Warzywka, krzaczki i kwiatki.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Warzywka, krzaczki i kwiatki.

Post »

Elu piękna wiosna ;:138
Bez Krasawica Moskwy prawdziwe cudeńko,pokaż jak zakwitnie ;:215
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elu :wit
Piękne floksiki ;:215
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Elu :wit jedyne tulipanki pięknie kwitły :)
Szafirek bialutki ślicznie zakwitł nawet jak tylko jeden z całej kępki zakwitł to cieszy
Szczaw pięknie rośnie. Śliczna listeczki tawułka wypuściła.
Chopin faktycznie bladziutki, ale zaraz odżyje i zrobi się zieloniutki :roll:
Floks ładnie wystartował. Gęsiówka ślicznie kwitnie. Piękny Bez krasawica Moskwy nabyłaś i to na dodatek ze ślicznymi pączkami. :tan Kalina Dawida śliczna. Żonkilek, tulipanek piękne. :D
Floksy szydlaste śliczne poduchy tworzą. :wink: Ciekawe, komu taka ładna Papużka uciekła.Będę zaglądać. :)
Cieplutko Pozdrawiam miłego weekendu Ci życzę ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

:wit Witam dziewczęta, jak zwykle późno zbieram się odpowiedzieć Wam ale mam maturzystkę więc rozumiecie że przez cały zeszły tydzień skupić się zbytnio nie mogłam :roll:
Betinko, fruwa egzotyka tylko szkoda mi tej papużki, pewnie ta wolność jej nie posłuży a złapać się nie dała, dałabym ogłoszenie na lokalnej stronie, może znalazłby się właściciel.
Sylwuś, dziękuję że zajrzałaś, robiliśmy płot wczesną wiosną i mnie naiwnej zdawało się że jak wszystko wykopię i zostawię tylko tulipanki to jakoś je chłopaki ominą :evil: ale o dziwo zdeptane żonkile dały radę zakwitnąć.
Wolusiu, witaj w moim wątku, zaraz pobiegnę do Twego.
Marysiu, dziękuję za wizytę i cieszę się że nie uciekłaś z krzykiem po przeczytaniu połowy, wiesz wątek jest w ciągły rozwoju, jeszcze około 10 lat i będzie super :heja , córeczka ma imię po swojej ś.p. prababci, która zmarła w tym samym roku w którym mała się urodziła w wieku 95-ciu lat.
Ogórki zjadają bażanty, bardzo lubią się kokosić w moim warzywniku, wiadomo cieplutko i mięciutko mają a i pojeść mogą jeszcze.
Witaj Ewo, w dziale warzywniczym to ta trochę się śmieją z takich pomysłów, ale mnie zechciało się spróbować, pomidor do góry nogami wyglądał bardzo fajnie.
Asiu ;:168 fajnie, że zajrzałaś, zaraz wstawię zdjęcia bzu i inne.
Aniu, dziękuję ;:196
Witaj Wiolu, roślinki od Ciebie już posadzone, ilość gratisów przewyższała ilość roślin kupionych ;:oj w szoku byłam totalnym
Witaj Paulii, dziękuję za wszystkie miłe słowa, rośliny owszem rosną tylko doszłam do wniosku, że przydałby mi się jakiś lepszy zmysł kompozycji a ja zdolności plastycznych to za grosz nie posiadam.
A teraz idę po drugi komputer bo ten ze względu na brak jakiegos programu nie otwiera zdjęć.
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p

Post »

No to jedziemy:

Bez Krasawica Moskwy. ostatnio widziałam w ogrodniczym Niebo Moskwy, białe, drobniejsze kwiatki, krasawica ładniejsza ;:333
Obrazek
Zdjęcia dzisiejsze, jeszcze w pełni nie rozkwitła, moje rejony zimne.
Obrazek

To teraz skoczymy na okrąglaczki i nowe nabytki:
Obrazek
Rozchodnik Siebolda.

Obrazek
Rojnik Noir.

Obrazek
Rozchodnik zapomniałam nazwy a etykietkę wyrzuciłam już ;:223.

Obrazek
Gaura niska.

Obrazek
Azalia Hot Shot variegata.

Obrazek
Wilczomlecz.

Tak poza tym to usiłuję stworzyć rabatę kosaćcowo-bylinowo-trawiastą (usiłuję to odpowiednie słowo :;230 )

Obrazek

Kwitnie firletka smółka od Ewci-Rozalki z jesieni.
Obrazek

Miłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p

Post »

Dlatego ja po zakupie ciągle chodziłam i przyglądałam się pąkom czy na pewno to jest to ;:224 Teraz czekam na pąk jednego iryska ale tu na zgodność jakoś nie liczę :roll:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Elu śliczna krasawica a ile ma pąków, moja po zakupie miała kilka , a w trzecim roku jeden.... no trudno dobre i to bo inny bez wziął i usechł ;:oj
Bardzo ładne nabytki na skalniak i ciekawy ten wilczomlecz.
A pomidory do góry nogami hodowali Anglicy w programie Gardeners World w poprzedniej edycji. Czego to ludzie nie wymyślą ;:333
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Elu :wit
Piękne narcyzki,lilaki,azalka śliczny ma kolorek ;:108
Kalina Dawida bardzo ciekawa jak widać roślinka ,przyjdę zobaczyć jak potem będzie kwitła :D
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Elu, no piekna ta Krasawica ;:333 taki wydaje się kolor "pudrowy" lekko fioletowy z białym - przynajmniej u mnie w monitorze tak widać. Ta Gaura niska, to fajna roślina, ładny ma kolor listków i gratuluję Azalii, ta to ma kolor ! ;:333 soczysta czerwień :) i trzymam kciuki za rabatkę ! He, he wydaje sie to prosta sprawa ( z założenia) ale jak się człowiek bierze do pracy, to jakoś to takie łatwe się nie wydaje ;:306
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elu bardzo śliczny bez. Czy on ma intensywny zapach? Nowe nabytki bardzo piekne i ciekawe. o niektórych to pierwszy raz słyszę. A rabatka po malutku powstanie grunt to się nie poddawać. Trzymam kciuki. :)
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p

Post »

:wit Witajcie kochane dziewczyny :wit
Marysiu, dziękuję za miłe słowa i pochwały ale Ty to dopiero masz roślin ;:224. W każdym razie Krasawica zaskoczyła mnie przyjemnie,warto było dołożyć 10 zł(w porównaniu do ceny patyczka z B) i od razu cieszyć się kwiatami.
:wit Aniu, kalince kwiatki mróz przymroził niestety, mam nadzieję że na przyszłą wiosnę będzie kwitła w całej okazałości.
Asiu, aparat trochę przekłamuje, to taki dokładnie pudrowy róż, no dopóki nie zaczęłam czytać forum to wszystko wydawało mi się banalnie proste :;230
Sylwuś, rabatka powstanie na pewno, jak się trawy rozrosną to jeszcze im pewnie mało miejsca będzie, tylko to czekanie... Zapach krasawicy według mnie jest bardzo intensywny, kiedyś były takie perfumy "Kwiaty polskie", zupełnie jakbyś odkręciła flakonik z napisem "Bez".

A teraz "gwiazda" mojego wątku na dzisiejszych zdjęciach:

Obrazek

Obrazek

Śniedki które podesłała mi Ewunia-Terlica.
Obrazek

Bodziszki:
Obrazek

Obrazek

Krzewuszka:
Obrazek

Hortensja pnąca w pąkach:
Obrazek

Buszujący w chmielu:
Obrazek

Takietamy:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Prezenty od córci.
Obrazek

No i oczekiwanie na kwiatki rutewki od Ewci-Rozalki:
Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ELA....nad Krasawicą warto pochodzić i jej dogodzić....na pewno Ci wynagrodzi....ja mam jeden krzew już duży, pięknie kwitnie w tym roku i tak samo pachnie......
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Napisałam pw. :) Czy krzewuszkę i hortensję pnącą można ukorzenić z gałązki? :wit Prezenciki trafione, ale co to za okazja?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”