Aksamitka - królowa jednorocznych cz.2
Re: Aksamitka - królowa jednorocznych cz.2
Busz prawdziwy. A tu jeszcze kilka tygodni do wyprowadzki na zewnątrz...
- Pawrzes
- 200p
- Od: 21 kwie 2013, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Będą sobie kwitły na parapecie Choć jedna z nich - Mona poszła w wielkie liście i nie wiadomo kiedy zakwitnie...
A w maju kwitnące krzaczki znajdą się na rabatce.
Na parapecie mam ciągle Aurorę Red wysianą pod koniec lipca 2013 roku a która nigdy nie była na zewnątrz, ta odmiana w warunkach pokojowych rośnie wolno, bez tendencji do wyciągania się.
A w maju kwitnące krzaczki znajdą się na rabatce.
Na parapecie mam ciągle Aurorę Red wysianą pod koniec lipca 2013 roku a która nigdy nie była na zewnątrz, ta odmiana w warunkach pokojowych rośnie wolno, bez tendencji do wyciągania się.
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
Jak myślicie, czy mogę wysiać moje aksamitki do takiego rozsadnika?
Czy jest szansa, że przetrwają i wykiełkują? Boję się trochę zaryzykować. Ale może ktoś praktykował i coś mi podpowie? Dodam, że w środku rozsadnik jest wyłożony styropianem także jest tam cieplej niż na zewnątrz. Najbardziej boję się nocy bo przedwczoraj było u nas - 8 stopni Celsjusza. I nie wiem, proszę o radę i dziękuję.
Czy jest szansa, że przetrwają i wykiełkują? Boję się trochę zaryzykować. Ale może ktoś praktykował i coś mi podpowie? Dodam, że w środku rozsadnik jest wyłożony styropianem także jest tam cieplej niż na zewnątrz. Najbardziej boję się nocy bo przedwczoraj było u nas - 8 stopni Celsjusza. I nie wiem, proszę o radę i dziękuję.
Pozdrawiam serdecznie.
Iza
Iza
-
- 200p
- Od: 20 cze 2012, o 01:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śmiało możesz siać w dzień trochę uchylać na noc zamykać.
Super sprawa taki rozsadnik w domu nie robi się bałagan,Ty śpisz a w polu Ci rośnie.
Super sprawa taki rozsadnik w domu nie robi się bałagan,Ty śpisz a w polu Ci rośnie.
Czy super to sie dopiero dowiem,bo mam go od tygodnia dopiero.Marzyl mi sie od dawna.A w domu i tak pełne parapety mikrusów. geniu 19,dziekuje za zainteresowanie i odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie.
Iza
Iza
- MirellaM
- 100p
- Od: 13 cze 2011, o 17:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zastanawiam się czy już siać aksamitki.
Widziałam wczoraj na działkach że ludzie już coś sieją.
Widziałam wczoraj na działkach że ludzie już coś sieją.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 61&t=75966" onclick="window.open(this.href);return false;
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja wysiałam wczoraj na obrzeżach warzywnika. Niech M, kosząc trawę, nie skosi mi tego, co jadalne Kwiatki zauważy...Jednak zabrakło mi aksamitek i dziś dokupiłam. Muszę dosiać, tylko ciągle się chmurzy, a działeczka daleko
- Pawrzes
- 200p
- Od: 21 kwie 2013, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wszystko zależy gdzie znajdują się Wasze ogródki, na pewno mieszkańcy Suwalszczyzny nie mogą nic siać bo najbliższej nocy też będzie mróz a przy gruncie temp. może spaść do -6, natomiast w zachodniej części kraju noce są bez przymrozków. W dużych miastach są z kolei kilkustopniowe różnice temperatury.
Może jutro testowo wysieję paseczek przy ścianie domku z własnych zbiorów...
Może jutro testowo wysieję paseczek przy ścianie domku z własnych zbiorów...
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
Pikując aksamitki jak głęboko należy je umiescić w ziemi?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Możesz sadzić po same liścienie.
Czy można siewki kwiatów podlewać naparem z rumianku? Zauważyłam miejscami pleśń w doniczkach, niektóre siewki zaczynaja sie pokładać zwłaszcza petunie Co robić?
Jeszcze jedno pytanie czy pikując roślinki można skaracać korzonki? Przy Aksamitkach wyrosły mi bardzo długie korzenie.
Jeszcze jedno pytanie czy pikując roślinki można skaracać korzonki? Przy Aksamitkach wyrosły mi bardzo długie korzenie.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Tak, możesz uszczyknąć 1/3 korzenia.