W.o. Psach cz.9 (2011.02 - ...)
- SandraABC
- 1000p
- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W.o. Psach cz.9 (2011.02 - ...)
Sierść ma znaczenie to fakt.. z gładkowłosego psa takiego niewczepionego kleszcza to nawet przy głaskaniu można 'niechcący' usunąć nawet o tym nie wiedząc.
U mnie obroża u Amona odpada z powodu jego wielkości ... niestety całego wielkopsa nie obejmuje to raz, dwa ,że mam uczulenie i Bruno (jamnik) w obroży chodził tylko na spacery bo w domu dla mnie była nie do wytrzymania ( zapach + wysypka na rękach po kontakcie z nią).
U mnie obroża u Amona odpada z powodu jego wielkości ... niestety całego wielkopsa nie obejmuje to raz, dwa ,że mam uczulenie i Bruno (jamnik) w obroży chodził tylko na spacery bo w domu dla mnie była nie do wytrzymania ( zapach + wysypka na rękach po kontakcie z nią).
No i mamy ciepełko na dworku Czas więc zacząć sezon.
A wygląda to tak:
Suka ustawia się pod drzwiami wyjściowymi i dopomina wypuszczenia na wolność, więc ją wypuszczam. Ta obchodzi kąty sprawdza co i jak i po jakimś czasie "puka" w drzwi tarasowe. Włazi do domu sprawdza co i jak i znowu do drzwi wyjściowych. To wersja z zamkniętym tarasem. Mamy też wersje z tarasem otwartym. W skrócie - stoimy pod drzwiami wyjściowymi po wypuszczeniu i sprawdzeniu kątów, wracamy sprawdzić co się wydarzyło w tym czasie w domu - wchodzimy przez otwarty taras, a następnie po inspekcji ustawiamy sie znowu pod drzwiami wyjściowymi, chociaż taras w dalszym ciągu otwarty o pies przed chwilą z niego korzystał
A wygląda to tak:
Suka ustawia się pod drzwiami wyjściowymi i dopomina wypuszczenia na wolność, więc ją wypuszczam. Ta obchodzi kąty sprawdza co i jak i po jakimś czasie "puka" w drzwi tarasowe. Włazi do domu sprawdza co i jak i znowu do drzwi wyjściowych. To wersja z zamkniętym tarasem. Mamy też wersje z tarasem otwartym. W skrócie - stoimy pod drzwiami wyjściowymi po wypuszczeniu i sprawdzeniu kątów, wracamy sprawdzić co się wydarzyło w tym czasie w domu - wchodzimy przez otwarty taras, a następnie po inspekcji ustawiamy sie znowu pod drzwiami wyjściowymi, chociaż taras w dalszym ciągu otwarty o pies przed chwilą z niego korzystał
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
no to mój Reksiu też szczęśliwy
Prawdziwy książę - dywanik fiu, fiuSandraABC pisze:A mój pies postanowił dzisiaj się opalać... a przy okazji zerkał co nowego pakuję do doniczek
http://images50.fotosik.pl/1944/74a71f303c66ebf1med.jpg
- ewa2019
- 1000p
- Od: 6 sty 2012, o 21:42
Mimo braku dywanika, który pani wyprałatara pisze:no to mój Reksiu też szczęśliwy
Pozdrawiam Ewa
- SandraABC
- 1000p
Niestety dywanik obowiązkowy przy jego problemach ze stawami ... jednak częściej wybiera materacyk D:Kroma pisze:Prawdziwy książę - dywanik fiu, fiuSandraABC pisze:A mój pies postanowił dzisiaj się opalać... a przy okazji zerkał co nowego pakuję do doniczek
http://images50.fotosik.pl/1944/74a71f303c66ebf1med.jpg
Ja mojej też wystawiam "leżanki", cóż starość nie radość.
- whitedame
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Może więc przedstawię Wam swojego pupila. To mój Xandor 50 kilogramowy 6 latek o usposobieniu maluszka, najchętniej przesiedziałby Wam na kolanach. Taki jest malutki w swoim mniemaniu
Uploaded with ImageShack.us
Tutaj pomaga przy budowaniu altany.
Uploaded with ImageShack.us
Tutaj pomaga przy budowaniu altany.
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- SandraABC
- 1000p
Hihi dla mnie i tak jest na wesoło zawsze W mniemaniu moich sąsiadów tej wielkości pies nie powinien mieć wstępu do domu najlepiej - buda i kawałek zagrodzonego placu... a jak Amoniak idzie na dwór na dłużej to jest materacyk, dywanik , parasolka i zabaweczkiewa2019 pisze:Chciałam na wesoło ,wyszło "odwrotnie".
- _Kasia_
- 100p
- Od: 26 lip 2012, o 08:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj whitedame
faktycznie nasze psiaki nie do końca sobie zdają sprawę ze swojego wzrostu czy wagi
Sandra.... Toż to pradziwy księciunio
faktycznie nasze psiaki nie do końca sobie zdają sprawę ze swojego wzrostu czy wagi
Sandra.... Toż to pradziwy księciunio
- ewa2019
- 1000p
- Od: 6 sty 2012, o 21:42
I tak trzymajSandraABC pisze:Hihi dla mnie i tak jest na wesoło zawsze W mniemaniu moich sąsiadów tej wielkości pies nie powinien mieć wstępu do domu najlepiej - buda i kawałek zagrodzonego placu... a jak Amoniak idzie na dwór na dłużej to jest materacyk, dywanik , parasolka i zabaweczkiewa2019 pisze:Chciałam na wesoło ,wyszło "odwrotnie".
Pozdrawiam Ewa