Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4
Dzięki wszystkim za odwiedziny!
W sobotę byłyśmy z Anią-Raczek z wizytą u Dorotki-Donneczki. Do tej pory nie mogę się otrząsnąć. Jestem pod wrażeniem. Dorota ma młody ogród ( tak Ona mówi, bo wcale tego nie widać ), ale duży, pięknie zagospodarowany i różnorodny. Ma niesamowitą ilość różnych roślin - od jednorocznych, przez byliny, krzewy aż po drzewa. Oczywiście wyszłyśmy z Anią z pełnymi torbami prezentów. Wczoraj mimo niedzieli i okropnej jesiennej pogody wszystko sadziłam. Ta ilość nowych roślin była pewnym "problemem" gdyż nie spodziewałam się ich i nie miałam ani przygotowanego, ani obmyślonego miejsca dla nich - sporo roślin u mnie wciąż czeka w donicach na swoje miejsce na działce Na szczęście deszcz był dość mobilizujący i wszystko udało się posadzić Mnóstwo roślin mi przybyło w tym miesiącu.
Janko - prymulki wszystkie są ładne. Tę kupiłam wiosną w NOMI.
Ado - w kategorii spotkań Wrocławia żaden rejon chyba nie jest w stanie "pobić" Ale to prawda, że forumowe spotkania zawsze są miłe i za krótkie.
Agness - hortensje mam 4 bukietowe i jedną ogrodową, ale to wciąż za mało
Grażynko - z tą pogodą to największy problem...Od kilku dni zrobiło się jesiennie. Na szczęście w czasie naszego pobytu u Dorotki nie padało chociaż było mokro.
Jacku - magnolia zakwitła kilkoma kwiatkami wczesnym latem. Teraz też chyba może, ale nie powinna ( dla własnego dobra ). Prymulka jest rewelacyjna i jeśli wiosną znów trafię na takie to na pewno kupię. Sporo kwiatów próbuje przypomnieć o swoim istnieniu kolejnym kwitnieniem. Nawet inkarwilla różowa zakwitła jednym kwiatkiem.
Witaj Taro! Dawno nie zaglądałaś. Ja też lubię prymulki. Mam już dość sporą kolekcję. Niestety nie wszystkie czują się u mnie dobrze Największy kłopot mam z primula Viali. Dostała nowe miejsce i zobaczymy wiosną czy to da jakiś efekt.
Witaj Tadeuszu! Miło Cię gościć. No cóż u mnie to można zrobić mały spacerek U Ciebie to dnia brakuje by obejść i zobaczyć wszystko.
O! Ela! Uważaj - do Ciebie też nie jest daleko....Trzeba troszkę szaleć, bo wkrótce będzie zima.
Aniu a może by tak na Pasłęk się wybrać...
W sobotę byłyśmy z Anią-Raczek z wizytą u Dorotki-Donneczki. Do tej pory nie mogę się otrząsnąć. Jestem pod wrażeniem. Dorota ma młody ogród ( tak Ona mówi, bo wcale tego nie widać ), ale duży, pięknie zagospodarowany i różnorodny. Ma niesamowitą ilość różnych roślin - od jednorocznych, przez byliny, krzewy aż po drzewa. Oczywiście wyszłyśmy z Anią z pełnymi torbami prezentów. Wczoraj mimo niedzieli i okropnej jesiennej pogody wszystko sadziłam. Ta ilość nowych roślin była pewnym "problemem" gdyż nie spodziewałam się ich i nie miałam ani przygotowanego, ani obmyślonego miejsca dla nich - sporo roślin u mnie wciąż czeka w donicach na swoje miejsce na działce Na szczęście deszcz był dość mobilizujący i wszystko udało się posadzić Mnóstwo roślin mi przybyło w tym miesiącu.
Janko - prymulki wszystkie są ładne. Tę kupiłam wiosną w NOMI.
Ado - w kategorii spotkań Wrocławia żaden rejon chyba nie jest w stanie "pobić" Ale to prawda, że forumowe spotkania zawsze są miłe i za krótkie.
Agness - hortensje mam 4 bukietowe i jedną ogrodową, ale to wciąż za mało
Grażynko - z tą pogodą to największy problem...Od kilku dni zrobiło się jesiennie. Na szczęście w czasie naszego pobytu u Dorotki nie padało chociaż było mokro.
Jacku - magnolia zakwitła kilkoma kwiatkami wczesnym latem. Teraz też chyba może, ale nie powinna ( dla własnego dobra ). Prymulka jest rewelacyjna i jeśli wiosną znów trafię na takie to na pewno kupię. Sporo kwiatów próbuje przypomnieć o swoim istnieniu kolejnym kwitnieniem. Nawet inkarwilla różowa zakwitła jednym kwiatkiem.
Witaj Taro! Dawno nie zaglądałaś. Ja też lubię prymulki. Mam już dość sporą kolekcję. Niestety nie wszystkie czują się u mnie dobrze Największy kłopot mam z primula Viali. Dostała nowe miejsce i zobaczymy wiosną czy to da jakiś efekt.
Witaj Tadeuszu! Miło Cię gościć. No cóż u mnie to można zrobić mały spacerek U Ciebie to dnia brakuje by obejść i zobaczyć wszystko.
O! Ela! Uważaj - do Ciebie też nie jest daleko....Trzeba troszkę szaleć, bo wkrótce będzie zima.
Aniu a może by tak na Pasłęk się wybrać...
- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziewczyny, z przyczyn technicznych zapraszam do siebie dopiero za rok
Na tarasie remonty, hałda piachu ...masakra.
W Dużym Ogrodzie po ostatniej wichurze większość wysokich roślin zglebowanych:
szarłaty leżą, część kukurydzy wyłożona, dalie, cynie, słoneczniki ozdobne w głębokim skłonie...
pergola prawie się położyła, połowa fasoli zwiędła. Całe szczęście, że ucierpiały tylko jednoroczne.
Mój ogród tworzę dopiero od roku, więc to Kopciuszek w porównaniu z waszymi
Chyba wybaczycie mi, że dopiero za rok...
Na tarasie remonty, hałda piachu ...masakra.
W Dużym Ogrodzie po ostatniej wichurze większość wysokich roślin zglebowanych:
szarłaty leżą, część kukurydzy wyłożona, dalie, cynie, słoneczniki ozdobne w głębokim skłonie...
pergola prawie się położyła, połowa fasoli zwiędła. Całe szczęście, że ucierpiały tylko jednoroczne.
Mój ogród tworzę dopiero od roku, więc to Kopciuszek w porównaniu z waszymi
Chyba wybaczycie mi, że dopiero za rok...
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Izuś, jak macie fajnie z tymi forumkowymi spotkaniami i do tego roślinek do ogrodu przybywa.
Pięknie Ci wszystko rośnie
Milutkiego wieczoru
Pięknie Ci wszystko rośnie
Milutkiego wieczoru
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izus! Jak zwykle przecudowny u Ciebie Mieczyk Abisyński! U Ciebie pierwszej zobaczylam ten kwiat i wiesz, on zawsze mi Ciebie przywodzi na myśl, gdziekolwiek go widzę...
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Izuniu ja też troszkę zaniedbałam swój wątek i przyjaciół w nim
Ale miejmy nadzieje że w zimie razem to nadrobimy
Udało mi się zebrać nasionka tych bratków cytrynowych...ale przez ten upał wszystkie uschły i nasionek jest niewiele.....ale mam nadzieję Izuniu że Tobie uda się z nich wyhodować piękne okazy
Ale miejmy nadzieje że w zimie razem to nadrobimy
Udało mi się zebrać nasionka tych bratków cytrynowych...ale przez ten upał wszystkie uschły i nasionek jest niewiele.....ale mam nadzieję Izuniu że Tobie uda się z nich wyhodować piękne okazy
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
I mamy wrzesień...A czasem mam wrażenie, że to już listopad Wczoraj słyszałam ostrzeżenie przed przyszłotygodniowymi przymrozkami Strach się bać! A u mnie wciąż tyle roślin czeka na posadzenie Zaczynam się tym martwić. Nie wiem jak Wy, ale ja mam nieodparte wrażenie, że ten sezon był jakiś taki... krótki. Tak niewiele zdziałałam na działce, z wieloma rzeczami nie zdążyłam i chyba nie zdążę.
Oczywiście Elu, że wybaczamy zaproszenie dopiero za rok Najważniejsze, że możemy się spotykać. A już w przyszłym tygodniu targi
Wiesiu spotkania zawsze są fajne i korzystne dla ogródków. Wiesz...o porażkach ogrodniczych mówimy rzadko, a jeszcze rzadziej je pokazujemy. Na zdjęciach wszystko wygląda lepiej, ale dziękuję za miłe słówko.
Witaj Aguś! No nareszcie się pokazałaś. Zaniedbujesz forum i blog też To miłe, że kojarzę Ci się z takim fajnym kwiatkiem - ładnym i pachnącym.
Dziękuję Jolu, że pamiętałaś o tych nasionach dla mnie . Nie potrzeba ich dużo. Postaram się nie zawieść Twoich nadziei i mieć Twoje bratki w przyszłym sezonie u siebie.
Na poprawę humorków kilka nowych fotek:
- jesień tuż, tuż...
A może jeszcze nie...
Oczywiście Elu, że wybaczamy zaproszenie dopiero za rok Najważniejsze, że możemy się spotykać. A już w przyszłym tygodniu targi
Wiesiu spotkania zawsze są fajne i korzystne dla ogródków. Wiesz...o porażkach ogrodniczych mówimy rzadko, a jeszcze rzadziej je pokazujemy. Na zdjęciach wszystko wygląda lepiej, ale dziękuję za miłe słówko.
Witaj Aguś! No nareszcie się pokazałaś. Zaniedbujesz forum i blog też To miłe, że kojarzę Ci się z takim fajnym kwiatkiem - ładnym i pachnącym.
Dziękuję Jolu, że pamiętałaś o tych nasionach dla mnie . Nie potrzeba ich dużo. Postaram się nie zawieść Twoich nadziei i mieć Twoje bratki w przyszłym sezonie u siebie.
Na poprawę humorków kilka nowych fotek:
- jesień tuż, tuż...
A może jeszcze nie...
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Fakt, jesiennie sie robi... ale, żeby przymrozki....w życiu... zabraniam... ja sie w przyszłym tygodniu na jakies grzybki chcę wybrać, więc żadnych przymrozków , proszę...
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Izuniu mam nadzieję że jesień jeszcze nie tuż tuż
Zostawiam buziaczki
Zostawiam buziaczki
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Iza pytałaś o wygląd całej rośliny w moim wątku bo wstawiłam tylko kwiatuszek ketmii południowej. Na działce gdzie rosnie kilka sztuk jest ciasno i problem zrobic dobre ujęcie ale w maju jedną lichą sadzonkę posadziłam do doniczki i jakiś czas temu przyniosłam do domu.
Stoi w skrzynce za oknem. W doniczce jest trochę mniejsza ale pokrój rośliny taki sam. ma mnóstwo pączków.
Jakby co .... to nasionka zbieram.
Pozdrawiam
Stoi w skrzynce za oknem. W doniczce jest trochę mniejsza ale pokrój rośliny taki sam. ma mnóstwo pączków.
Jakby co .... to nasionka zbieram.
Pozdrawiam
- Asssika
- 100p
- Od: 26 paź 2009, o 19:25
jasne, że będę to już choroba, może się gdzieś tam spotkamy?
- maakita
- Od: 17 maja 2007, o 08:47
Izo ja też mam wrażanie, że ten sezon jakiś takie krótki i dziwny...
Zaczął się dość późno, w maju został przerwany przez deszcze i powodzie, potem jakoś tak szybko zleciało, ni z początkiem września się kończy. Ja też raczej nie zrealizuje moich ambitnych planów na wrzesień i październik.
Zaczął się dość późno, w maju został przerwany przez deszcze i powodzie, potem jakoś tak szybko zleciało, ni z początkiem września się kończy. Ja też raczej nie zrealizuje moich ambitnych planów na wrzesień i październik.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Iza Te powtórki kwitnienia są miłą niespodzianką Kuklik pięknie się wybarwił. A u znajomej kwitną fiołki i dopytywałem się kilka razy, czy tak zawsze mają
Niezawodnie kwitnie mi od Ciebie ślazownik. Trochę się pokłada ale polubiłem tę roślinę
Niezawodnie kwitnie mi od Ciebie ślazownik. Trochę się pokłada ale polubiłem tę roślinę
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Witaj, Izuniu
Dziękuję za odwiedziny Rzadko teraz zaglądam na forum, muszę się na nowo zorganizować
W ogrodzie widać już zbliżającą się jesień, chociaż rośliny ciągle w dobrej kondycji. U Ciebie jeszcze bardzo kolorowo!!
Pozdrawiam Cię serdecznie
Dziękuję za odwiedziny Rzadko teraz zaglądam na forum, muszę się na nowo zorganizować
W ogrodzie widać już zbliżającą się jesień, chociaż rośliny ciągle w dobrej kondycji. U Ciebie jeszcze bardzo kolorowo!!
Pozdrawiam Cię serdecznie