Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)
zbieram szczękę z podłogi taka ilość róż przyprawia o palpitacje
piękne okazy i śliczne kwitnienie
- mar33
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ilonko jak zobaczyłam róże, cudowne, i jak ich nie kochać za to piękno
Ogród dopracowany na każdym milimetrze
Gdzie perełki
Ogród dopracowany na każdym milimetrze
Gdzie perełki
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
O raaany! Ale cudowne krzaczory! Ta rozpoznana jako charles Austin, jest oszałamiająca!
Ale generalnie cudownie. Co tu się rozpisywać nad każdą różą! Sama widzisz, że są cudowne!
Taki dziś piękny ranek! Za dużo nie rób, tylko usiądź wśród tych róż z dobrą kawką i delektuj się!
Ale generalnie cudownie. Co tu się rozpisywać nad każdą różą! Sama widzisz, że są cudowne!
Taki dziś piękny ranek! Za dużo nie rób, tylko usiądź wśród tych róż z dobrą kawką i delektuj się!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ilonko
Ależ masz wymuskany porządeczek na rabatach
Póże wszyskie piękne,Najbardziej spodobała mi się Eden Rose i Easy Does It
Ostrogowiec masz juz długo??Jak on się sprawuję ??.a ja go wysiałam i poraz pierwszy mam??
Ależ masz wymuskany porządeczek na rabatach
Póże wszyskie piękne,Najbardziej spodobała mi się Eden Rose i Easy Does It
Ostrogowiec masz juz długo??Jak on się sprawuję ??.a ja go wysiałam i poraz pierwszy mam??
-
- 500p
- Od: 18 wrz 2013, o 12:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Droga Ilonko, tak pięknych róż jeszcze nie widziałam. Takie pełne kwiaty, ogromne są i barwy cudne. Nie mogę się napatrzeć. Podziwiam Cię, że ogarniasz to wszystko, bo róże to szlachetne rośliny, mają swoje kaprysy, wymagania. Widać, że masz rękę do nich i dobrze, wiesz czego potrzebują i w jakiej ilości
Pozdrawiam, Marysia
moje doniczkowe
moje doniczkowe
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ilonko czas róż nastał, piękne Ci one, piękne, aż dech zapiera
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Jejku, jakie piękne różanki, a na nich kwitnące ślicznotki.
I do tego ile tych królewien już kwitnie
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 30 kwie 2014, o 19:16
rany Ilonko ile róż Ci już kwitnie!
Hehe narzekasz na brak miejsca a co my mamy powiedzieć?
i tak Marta musi poszerzyć gdzieniegdzie rabatki bo róże i inne cuda tak kwitną, że wchodzą na trawnik a kosić się tak nie da bo jak tylko podchodzę z kosiarką do któreś rabatki to ta zaraz panikuje i żeby był spokój, rabatki trza poszerzyć
i od razu miejsce na nowe róże jak znalazł
Hehe narzekasz na brak miejsca a co my mamy powiedzieć?
i tak Marta musi poszerzyć gdzieniegdzie rabatki bo róże i inne cuda tak kwitną, że wchodzą na trawnik a kosić się tak nie da bo jak tylko podchodzę z kosiarką do któreś rabatki to ta zaraz panikuje i żeby był spokój, rabatki trza poszerzyć
i od razu miejsce na nowe róże jak znalazł
ogrodowy Szkodnik
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ilonko prześledziłam wstecz Twój wątek , nie tylko piękne kwiaty ,ale bardzo ładnie sobie wszystko rozplanowałaś w ogrodzie, część dla dzieci, grilowędzarnia , z tyłu kaskada z oczkiem, fajne alejki - jestem pod wielkim wrażeniem
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Uleczko, a wiesz, że to wszystko przez to forum, pamiętam jak sama jeszcze nie dawno oglądałam te pięknoty u innych, które wówczas mnie przyprawiały o palpitacje serca, szczerze mówiąc nie myślałam, że tak szybko i że aż takiej ilości się ich doczekam, a że tak pięknie będą kwitły w ogóle się nie spodziwałam
Marysiu, dziękuję , na prawdę trudno je nie kochać, tak samo jak moich perełek , które w te upały siedzą najchętniej w domu, gdzie dużo chłodniej, tam spuszczone żaluzje i włączony (dla nich) wentylator robią swoje, ale specjalnie dla Ciebie "złapałam" je
Miłeczko, oj tak są cudowne, gdy tak upajam się ich wyglądem, sama nie umiem wybrać tej jednej najpiękniejszej, w sobotę nie posiedziałam, kończyłam sypanie wyzbieranych wcześniej kamyków, gdyż wymienialiśmy drewniane kołki na kamień, spełniło się moje marzenie wspólnymi siłami (przede wszystkim finansowymi) całej rodzinki doszło w tym roku do realizacji kamiennej ścieżki, za to w niedzielę udało mi się posiedzieć na tarasie pod parasolem aż do 14.00 potem poszłam działać do cienia i wysypałam korą następną rabatkę
ścieżka będzie jeszcze fugowana, ale moi Panowie wzięli się za ten ohydny barak, który straszy, więc sobie znów troszkę poczekam, przy czasie pokaże jak powstawała i zrobię więcej ujęc
Aniu, a ja nie potrafię się zdecydować, która z nich podoba mi się najbardziej każda ma coś innego ujmującego, ostrogowiec rośnie u mnie chyba trzeci sezon, dostałam od kogoś sadzonkę (dzisiaj żałuję, że nie zapisywałam co od kogo ) od razu bardzo ładnie się przyjął i rośnie bezproblemowo, marzy mi się jeszcze biały
Marysiu, dziękuję, powiem Ci szczerze, że sama się cieszę, że tak ładnie mi rosną i kwitną, gdyż ja wciąż się ich uczę, głównie to obserwuję i jak coś zauważam to od razu larum i działam, a zaczęłam z nimi całkiem niedawno, po wizycie trzech pewnych różomaniaczek w tym właśnie Marty
Iwonko, dziękuję kochana, oj tak są piękne, często żałuję, że zdjęcia nie zawsze oddają ich urok, przede wszystkim jeśli chodzi o kolor, ale na żywo to faktycznie bajka
Ewka, mam wrażenie, że ten rok obfituje w pięknie kwitnące róże, gdyż gdzie nie zajrzę tam pełno ich kwiatów, widziałam, że u Ciebie również rozpoczął się ich spektakl
Marysiu, byłam, widziałam ( w realu) Waszą działeczkę i jestem pełna podziwu, że na tak małej przestrzeni można tyle w ogóle upchać, u mnie można by było jeszcze coś wykombinować kosztem trawnika, ale nie chcę ograniczać już tej powierzchni ze względu na wnuki i psiaki, poza tym troszkę nas tu mieszka i w przyszłości zapewne drugi syn będzie miał dzieci
Dorotko, dzięki za te słowa, staram się jak mogę, żeby wszyscy byli zadowoleni, aranżacja tego ogrodu powstała w mojej głowie, a potem na papierze już dużo wcześniej, ale na pewnym etapie musiała ulec zmianie, gdyż okazało się, że zamiast z synami dwoma wówczas kawalerami zamieszkamy już tylko z jednym kawalerem oraz synem, synową i wnusią, ale chyba się udało wszystko ze sobą jakoś połączyć
i czas na róże
Hippolyte
szalejąca nn (muszę ją wstawić do rozpoznania)
Fresia
Mary Rpse
Gartentraume
Pastella
Charles Austin
Baron Girod de l'Ain
Maria Curie
Aachener Dom
Ascot
Barkarole
Princess Alexandra of Kent
Gracefull Palace, chyba pomyliłam go ostatnio z Chopinem, który za momencik rozkwitnie
Tineke synowej
Candelight
Mariatheresia
Penny Lane
w doniczkach
Kronprinsesse Mary
Casanova
duecik
Schackenborg Castle
Graham Thomas
Easy Does It
Takie tam
szałwia muszkatołowa
alstromeria
bakopa
mikołajek alpejski
wiazówka bulwkowa
ostróżki
powojnik Alionushka
powojnik Rooguchi
ismena żółta
ismena biała
piwonia Prima Vera
tawuła japońska
amorfa
dzwonek dalmatyński
widoczki różane
a na koniec moje kochane urwiski wnuczka i wnusio w swoim żywiole
Marysiu, dziękuję , na prawdę trudno je nie kochać, tak samo jak moich perełek , które w te upały siedzą najchętniej w domu, gdzie dużo chłodniej, tam spuszczone żaluzje i włączony (dla nich) wentylator robią swoje, ale specjalnie dla Ciebie "złapałam" je
Miłeczko, oj tak są cudowne, gdy tak upajam się ich wyglądem, sama nie umiem wybrać tej jednej najpiękniejszej, w sobotę nie posiedziałam, kończyłam sypanie wyzbieranych wcześniej kamyków, gdyż wymienialiśmy drewniane kołki na kamień, spełniło się moje marzenie wspólnymi siłami (przede wszystkim finansowymi) całej rodzinki doszło w tym roku do realizacji kamiennej ścieżki, za to w niedzielę udało mi się posiedzieć na tarasie pod parasolem aż do 14.00 potem poszłam działać do cienia i wysypałam korą następną rabatkę
ścieżka będzie jeszcze fugowana, ale moi Panowie wzięli się za ten ohydny barak, który straszy, więc sobie znów troszkę poczekam, przy czasie pokaże jak powstawała i zrobię więcej ujęc
Aniu, a ja nie potrafię się zdecydować, która z nich podoba mi się najbardziej każda ma coś innego ujmującego, ostrogowiec rośnie u mnie chyba trzeci sezon, dostałam od kogoś sadzonkę (dzisiaj żałuję, że nie zapisywałam co od kogo ) od razu bardzo ładnie się przyjął i rośnie bezproblemowo, marzy mi się jeszcze biały
Marysiu, dziękuję, powiem Ci szczerze, że sama się cieszę, że tak ładnie mi rosną i kwitną, gdyż ja wciąż się ich uczę, głównie to obserwuję i jak coś zauważam to od razu larum i działam, a zaczęłam z nimi całkiem niedawno, po wizycie trzech pewnych różomaniaczek w tym właśnie Marty
Iwonko, dziękuję kochana, oj tak są piękne, często żałuję, że zdjęcia nie zawsze oddają ich urok, przede wszystkim jeśli chodzi o kolor, ale na żywo to faktycznie bajka
Ewka, mam wrażenie, że ten rok obfituje w pięknie kwitnące róże, gdyż gdzie nie zajrzę tam pełno ich kwiatów, widziałam, że u Ciebie również rozpoczął się ich spektakl
Marysiu, byłam, widziałam ( w realu) Waszą działeczkę i jestem pełna podziwu, że na tak małej przestrzeni można tyle w ogóle upchać, u mnie można by było jeszcze coś wykombinować kosztem trawnika, ale nie chcę ograniczać już tej powierzchni ze względu na wnuki i psiaki, poza tym troszkę nas tu mieszka i w przyszłości zapewne drugi syn będzie miał dzieci
Dorotko, dzięki za te słowa, staram się jak mogę, żeby wszyscy byli zadowoleni, aranżacja tego ogrodu powstała w mojej głowie, a potem na papierze już dużo wcześniej, ale na pewnym etapie musiała ulec zmianie, gdyż okazało się, że zamiast z synami dwoma wówczas kawalerami zamieszkamy już tylko z jednym kawalerem oraz synem, synową i wnusią, ale chyba się udało wszystko ze sobą jakoś połączyć
i czas na róże
Hippolyte
szalejąca nn (muszę ją wstawić do rozpoznania)
Fresia
Mary Rpse
Gartentraume
Pastella
Charles Austin
Baron Girod de l'Ain
Maria Curie
Aachener Dom
Ascot
Barkarole
Princess Alexandra of Kent
Gracefull Palace, chyba pomyliłam go ostatnio z Chopinem, który za momencik rozkwitnie
Tineke synowej
Candelight
Mariatheresia
Penny Lane
w doniczkach
Kronprinsesse Mary
Casanova
duecik
Schackenborg Castle
Graham Thomas
Easy Does It
Takie tam
szałwia muszkatołowa
alstromeria
bakopa
mikołajek alpejski
wiazówka bulwkowa
ostróżki
powojnik Alionushka
powojnik Rooguchi
ismena żółta
ismena biała
piwonia Prima Vera
tawuła japońska
amorfa
dzwonek dalmatyński
widoczki różane
a na koniec moje kochane urwiski wnuczka i wnusio w swoim żywiole
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ilonko wspaniały masz ogród Ścieżka rewelacyjna,dekoracje ogrodowe wnoszą klimat
Róże wspaniale Ci rosną,masz kilka odmian,które u mnie padły po jednej zimie np.Barkarole.Klatka z bakopą bardzo w moim guście
Super dzieciaczki,ale mają dobrą babcię,basen pierwsza klasa,sama bym się wypluskała
Miłego dnia
Róże wspaniale Ci rosną,masz kilka odmian,które u mnie padły po jednej zimie np.Barkarole.Klatka z bakopą bardzo w moim guście
Super dzieciaczki,ale mają dobrą babcię,basen pierwsza klasa,sama bym się wypluskała
Miłego dnia
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
Bardzo ładna ścieżynka kamienna!! Taka też mi się marzy... Nawet bez fug wygląda bardzo dostojnie.
Róże u Ciebie w pełnym rozkwicie... Oczu nie można oderwać....
Bardzo podobają mi się Twoje kompozycje rabatowe złożone z kamienia, kwiatów i ozdobnych dodatków!!
Kamyczkowa rabata schludna i czysta...
Ładnie Ci obrosła różą pergola... Czy ta róża jest pachnąca?
Rabata przy furtce również wygląda jak z żurnala Ile u Was osób pilnuje takiego porządku w ogrodzie?!
Ostróżki... To wdzięczne kwiaty, najbardziej podoba mi się biała... Kupiłem taką w tym roku... Niestety przy sadzeniu połamałem ją, nie chciała wyjść z doniczki, Chyba już w tym roku nie wyjdzie już z gleby.... może za głęboko ją wkopałem....
Róże u Ciebie w pełnym rozkwicie... Oczu nie można oderwać....
Bardzo podobają mi się Twoje kompozycje rabatowe złożone z kamienia, kwiatów i ozdobnych dodatków!!
Kamyczkowa rabata schludna i czysta...
Ładnie Ci obrosła różą pergola... Czy ta róża jest pachnąca?
Rabata przy furtce również wygląda jak z żurnala Ile u Was osób pilnuje takiego porządku w ogrodzie?!
Ostróżki... To wdzięczne kwiaty, najbardziej podoba mi się biała... Kupiłem taką w tym roku... Niestety przy sadzeniu połamałem ją, nie chciała wyjść z doniczki, Chyba już w tym roku nie wyjdzie już z gleby.... może za głęboko ją wkopałem....
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Witaj Ilonko piękny ogród a ścieżka kamienna rewelacja .Róże to prawdziwe królowe kwitną ci obficie a te kolory.marzenie.W takiej scenerii nawet dzieciom milej pluskać się w takie upały w wodzie .Ostróżki masz w bajecznych kolorkach a amorfa ogromna .Moja przy twojej to mikrusek.