Gosiny ogród
Re: Gosiny ogród
Gosiu oczywiście bardzo podoba mi się wiosna w twoim ogrodzie, zauważyłam że też masz posadzone wiosenna kwiaty pod drzewami jak też tak obsadziłam z tym że po ich przekwitnięciu rosną tam hosty.
- gosia22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2009, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fela, oto meteo na bieżąco rano zimno 6° ale odczuwało sie 0° brrrr, po południu straszny wiatr ! Tak wiało ze nie mogliśmy włączyć kominka Jutro ma być lepiej , a od niedzieli znowu ma wiać. :x
Mam nadzieje ze jednak będzie dosyć ładnie w niedziele bo chce jechać na wystawę drobiu do Guingamp...
Danusiu, no to muszę do wpaść do twojego ogródka by zobaczyć jakie cuda nakupowałaś . nie wiem za ile kupiłaś róże ale mój Yves kosztował około 14 euro. Od czasu do czasu pozwolę sobie na taki luksus (ten akurat to prezent) , ale szczerze mówiąc czekam cały czas na jakieś promocje , np. Leo Ferre kupiłam za 7 euro... hihi .
Pod drzewem zasadziłam stopniowo, krokusy, hiacynty i tulipany. Jak wszystko przekwitnie wysieje jednoroczne kwiaty polne, zobaczymy co z tego wyjdzie.
pa pa dobrej nocy
Mam nadzieje ze jednak będzie dosyć ładnie w niedziele bo chce jechać na wystawę drobiu do Guingamp...
Danusiu, no to muszę do wpaść do twojego ogródka by zobaczyć jakie cuda nakupowałaś . nie wiem za ile kupiłaś róże ale mój Yves kosztował około 14 euro. Od czasu do czasu pozwolę sobie na taki luksus (ten akurat to prezent) , ale szczerze mówiąc czekam cały czas na jakieś promocje , np. Leo Ferre kupiłam za 7 euro... hihi .
Pod drzewem zasadziłam stopniowo, krokusy, hiacynty i tulipany. Jak wszystko przekwitnie wysieje jednoroczne kwiaty polne, zobaczymy co z tego wyjdzie.
pa pa dobrej nocy
Gosiu najdrożej zapłaciłam około 11 euro niestety tutaj to inaczej się przelicza. Jestem ciekawa ile tych moich perełek przeżyło zimę bo jest wyjątkowo mroźna mówię tak bo jeszcze się nie skończyła a noce mają być jeszcze mroźne.
- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
Przepiekna Kamelia ma bardzo duzo pakow
dzisiaj pewnie ma juz wiecej rozwinietych kwiatow
pokaz ja Goska ale prosze minimum dwie fotki
Pozdrawiam Markus
dzisiaj pewnie ma juz wiecej rozwinietych kwiatow
pokaz ja Goska ale prosze minimum dwie fotki
Pozdrawiam Markus
- gosia22
Markus witam gorąco.
Moje kamelie bo mam dwie , powoli wypuszczają kwiatki. Jeszcze jest wiele paków tak wiec będę mogla jeszcze nacieszyć oczy.
Jednej kamelii ucięłam w ubiegłym roku spora gałąź, nie wiem czy jej dobrze to na zdrowie wyszło bo jakaś taka mizerna jest i na dodatek ma zółte liście, ale to chyba chloroza ?
Fotki jakieś takie nie udane, jutro postaram się zrobić zdjęcia z innego ujęcia
kwiatki ciągle kwitną...
rabatka z angielkami
Moje kamelie bo mam dwie , powoli wypuszczają kwiatki. Jeszcze jest wiele paków tak wiec będę mogla jeszcze nacieszyć oczy.
Jednej kamelii ucięłam w ubiegłym roku spora gałąź, nie wiem czy jej dobrze to na zdrowie wyszło bo jakaś taka mizerna jest i na dodatek ma zółte liście, ale to chyba chloroza ?
Fotki jakieś takie nie udane, jutro postaram się zrobić zdjęcia z innego ujęcia
kwiatki ciągle kwitną...
rabatka z angielkami
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Ja na takie wiosenne widoczki jeszcze pewnie miesiąc będę musiała poczekać.Ale żonkili też Ci przybyło U mnie w niektórych miejscach jeszcze nie wyglądają z ziemi.A kamelia
- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
Gosiu sa piekne,obydwie tej samej odmiany ?
Kamelia dobrze znosi ciecie nie sadze zeby to bylo przyczyna chlorystycznych lisci
widze ze troche ma wylysiale galazki
-czy stanowisko ma bardziej mokre o siostrzyczki
-moze za duzo wapna,rozrzuc kwasnego torfu pod nia
-czy czasami lekko nie podmarzla/teraz czy rok wczesniej ?
-rosnie w bardziej przewiewnym miejscu od tamtej ?
-jak z jej zasilaniem ?
czekam na nastepne ujecia Kamelii
wiosna u Ciebie na calego,zonkile w pelnym rozkwicie,fajna kompozycja z krokusow
Pozdrawiam Markus
Kamelia dobrze znosi ciecie nie sadze zeby to bylo przyczyna chlorystycznych lisci
widze ze troche ma wylysiale galazki
-czy stanowisko ma bardziej mokre o siostrzyczki
-moze za duzo wapna,rozrzuc kwasnego torfu pod nia
-czy czasami lekko nie podmarzla/teraz czy rok wczesniej ?
-rosnie w bardziej przewiewnym miejscu od tamtej ?
-jak z jej zasilaniem ?
czekam na nastepne ujecia Kamelii
wiosna u Ciebie na calego,zonkile w pelnym rozkwicie,fajna kompozycja z krokusow
Pozdrawiam Markus
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Kamelia obsypana kwieciem
Żonkili kwitnie cała masa ! Liczę na fotkę tulipanów
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Gosiu ale piękną różę dokupiłaś ,łłaał ,krokusy i żonkile wiosna na całego aż miło się patrzy .
- gosia22
Witam wszystkich bardzo gorąco i dziękuję ze wpadacie do mnie
Markus, ale to mnie zwaliłeś z nóg hihi. Nigdy nie nawoziłam kamelii , one są dosyć stare bo sąsiedzi mi mówili. gatunek jest chyba taki sam, bo kwiaty są identyczne na obu kameliach. Stanowiska maja praktycznie takie same, może ta co żółknie ma więcej slonca , bo jest na wschodzie a ta druga jest na północnej stronie a tam wieje jak nie wiem co. hihi. A co mrozu to u nas jest najwyżej -7, myślisz ze mogla przemarznąć ?
Co mogę im zarzucić ze strasznie brudzą, kwiaty opadają bardzo wcześnie. Zadaje sobie pytanie czy to tak u mnie czy wszystkie kamelie takie są ?
Kobietki, u mnie przyroda obudziła się na całego. Od czasu do czasu dokupię sobie jakiś roślinki jak dalie,5 sztuk czy prymulkę której kolor i kształt kwiatka mi się podobał.
jak tylko mam trochę czasu to pele, bo tyle narosło chwastów ze nie widać co jest co .
Jak już pisałam Katarzynce, moje klematisy wystrzeliły w gore. nie pamiętam kiedy ale takie były mizerne ze je ścięłam prawie do ziemi, jestem bardzo zdziwiona ze tak ładnie odbiły. Pytanie tylko czy zakwitną hihi
ze wschodu
od północnej strony
biedronki na rozmarynie
pierwsze paki bzu
nowy nabytek, bardzo mi się podobają kwiatki
Jak tak patrze na tego klematisa to muszę go chyba jakoś lepiej podwiązać... hiihi
Calkiem z tylu miałam klematisa "pillu", źle mi kwitł to go przeniosłam. Na to miejsce posadziłam "Pierre de Ronsard" mam nadzieje ze będzie się lepiej sprawował.
Aromatyczny kącik w końcu czysty...
a tutaj mój nowy może szalony pomysł. Chciałabym by po tej palisadzie z drewna, pięła się jakaś może pnąca pachnąca róża?
Wykopanie kamieni poszło mi bardzo łatwo, pod spodem jest żwir. Jak tylko znajdę trochę czasu spróbuję się tym zająć. hiih
Markus, ale to mnie zwaliłeś z nóg hihi. Nigdy nie nawoziłam kamelii , one są dosyć stare bo sąsiedzi mi mówili. gatunek jest chyba taki sam, bo kwiaty są identyczne na obu kameliach. Stanowiska maja praktycznie takie same, może ta co żółknie ma więcej slonca , bo jest na wschodzie a ta druga jest na północnej stronie a tam wieje jak nie wiem co. hihi. A co mrozu to u nas jest najwyżej -7, myślisz ze mogla przemarznąć ?
Co mogę im zarzucić ze strasznie brudzą, kwiaty opadają bardzo wcześnie. Zadaje sobie pytanie czy to tak u mnie czy wszystkie kamelie takie są ?
Kobietki, u mnie przyroda obudziła się na całego. Od czasu do czasu dokupię sobie jakiś roślinki jak dalie,5 sztuk czy prymulkę której kolor i kształt kwiatka mi się podobał.
jak tylko mam trochę czasu to pele, bo tyle narosło chwastów ze nie widać co jest co .
Jak już pisałam Katarzynce, moje klematisy wystrzeliły w gore. nie pamiętam kiedy ale takie były mizerne ze je ścięłam prawie do ziemi, jestem bardzo zdziwiona ze tak ładnie odbiły. Pytanie tylko czy zakwitną hihi
ze wschodu
od północnej strony
biedronki na rozmarynie
pierwsze paki bzu
nowy nabytek, bardzo mi się podobają kwiatki
Jak tak patrze na tego klematisa to muszę go chyba jakoś lepiej podwiązać... hiihi
Calkiem z tylu miałam klematisa "pillu", źle mi kwitł to go przeniosłam. Na to miejsce posadziłam "Pierre de Ronsard" mam nadzieje ze będzie się lepiej sprawował.
Aromatyczny kącik w końcu czysty...
a tutaj mój nowy może szalony pomysł. Chciałabym by po tej palisadzie z drewna, pięła się jakaś może pnąca pachnąca róża?
Wykopanie kamieni poszło mi bardzo łatwo, pod spodem jest żwir. Jak tylko znajdę trochę czasu spróbuję się tym zająć. hiih
- AgaNet
Pięknie kwitna tulipany u Ciebie Cudny widok !!!
No i powojniki ładnie podrosły !
- gosia22
hejka
Dziekuje Aga za komplement na zdjeciu jest tylko jeden powojnik "warszawska Nike" , ale wszystkie przycięłam i wszystkie tak wystrzeliły w gore. następne tulipany wychodzą, oj kolorowo jeszcze będzie.
No a ja znowu dokupiłam, tym razem dalie. Pojechałam tylko po ziemie a wróciłam z 3 nowymi daliami.
Pierwszy zakup
Widziałam w katalogu Meilland'a "French cancan" a znalazłam w sklepie. Jak jej nie kochać ?
druga tura
O Lady Marlene od dawna marzyłam, a reszta sama mi wpadła do koszyka
Dziekuje Aga za komplement na zdjeciu jest tylko jeden powojnik "warszawska Nike" , ale wszystkie przycięłam i wszystkie tak wystrzeliły w gore. następne tulipany wychodzą, oj kolorowo jeszcze będzie.
No a ja znowu dokupiłam, tym razem dalie. Pojechałam tylko po ziemie a wróciłam z 3 nowymi daliami.
Pierwszy zakup
Widziałam w katalogu Meilland'a "French cancan" a znalazłam w sklepie. Jak jej nie kochać ?
druga tura
O Lady Marlene od dawna marzyłam, a reszta sama mi wpadła do koszyka
- AgaNet
Gosia - nakupiłaś dalii zatrzęsienie ! Będzie u Ciebie co podziwiać ! No ale i miejsca do nasadzeń masz sporo to i z zakupami można szaleć