Fiołki afrykańskie - moja przygoda
- Iwona 0103
- 500p
- Od: 9 sie 2014, o 16:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Fiołki afrykańskie - moja przygoda
Mila Prima Balerina cudna ale ten bukiecik to zwala z nóg
Zawaaaaal
Boże ścięte kwiaty
No ale ładne
Ale podejścia nie zmienię
Cięte, malowane czy inaczej ulepszone jest złe
Boże ścięte kwiaty
No ale ładne
Ale podejścia nie zmienię
Cięte, malowane czy inaczej ulepszone jest złe
Ewa, Ty przy swoich oplątwach masz wyćwiczoną cierpliwość
Ja niedługo też będę się wprawiać bo zakupiłam nasionka Adenium...
Iwonko, dzięki, zal było po prostu wyrzucić
Mati, one nie ścięte tylko zerwane, sama natura
Masz tu bukiecik, naturalnie ukształtowany
???????? ??????? (?????? ??????)/Podruzhka Nevesty (siewka Morev)
Ja niedługo też będę się wprawiać bo zakupiłam nasionka Adenium...
Iwonko, dzięki, zal było po prostu wyrzucić
Mati, one nie ścięte tylko zerwane, sama natura
Masz tu bukiecik, naturalnie ukształtowany
???????? ??????? (?????? ??????)/Podruzhka Nevesty (siewka Morev)
Wohowohowohuheho
Obłęd
Różowo białe w niebieskie ciapy
I ile
Obłęd
Różowo białe w niebieskie ciapy
I ile
-
- 200p
- Od: 10 gru 2014, o 17:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z ciekawości chciałam się zapytać, długo stoją fiołki w bukiecie?
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 30 sty 2013, o 06:55
Dzięki serdeczne za podzielenie sie doświadczeniem. Prześledziłam już twoje strony i można się od Ciebie dużo nauczyć.
Piękne rośliny na fotkach.Będę Cię odwiedzać.
Piękne rośliny na fotkach.Będę Cię odwiedzać.
Bukiecik stał jeden wieczór
Jutka, miło mi, zapraszam jak najczęściej
Dziś na czerwono
?? ???????? ?????? / EK Svetskaja Lvica
Jako, że jestem w trakcie poszukiwania idealnej czerwonej odmiany jeszcze Was pewno uraczę podobnymi zdjęciami
Wrażenia co do odmiany pozytywne, rozetka rośnie szybko i bezproblemowo, ładnie się formuje i wcześnie zakwita. Kwiaty mają nieco przygaszony bordowy kolor, wolałabym bardziej żywy czerwony, ale kształt jak lubię, pełne i delikatnie roztrzepane
Jutka, miło mi, zapraszam jak najczęściej
Dziś na czerwono
?? ???????? ?????? / EK Svetskaja Lvica
Jako, że jestem w trakcie poszukiwania idealnej czerwonej odmiany jeszcze Was pewno uraczę podobnymi zdjęciami
Wrażenia co do odmiany pozytywne, rozetka rośnie szybko i bezproblemowo, ładnie się formuje i wcześnie zakwita. Kwiaty mają nieco przygaszony bordowy kolor, wolałabym bardziej żywy czerwony, ale kształt jak lubię, pełne i delikatnie roztrzepane
- onectica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wtracę się, jeżeli można - a Scarlett już masz?
A nie mam
Powiedz coś więcej i wtrącaj się śmiało
Powiedz coś więcej i wtrącaj się śmiało
- Iwona 0103
- 500p
- Od: 9 sie 2014, o 16:12
A ja się wrócę do ,, coś tam niewiasty" bo jest przepiękny, zwala z nóg po prostu
Dzień dobry Ilonko
Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź odnośnie rozsadzenia "kundelka"; mam za sobą przesadzenie trzech storczyków, więc mam nadzieję, że i fiołeczki przeżyją mój eksperyment ;-)
Jestem także nieskończenie ( !!! ) wdzięczna za życzliwość, serdeczność i nieocenioną pomoc przy fiołkowych sadzonkach - te, które właśnie otrzymałam, znalazły bezpieczne schronienie na parapecie w jasnym, kuchennym oknie i są otoczone "matczyną" opieką ;-)
Wszystkie maluszki są urzekające, różnorodność form i kolorów liści po prostu zniewala, a u niektórych pokazują się pączki Zgodnie jednak z Twoimi zaleceniami, pozostawię tylko jeden pąk kwiatowy.
Wspominałam już, że jest u mnie zimno.... zastanawiam się nad skutecznością działania maty grzewczej, jaką stosuje się w terrariach ... pocieszam się, że niedługo nadejdzie wiosna, a wraz z nią cieplejsze dni ..., ale póki co chciałabym zapewnić towarzystwu jakiś komfort cieplny ;-)
pozdrawiam cieplutko
p.s. Prima Balerina - ma jasne kwiaty, ale w życiu nie spodziewałabym się, że aż tak mnie zauroczy
Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź odnośnie rozsadzenia "kundelka"; mam za sobą przesadzenie trzech storczyków, więc mam nadzieję, że i fiołeczki przeżyją mój eksperyment ;-)
Jestem także nieskończenie ( !!! ) wdzięczna za życzliwość, serdeczność i nieocenioną pomoc przy fiołkowych sadzonkach - te, które właśnie otrzymałam, znalazły bezpieczne schronienie na parapecie w jasnym, kuchennym oknie i są otoczone "matczyną" opieką ;-)
Wszystkie maluszki są urzekające, różnorodność form i kolorów liści po prostu zniewala, a u niektórych pokazują się pączki Zgodnie jednak z Twoimi zaleceniami, pozostawię tylko jeden pąk kwiatowy.
Wspominałam już, że jest u mnie zimno.... zastanawiam się nad skutecznością działania maty grzewczej, jaką stosuje się w terrariach ... pocieszam się, że niedługo nadejdzie wiosna, a wraz z nią cieplejsze dni ..., ale póki co chciałabym zapewnić towarzystwu jakiś komfort cieplny ;-)
pozdrawiam cieplutko
p.s. Prima Balerina - ma jasne kwiaty, ale w życiu nie spodziewałabym się, że aż tak mnie zauroczy
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Niesamowity bukiet fiołkowych kwiatów
Też za bardzo nie lubię ciętych kwiatów, ale przy przesadzaniu, sama obrywam kwiaty, by roślina miała siłę na aklimatyzację w nowym mieszkanku.
Widoki u Ciebie nieprzeciętnie pięknie
Też za bardzo nie lubię ciętych kwiatów, ale przy przesadzaniu, sama obrywam kwiaty, by roślina miała siłę na aklimatyzację w nowym mieszkanku.
Widoki u Ciebie nieprzeciętnie pięknie
Czerwone fiołki mnie powalają:)