Moje doniczkowe
Re: Moje doniczkowe
Malachitek ze storczykami u mnie też różnie bywa. Jedne kwitną prawie bez odpoczynku, a inne dopiero po jakimś czasie. Kilka też nie udało mi się uratować
Brombiel większość begonii w tej chwili nie wygląda najlepiej. Ulistnienia u nich właściwie brak Ale mimo to zaczynają kwitnąć. To wczorajsze zdjęcie tamaji różowej:
Justus27 dziękuję za miłe słowa
-Iwona- uwierzysz lub nie, ale to dopiero pierwszy achimek (nowo zakupiony), który zaczął rosnąć - to Cote d'Ivoire
Begonie się rozkręcają
Trochę ziółek...
Brombiel większość begonii w tej chwili nie wygląda najlepiej. Ulistnienia u nich właściwie brak Ale mimo to zaczynają kwitnąć. To wczorajsze zdjęcie tamaji różowej:
Justus27 dziękuję za miłe słowa
-Iwona- uwierzysz lub nie, ale to dopiero pierwszy achimek (nowo zakupiony), który zaczął rosnąć - to Cote d'Ivoire
Begonie się rozkręcają
Trochę ziółek...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 sie 2013, o 08:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękna kolekcja begonii Ja mam tylko Tamayę i też jest prawie goła.
Kwiaty Twoich storczyków są urocze.
Pozdrawiam.
Kwiaty Twoich storczyków są urocze.
Pozdrawiam.
Begonie wspaniale zaczynają szaleć;)
- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Begonie ładnie dziękują za opiekę...dzięki za zdjęcie tamaji...teraz już kojarzę że to ta w kropki białe...kwiatki ma super
Ten ostatni - to niezłe ziółko będzie Używasz jako przyprawy, czy na razie robi za ozdobę? Mój jest pryskany profilaktycznie p. tarcznikom, więc nie używam. Tylko nie wiemy, co kupujemy w sklepie, może sklepowe listki zawierają więcej chemii, niż moje.
A ja laur mam niepryskany:D używam go do potraw ,a w sezonie letnim weranduje się na balkonie ale nie jest tak aromatyczny jak ten kupowany w sklepie w torebce
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Widać, że u Ciebie już roślinki ruszyły po zimowym spoczynku.
Trzymam kciuki za Twojego achimeneska - oby rósł w siłę
Kiedy Sadziłaś szyszki do ziemi? Ja - w styczniu. Moje achimenesy juŻ są po pierwszym uszczknięciu wierzchołków wzrostu.
Trzymam kciuki za Twojego achimeneska - oby rósł w siłę
Kiedy Sadziłaś szyszki do ziemi? Ja - w styczniu. Moje achimenesy juŻ są po pierwszym uszczknięciu wierzchołków wzrostu.
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O, zioła to coś, co cenię najbardziej
Piękna gynostemma, używasz jej, czy tylko rośnie? Ja miałam ładną sadzonkę, ale jakoś raz przy podlewaniu musiałam ją przeoczyć i teraz ratuję malutkie odrosty
I begonii spora kolekcja!
Piękna gynostemma, używasz jej, czy tylko rośnie? Ja miałam ładną sadzonkę, ale jakoś raz przy podlewaniu musiałam ją przeoczyć i teraz ratuję malutkie odrosty
I begonii spora kolekcja!
Dziękuję, że do mnie zaglądacie
Anka159 nie wiem dlaczego większość begonii traci liście Może jest im u mnie zle Na szczęście na wiosnę nadrabiają kwitnieniem. Tamaja ma mało liście, ale za to ładnie kwitnie! Storczyki najlepiej rosną u mnie w pracy - tam jest im najlepiej. A to kolejna moja piękność
Filigranowa27 w końcu nadrabiają. Ile można czekać
brombiel tamja jest naprawdę uroczę. Szybko rośnie i ciągle kwitnie!
barbra13 witaj Liści laurowych używam w kuchni nie tylko dla ozdoby. Kilka listków zawsze musi się znalezć w zupie Zeszłoroczny niestety zszedł własnie przez tarczniki! Trzymam kciuki za Twojego, bo jest naprawdę warty uwagi!
Filigranowa27 ja swojego jeszcze też nie musiałam niczym pryskać! Na razie jest ok. A ja uważam, że jest ma lepszy aromat od tego kupnego. Ja go zawsze nacinam przed wrzuceniem do potraw
justus27 wiekszość achimenesów już ruszyła ze wzrostem. Ty masz lepszą rękę do nich! Ja ciągle mam opory żeby je uszczykiwać. To zrobić - już tak mam! Kupiłam je w lutym i od razu posadziłam do doniczek! Dosyć długo wschodziły
Malachitek zjadam kilka listków kiedy mi się przypomni! Nieraz robię z niej herbatę. Mam nadzieję, że uda Ci się ją uratować. A jak nie to daj znać, to ją doślę Begonie to raczej bezproblemowe rośliny -przynajmniej dla mnie
Na szczęście ze wzrostem ruszyły też hoye
Anka159 nie wiem dlaczego większość begonii traci liście Może jest im u mnie zle Na szczęście na wiosnę nadrabiają kwitnieniem. Tamaja ma mało liście, ale za to ładnie kwitnie! Storczyki najlepiej rosną u mnie w pracy - tam jest im najlepiej. A to kolejna moja piękność
Filigranowa27 w końcu nadrabiają. Ile można czekać
brombiel tamja jest naprawdę uroczę. Szybko rośnie i ciągle kwitnie!
barbra13 witaj Liści laurowych używam w kuchni nie tylko dla ozdoby. Kilka listków zawsze musi się znalezć w zupie Zeszłoroczny niestety zszedł własnie przez tarczniki! Trzymam kciuki za Twojego, bo jest naprawdę warty uwagi!
Filigranowa27 ja swojego jeszcze też nie musiałam niczym pryskać! Na razie jest ok. A ja uważam, że jest ma lepszy aromat od tego kupnego. Ja go zawsze nacinam przed wrzuceniem do potraw
justus27 wiekszość achimenesów już ruszyła ze wzrostem. Ty masz lepszą rękę do nich! Ja ciągle mam opory żeby je uszczykiwać. To zrobić - już tak mam! Kupiłam je w lutym i od razu posadziłam do doniczek! Dosyć długo wschodziły
Malachitek zjadam kilka listków kiedy mi się przypomni! Nieraz robię z niej herbatę. Mam nadzieję, że uda Ci się ją uratować. A jak nie to daj znać, to ją doślę Begonie to raczej bezproblemowe rośliny -przynajmniej dla mnie
Na szczęście ze wzrostem ruszyły też hoye
Dziękuję za radę z nacinaniem
Kolejne roślinki pięknie rosną i się wybarwiaj, a storczyk świeci jak słoneczko.
Kolejne roślinki pięknie rosną i się wybarwiaj, a storczyk świeci jak słoneczko.
- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
I kwiatki widać... a storczyki faktycznie jak słoneczka
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Wszystkie hoje Masz w seramisie?
Na stałe tak je Uprawiasz?
Śliczny storczyk w orzeźwiającym kolorze
Na stałe tak je Uprawiasz?
Śliczny storczyk w orzeźwiającym kolorze
Filigranowa27 mam nadzieję, że w końcu wyczujesz aromat liści laurowych Storczyk cytrynowy też mnie zauroczył!
Brombiel ten storczyk ma naprawdę ciekawy kolor, dlatego musiałam go mieć
Justus27 prawie wszystkie hoye mam w seramisie i muszę powiedzieć, że sprawdza mi się znakomicie. Od kilku lat nie straciłam ani jednej. Widać kiedy podłoże robi się suche i wtedy wiem, że muszę podlać! Storczyk rozjaśnił trochę pokój
A teraz inny kolor storczyka w ciapki!
Brombiel ten storczyk ma naprawdę ciekawy kolor, dlatego musiałam go mieć
Justus27 prawie wszystkie hoye mam w seramisie i muszę powiedzieć, że sprawdza mi się znakomicie. Od kilku lat nie straciłam ani jednej. Widać kiedy podłoże robi się suche i wtedy wiem, że muszę podlać! Storczyk rozjaśnił trochę pokój
A teraz inny kolor storczyka w ciapki!