Doniczkowe kompozycje na balkon i taras od 2008 -
Re: Doniczkowe kompozycje na balkon i taras
Moje kompozycje 09.05.2015
Przed domem pelargonia i Euphorbia 'Diamond Frost' Taras: goździk na stole i na dole różowa petunia i biała mini surfinia tu ma być surfinia table white fioletowa milion bells na rynnie smagliczka zwisająca biała i fioletowa i moja ulubiona kolorystycznie fioletowa-biało-zielona kompozycja bratki,które się jeszcze nieźle trzymają,ale niedługo jednak do wymiany
Mam nadzieję,że wszystkie będą pięknie i obficie sobie rosnąć cały sezon
Przed domem pelargonia i Euphorbia 'Diamond Frost' Taras: goździk na stole i na dole różowa petunia i biała mini surfinia tu ma być surfinia table white fioletowa milion bells na rynnie smagliczka zwisająca biała i fioletowa i moja ulubiona kolorystycznie fioletowa-biało-zielona kompozycja bratki,które się jeszcze nieźle trzymają,ale niedługo jednak do wymiany
Mam nadzieję,że wszystkie będą pięknie i obficie sobie rosnąć cały sezon
-
- 200p
- Od: 31 lip 2013, o 03:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przepiękne kompozycje
Pozwolisz, że niektóre od Ciebie ściągnę?
Pozdrawiam Asia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Podoba mi się ta kompozycja w tym koszu fioletowobiało zielona. A zwłaszcz lubię heliotropy za ich kolor i ten piękny zapach.
-
- 50p
- Od: 4 maja 2015, o 13:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Pięknie... jak patrzę na Twoje roślinki to aż zazdrość mnie zżera co zrobiłam nie tak z tymi moimi petuniami, że takie moje małe są...
Czy Twoje są z nasionek czy kupowane sadzonki? I ile jest sadzonek posadzonych w donicy gdzie jest różowa petunia i biała surfinia? Pytam bo nie wiem ile i w jakim rozstawie te moje bidule sadzić...
Piękne masz roślinki
Czy Twoje są z nasionek czy kupowane sadzonki? I ile jest sadzonek posadzonych w donicy gdzie jest różowa petunia i biała surfinia? Pytam bo nie wiem ile i w jakim rozstawie te moje bidule sadzić...
Piękne masz roślinki
Oczywiście,miło miasia124 pisze:Przepiękne kompozycje
Wszystko z gotowych sadzonek.Moja koleżanka z pracy jest posiadaczką 5 tuneli z kwiatami Każdego roku mam ten sam problem jakiee i ileee ... W tej kompozycji o którą pytasz jest jedna petunia i 2 sadzonki drobnej,białej milion bellsgosiakam23 pisze:Pięknie... jak patrzę na Twoje roślinki to aż zazdrość mnie zżera co zrobiłam nie tak z tymi moimi petuniami, że takie moje małe są...
Piękne masz roślinki
Bardzo jestem ciekawa jak rozkwitną i się rozrosną,bo każdego roku staram się mieć coś nowego,czego jeszcze nie miałam w poprzednich sezonach.
-
- 50p
- Kontakt:
Hm to dlatego takie piękne sadzonki - ja jestem nowicjuszką i bardzo mi zależało na swoich sadzonkach z nasiona ale nie są takie dorodne i... oj daleko, daleko im do Twoich ale może się rozrosną jeszcze mają czas
Na pewno będą piękne i dorodne I jeszcze ta satysfakcja,że są Twoje samodzielnie wyhodowane ! Ja może kiedyś pokuszę się o jakieś samodzielne wysiewki,ale póki co biorę "gotowce"
- iwek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Re: Jakie rośliny na balkon
Ja nie mam balkonu ale na oknach sadzę pelargonie pełne nie zwisają zbyt mocno są przepiękne nawet na bardzo słoneczne wystawki,w tym roku postawiłam na pelargonie odmianowe na jednym oknie postawiłam pelargonię Vancuwer na drugi pelargonię variegata zobaczymy które obsadzenia bardziej będą mi się podobać Kanny w donicach dołem obsadzałam drobną aksamitką w tym roku postawiłam na białą smagliczkę Lubię w skrzynkach misz-masz ale jakoś nie umiem mieszać kwiatów do skrzynek
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
25 maj , pewnie większość już posadziła kwiaty - nikt nie pochwali się swoimi kompozycjami
Wspaniałe kompozycje. Masz petunię fioletową najbardziej mi się ona podoba ze wszystkich petunii.
-
- 50p
- Kontakt:
Hm... myślałam, że to twój wątek i nie wypada.
Jak myślicie przekwitnięte bratki można przyciąć?Zakwitną ponownie czy lepiej z nimi na kompost?