W słońcu smagliczki i róże

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W słońcu smagliczki i róże

Post »

Ewuniu - bardzo dziękuje, są jeszcze takie miejsca gdzie brakuje mi tego smaku ale ogólnie jest dobrze
Martuś - bardzo ci dziękuje za pochwały , postaram się poprawić ale nie zawsze jest czas tobie również miłego wypoczynku w wekend bo na tygodniu to tylko wtedy kiedy pada możesz sobie chyba dychnąć
Soniu - bardzo dziękuję , wiosna dosadziłam do cienistego zakątka Constance Spry ale coś lichutki jej to idzie zaaklimatyzowanie się tam myślę jeszcze o wciśnięciu tam Abrahama
Ulu - moja imienniczko piwonia cudna i już dziś wiem że muszę ja przesadzić w inne miejsce bardziej reprezentacyjne, jeden kwiatek ale cieszył Ulu bardzo z pewnością ślicznie to wygląda jak jest kilka pędów z kwiatami które z dnia na dzień zmieniają kolor

A dziś mam pracę taką jak lubię najbardziej w ogrodzie władam łopatą i kopę sobie rowy pod fundamenty na moją budowlę :heja kto chętny zapraszam zapewniam słońce, widoki ,i towarzystwo :wink:
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Ulcia, dobrze że się u mnie wpisałaś, bo gdzieś zgubiłam Twój wątek :oops: Uleńko, Ty mi zazdrościsz Avalona a ja Tobie Kronprinsesse Mary :;230 Mam dwa krzaczki, ale takie słabizny, że aż mi ich żal :( O kwiatkach mogę zapomnieć ;:145 Twoja Eden Rose już nabrała "ciałka" - piękna ;:167
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
O rany jak cudnie już u Ciebie róże kwitną ;:167
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Witam :wit
Ewuniu - z dnia na dzien róż coraz więcej pokazuje kolorek i u ciebie z pewnością dadzą szału bo tez masz ich pokaźna kolekcję
Elwi - nie szkodzi ty też mi sie gdzieś od czasu do czasu zawieruszysz :wink: a wiesz że po wczorajszych upałach KM jako jedyna dzielnie stała w pełnym słońcu cały dzień i nie poparzyło jej kwiatów ani nie zwiesiła cudna róża i cudownie pachnie a Avalona przesadziłam do donicy zobaczymy czy da radę się zregenerować Edenka z dnia na dzień piękniejsza
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

krzaczek Kronoprinsse Mary
Obrazek

Obrazek
Red Leonardo
Obrazek
WS 2000
Obrazek
Crocus Rose za bardzo jest w cieniu muszę go albo przesadzić albo prześwietlić koronę klona
Obrazek
Chipek a w głębi Old Port
Obrazek
I takie sobie widoczki mojego kącika
Obrazek
a jego główna ozdoba jest oczywiście Edenka
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ula bardzo mi się podoba, jak komponujesz rośliny. Fiolet z różowymi piwoniami i żółty iglak. ;:138 Louis Odier świetnie się spisał. Muszę swoją NN tak poprowadzić, może wreszcie zakwitnie. ;:218 Też myślę, że upały przyśpieszają i skracają kwitnienie;:218 Róże masz cudne i ładnie sfotografowałaś. Kronoprinsse Mary pokazała swoje piękno. ;:oj
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Uwielbiam takie klimatyczne kąciki , a Edenka muszę ją mieć w tym roku już ją miałam prawie zamówiona ale zrezygnowała na rzecz innej. Też nie żałuję zakupu ale w przyszłości i Eden ka będzie moja już nawet wiem gdzie ją posadze.
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Ula, dobrze, że zdecydowałaś się posadzić edenkę przy ławce. Bardzo ładnie tam wygląda.
Moja jeszcze nie zakwitła. Póki co, ma jedynie grube pąkasy :D
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

muszę go albo przesadzić albo prześwietlić koronę klona
Ula, raczej prześwietl koronę klonu. Mam Crocus Rose na słońcu i bardzo szybko omdlewa. Wolniej niż Abraham Darby, ale i tak...
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Wreszcie troszkę deszczyku zasili mi roślinki
Elwi - melduję ze korona klona prześwietlona nawet troszkę powiedziała bym że za bardzo ale klonik zaraz sie zregeneruje grunt że w najbardziej intensywnym gorącu Crocus Rose jest w półcieniu
Aniu - kwitnienie i kwiaty Edenki bardzo mi tam pasują tylko ta wysokość utrzymuję sie już od dwóch lat i nie chce iść wyżej a tak bym bardzo chciała aby chociaż na wysokość kratki poszła do góry
Gosiu - to bardzo mnie cieszy fakt że znalazłaś dla niej miejsce bo u ciebie to nie lada wyczyn, a jaka to róża tak zawładnęła tobą że zrezygnowałaś z Edenki ja nie dała bym rady i dlatego mam je dwie ;:204 ;:204
Soniu - bardzo ci dziękuję ;:196 nawet sobie nie wyobrażasz ile razy jedna roślinka potrafi być przesadzana zanim trafi na docelową miejscówkę ;:173

Zdjęcia za chwilkę :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Lions rose z żurawką
Obrazek
Mary Rose z wiosennego nasadzenia
Obrazek
Baronesska
Obrazek
Rosarium U
Obrazek
Artemist
Obrazek

Obrazek
i takie sobie z życia roślin
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

A dlaczego ja nie mam takiej ławeczki w różach? Ławeczkę zakupiłam dwa lata temu, ciągle jeszcze nie ma stałego miejsca, przenoszę tam, gdzie akurat coś pachnie :;230 Kronoprinsse Mary taka sztywna, czy od początku taka była? Piękne masz róże
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ula Mary Rose piękna, jak piwonia. ;:oj No i nie byłabym sobą gdybym nie zachwyciła się Lions rose. :D Klimatyczne donice wypełnione kwiatami, niezmiennie podziwiam. ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”