Warzywka, krzaczki i kwiatki.
- wiolamanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Warzywka, krzaczki i kwiatki.
Elu piękna wiosna
Bez Krasawica Moskwy prawdziwe cudeńko,pokaż jak zakwitnie
Bez Krasawica Moskwy prawdziwe cudeńko,pokaż jak zakwitnie
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Elu
Piękne floksiki
Piękne floksiki
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Elu jedyne tulipanki pięknie kwitły
Szafirek bialutki ślicznie zakwitł nawet jak tylko jeden z całej kępki zakwitł to cieszy
Szczaw pięknie rośnie. Śliczna listeczki tawułka wypuściła.
Chopin faktycznie bladziutki, ale zaraz odżyje i zrobi się zieloniutki
Floks ładnie wystartował. Gęsiówka ślicznie kwitnie. Piękny Bez krasawica Moskwy nabyłaś i to na dodatek ze ślicznymi pączkami. Kalina Dawida śliczna. Żonkilek, tulipanek piękne.
Floksy szydlaste śliczne poduchy tworzą. Ciekawe, komu taka ładna Papużka uciekła.Będę zaglądać.
Cieplutko Pozdrawiam miłego weekendu Ci życzę
Szafirek bialutki ślicznie zakwitł nawet jak tylko jeden z całej kępki zakwitł to cieszy
Szczaw pięknie rośnie. Śliczna listeczki tawułka wypuściła.
Chopin faktycznie bladziutki, ale zaraz odżyje i zrobi się zieloniutki
Floks ładnie wystartował. Gęsiówka ślicznie kwitnie. Piękny Bez krasawica Moskwy nabyłaś i to na dodatek ze ślicznymi pączkami. Kalina Dawida śliczna. Żonkilek, tulipanek piękne.
Floksy szydlaste śliczne poduchy tworzą. Ciekawe, komu taka ładna Papużka uciekła.Będę zaglądać.
Cieplutko Pozdrawiam miłego weekendu Ci życzę
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
Witam dziewczęta, jak zwykle późno zbieram się odpowiedzieć Wam ale mam maturzystkę więc rozumiecie że przez cały zeszły tydzień skupić się zbytnio nie mogłam
Betinko, fruwa egzotyka tylko szkoda mi tej papużki, pewnie ta wolność jej nie posłuży a złapać się nie dała, dałabym ogłoszenie na lokalnej stronie, może znalazłby się właściciel.
Sylwuś, dziękuję że zajrzałaś, robiliśmy płot wczesną wiosną i mnie naiwnej zdawało się że jak wszystko wykopię i zostawię tylko tulipanki to jakoś je chłopaki ominą ale o dziwo zdeptane żonkile dały radę zakwitnąć.
Wolusiu, witaj w moim wątku, zaraz pobiegnę do Twego.
Marysiu, dziękuję za wizytę i cieszę się że nie uciekłaś z krzykiem po przeczytaniu połowy, wiesz wątek jest w ciągły rozwoju, jeszcze około 10 lat i będzie super , córeczka ma imię po swojej ś.p. prababci, która zmarła w tym samym roku w którym mała się urodziła w wieku 95-ciu lat.
Ogórki zjadają bażanty, bardzo lubią się kokosić w moim warzywniku, wiadomo cieplutko i mięciutko mają a i pojeść mogą jeszcze.
Witaj Ewo, w dziale warzywniczym to ta trochę się śmieją z takich pomysłów, ale mnie zechciało się spróbować, pomidor do góry nogami wyglądał bardzo fajnie.
Asiu fajnie, że zajrzałaś, zaraz wstawię zdjęcia bzu i inne.
Aniu, dziękuję
Witaj Wiolu, roślinki od Ciebie już posadzone, ilość gratisów przewyższała ilość roślin kupionych w szoku byłam totalnym
Witaj Paulii, dziękuję za wszystkie miłe słowa, rośliny owszem rosną tylko doszłam do wniosku, że przydałby mi się jakiś lepszy zmysł kompozycji a ja zdolności plastycznych to za grosz nie posiadam.
A teraz idę po drugi komputer bo ten ze względu na brak jakiegos programu nie otwiera zdjęć.
Betinko, fruwa egzotyka tylko szkoda mi tej papużki, pewnie ta wolność jej nie posłuży a złapać się nie dała, dałabym ogłoszenie na lokalnej stronie, może znalazłby się właściciel.
Sylwuś, dziękuję że zajrzałaś, robiliśmy płot wczesną wiosną i mnie naiwnej zdawało się że jak wszystko wykopię i zostawię tylko tulipanki to jakoś je chłopaki ominą ale o dziwo zdeptane żonkile dały radę zakwitnąć.
Wolusiu, witaj w moim wątku, zaraz pobiegnę do Twego.
Marysiu, dziękuję za wizytę i cieszę się że nie uciekłaś z krzykiem po przeczytaniu połowy, wiesz wątek jest w ciągły rozwoju, jeszcze około 10 lat i będzie super , córeczka ma imię po swojej ś.p. prababci, która zmarła w tym samym roku w którym mała się urodziła w wieku 95-ciu lat.
Ogórki zjadają bażanty, bardzo lubią się kokosić w moim warzywniku, wiadomo cieplutko i mięciutko mają a i pojeść mogą jeszcze.
Witaj Ewo, w dziale warzywniczym to ta trochę się śmieją z takich pomysłów, ale mnie zechciało się spróbować, pomidor do góry nogami wyglądał bardzo fajnie.
Asiu fajnie, że zajrzałaś, zaraz wstawię zdjęcia bzu i inne.
Aniu, dziękuję
Witaj Wiolu, roślinki od Ciebie już posadzone, ilość gratisów przewyższała ilość roślin kupionych w szoku byłam totalnym
Witaj Paulii, dziękuję za wszystkie miłe słowa, rośliny owszem rosną tylko doszłam do wniosku, że przydałby mi się jakiś lepszy zmysł kompozycji a ja zdolności plastycznych to za grosz nie posiadam.
A teraz idę po drugi komputer bo ten ze względu na brak jakiegos programu nie otwiera zdjęć.
No to jedziemy:
Bez Krasawica Moskwy. ostatnio widziałam w ogrodniczym Niebo Moskwy, białe, drobniejsze kwiatki, krasawica ładniejsza
Zdjęcia dzisiejsze, jeszcze w pełni nie rozkwitła, moje rejony zimne.
To teraz skoczymy na okrąglaczki i nowe nabytki:
Rozchodnik Siebolda.
Rojnik Noir.
Rozchodnik zapomniałam nazwy a etykietkę wyrzuciłam już .
Gaura niska.
Azalia Hot Shot variegata.
Wilczomlecz.
Tak poza tym to usiłuję stworzyć rabatę kosaćcowo-bylinowo-trawiastą (usiłuję to odpowiednie słowo )
Kwitnie firletka smółka od Ewci-Rozalki z jesieni.
Miłej niedzieli
Bez Krasawica Moskwy. ostatnio widziałam w ogrodniczym Niebo Moskwy, białe, drobniejsze kwiatki, krasawica ładniejsza
Zdjęcia dzisiejsze, jeszcze w pełni nie rozkwitła, moje rejony zimne.
To teraz skoczymy na okrąglaczki i nowe nabytki:
Rozchodnik Siebolda.
Rojnik Noir.
Rozchodnik zapomniałam nazwy a etykietkę wyrzuciłam już .
Gaura niska.
Azalia Hot Shot variegata.
Wilczomlecz.
Tak poza tym to usiłuję stworzyć rabatę kosaćcowo-bylinowo-trawiastą (usiłuję to odpowiednie słowo )
Kwitnie firletka smółka od Ewci-Rozalki z jesieni.
Miłej niedzieli
Dlatego ja po zakupie ciągle chodziłam i przyglądałam się pąkom czy na pewno to jest to Teraz czekam na pąk jednego iryska ale tu na zgodność jakoś nie liczę
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Elu śliczna krasawica a ile ma pąków, moja po zakupie miała kilka , a w trzecim roku jeden.... no trudno dobre i to bo inny bez wziął i usechł
Bardzo ładne nabytki na skalniak i ciekawy ten wilczomlecz.
A pomidory do góry nogami hodowali Anglicy w programie Gardeners World w poprzedniej edycji. Czego to ludzie nie wymyślą
Bardzo ładne nabytki na skalniak i ciekawy ten wilczomlecz.
A pomidory do góry nogami hodowali Anglicy w programie Gardeners World w poprzedniej edycji. Czego to ludzie nie wymyślą
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Elu
Piękne narcyzki,lilaki,azalka śliczny ma kolorek
Kalina Dawida bardzo ciekawa jak widać roślinka ,przyjdę zobaczyć jak potem będzie kwitła
Piękne narcyzki,lilaki,azalka śliczny ma kolorek
Kalina Dawida bardzo ciekawa jak widać roślinka ,przyjdę zobaczyć jak potem będzie kwitła
- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Elu, no piekna ta Krasawica taki wydaje się kolor "pudrowy" lekko fioletowy z białym - przynajmniej u mnie w monitorze tak widać. Ta Gaura niska, to fajna roślina, ładny ma kolor listków i gratuluję Azalii, ta to ma kolor ! soczysta czerwień i trzymam kciuki za rabatkę ! He, he wydaje sie to prosta sprawa ( z założenia) ale jak się człowiek bierze do pracy, to jakoś to takie łatwe się nie wydaje
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elu bardzo śliczny bez. Czy on ma intensywny zapach? Nowe nabytki bardzo piekne i ciekawe. o niektórych to pierwszy raz słyszę. A rabatka po malutku powstanie grunt to się nie poddawać. Trzymam kciuki.
Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam serdecznie.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Witajcie kochane dziewczyny
Marysiu, dziękuję za miłe słowa i pochwały ale Ty to dopiero masz roślin . W każdym razie Krasawica zaskoczyła mnie przyjemnie,warto było dołożyć 10 zł(w porównaniu do ceny patyczka z B) i od razu cieszyć się kwiatami.
Aniu, kalince kwiatki mróz przymroził niestety, mam nadzieję że na przyszłą wiosnę będzie kwitła w całej okazałości.
Asiu, aparat trochę przekłamuje, to taki dokładnie pudrowy róż, no dopóki nie zaczęłam czytać forum to wszystko wydawało mi się banalnie proste
Sylwuś, rabatka powstanie na pewno, jak się trawy rozrosną to jeszcze im pewnie mało miejsca będzie, tylko to czekanie... Zapach krasawicy według mnie jest bardzo intensywny, kiedyś były takie perfumy "Kwiaty polskie", zupełnie jakbyś odkręciła flakonik z napisem "Bez".
A teraz "gwiazda" mojego wątku na dzisiejszych zdjęciach:
Śniedki które podesłała mi Ewunia-Terlica.
Bodziszki:
Krzewuszka:
Hortensja pnąca w pąkach:
Buszujący w chmielu:
Takietamy:
Prezenty od córci.
No i oczekiwanie na kwiatki rutewki od Ewci-Rozalki:
Marysiu, dziękuję za miłe słowa i pochwały ale Ty to dopiero masz roślin . W każdym razie Krasawica zaskoczyła mnie przyjemnie,warto było dołożyć 10 zł(w porównaniu do ceny patyczka z B) i od razu cieszyć się kwiatami.
Aniu, kalince kwiatki mróz przymroził niestety, mam nadzieję że na przyszłą wiosnę będzie kwitła w całej okazałości.
Asiu, aparat trochę przekłamuje, to taki dokładnie pudrowy róż, no dopóki nie zaczęłam czytać forum to wszystko wydawało mi się banalnie proste
Sylwuś, rabatka powstanie na pewno, jak się trawy rozrosną to jeszcze im pewnie mało miejsca będzie, tylko to czekanie... Zapach krasawicy według mnie jest bardzo intensywny, kiedyś były takie perfumy "Kwiaty polskie", zupełnie jakbyś odkręciła flakonik z napisem "Bez".
A teraz "gwiazda" mojego wątku na dzisiejszych zdjęciach:
Śniedki które podesłała mi Ewunia-Terlica.
Bodziszki:
Krzewuszka:
Hortensja pnąca w pąkach:
Buszujący w chmielu:
Takietamy:
Prezenty od córci.
No i oczekiwanie na kwiatki rutewki od Ewci-Rozalki:
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
ELA....nad Krasawicą warto pochodzić i jej dogodzić....na pewno Ci wynagrodzi....ja mam jeden krzew już duży, pięknie kwitnie w tym roku i tak samo pachnie......
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Napisałam pw. Czy krzewuszkę i hortensję pnącą można ukorzenić z gałązki? Prezenciki trafione, ale co to za okazja?