadeuszu! Miło Cię gościć. No cóż u mnie to można zrobić mały spacerek :wink: U Ciebie to dnia brakuje by obejść i zobaczyć wszystko.
O! Ela! Uważaj - do Ciebie też nie jest daleko....Trzeba troszkę szaleć, bo wkrótce będzie zima.
Aniu a może by tak na Pasłęk się wybrać...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziewczyny, z przyczyn technicznych zapraszam do siebie dopiero za rok :(
Na tarasie remonty, hałda piachu ...masakra.
W Dużym Ogrodzie po ostatniej wichurze większość wysokich roślin zglebowanych:
szarłaty leżą, część kukurydzy wyłożona, dalie, cynie, słoneczniki ozdobne w głębokim skłonie...
pergola prawie się położyła, połowa fasoli zwiędła. Całe szczęście, że ucierpiały tylko jednoroczne.
Mój ogród tworzę dopiero od roku, więc to Kopciuszek w porównaniu z waszymi :oops:
Chyba wybaczycie mi, że dopiero za rok... ;:196
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Izuś, jak macie fajnie z tymi forumkowymi spotkaniami :heja i do tego roślinek do ogrodu przybywa. ;:138
Pięknie Ci wszystko rośnie ;:138
Milutkiego wieczoru ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izus! Jak zwykle przecudowny u Ciebie Mieczyk Abisyński! U Ciebie pierwszej zobaczylam ten kwiat i wiesz, on zawsze mi Ciebie przywodzi na myśl, gdziekolwiek go widzę...
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Izuniu ja też troszkę zaniedbałam swój wątek i przyjaciół w nim :(

Ale miejmy nadzieje że w zimie razem to nadrobimy :lol:

Udało mi się zebrać nasionka tych bratków cytrynowych...ale przez ten upał wszystkie uschły i nasionek jest niewiele.....ale mam nadzieję Izuniu że Tobie uda się z nich wyhodować piękne okazy ;:196
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

I mamy wrzesień...A czasem mam wrażenie, że to już listopad :evil: Wczoraj słyszałam ostrzeżenie przed przyszłotygodniowymi przymrozkami :evil: Strach się bać! A u mnie wciąż tyle roślin czeka na posadzenie :oops: Zaczynam się tym martwić. Nie wiem jak Wy, ale ja mam nieodparte wrażenie, że ten sezon był jakiś taki... krótki. Tak niewiele zdziałałam na działce, z wieloma rzeczami nie zdążyłam i chyba nie zdążę.
Oczywiście Elu, że wybaczamy zaproszenie dopiero za rok :D Najważniejsze, że możemy się spotykać. A już w przyszłym tygodniu targi :tan
Wiesiu spotkania zawsze są fajne i korzystne dla ogródków. Wiesz...o porażkach ogrodniczych mówimy rzadko, a jeszcze rzadziej je pokazujemy. Na zdjęciach wszystko wygląda lepiej, ale dziękuję za miłe słówko.
Witaj Aguś! No nareszcie się pokazałaś. Zaniedbujesz forum i blog też :roll: To miłe, że kojarzę Ci się z takim fajnym kwiatkiem - ładnym i pachnącym.
Dziękuję Jolu, że pamiętałaś o tych nasionach dla mnie ;:196 . Nie potrzeba ich dużo. Postaram się nie zawieść Twoich nadziei i mieć Twoje bratki w przyszłym sezonie u siebie.

Na poprawę humorków kilka nowych fotek:
Obrazek - jesień tuż, tuż...
A może jeszcze nie...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Fakt, jesiennie sie robi... ale, żeby przymrozki....w życiu... zabraniam... ja sie w przyszłym tygodniu na jakies grzybki chcę wybrać, więc żadnych przymrozków , proszę...
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Izuniu mam nadzieję że jesień jeszcze nie tuż tuż :wink:
Zostawiam buziaczki ;:196
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Iza pytałaś o wygląd całej rośliny w moim wątku bo wstawiłam tylko kwiatuszek ketmii południowej. Na działce gdzie rosnie kilka sztuk jest ciasno i problem zrobic dobre ujęcie ale w maju jedną lichą sadzonkę posadziłam do doniczki i jakiś czas temu przyniosłam do domu.
Stoi w skrzynce za oknem. W doniczce jest trochę mniejsza ale pokrój rośliny taki sam. ma mnóstwo pączków.

Obrazek

Obrazek

Jakby co .... to nasionka zbieram.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Asssika
100p
100p
Od: 26 paź 2009, o 19:25

Post »

jasne, że będę :D to już choroba, może się gdzieś tam spotkamy?
czasami nie cel jest ważny ale by do niego dążyć...

Moja walka z wiatrakami?
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Izo ja też mam wrażanie, że ten sezon jakiś takie krótki i dziwny...
Zaczął się dość późno, w maju został przerwany przez deszcze i powodzie, potem jakoś tak szybko zleciało, ni z początkiem września się kończy. Ja też raczej nie zrealizuje moich ambitnych planów na wrzesień i październik.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Iza :!: Te powtórki kwitnienia są miłą niespodzianką 8-) Kuklik pięknie się wybarwił. A u znajomej kwitną fiołki i dopytywałem się kilka razy, czy tak zawsze mają :)
Niezawodnie kwitnie mi od Ciebie ślazownik. Trochę się pokłada ale polubiłem tę roślinę :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Izuniu :D
Dziękuję za odwiedziny ;:196 Rzadko teraz zaglądam na forum, muszę się na nowo zorganizować :lol:
W ogrodzie widać już zbliżającą się jesień, chociaż rośliny ciągle w dobrej kondycji. U Ciebie jeszcze bardzo kolorowo!!
Pozdrawiam Cię serdecznie :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”