Ogród Przemka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Przemka

Post »

To jest właśnie to niszczy się to co pożyteczne. U mnie wróble robią dobra robotę. Żadnej chemii nie stosuje na robaki. Tylko raz w roku miedzian na grzyba. Prawda jest że ludzie rzucają stare jedzenie a potem to wszystko ma być zdrowe. tak jak kiedyś znajome z miasta przywieźli do nas zielony spleśniały chleb dla kur. Od razu wyrzuciłem to z hukiem. Takie mają pojęcie. ;:124
halina522
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2009, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przemek,jak zimują Twoje dalie?
Halina
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć kochana Halinko. Dziś mam zamiar zajrzeć do nich więc napisze po krótce jak wyglądają. Czy niskie temperatury na zewnątrz miały jakiś wpływ na temperaturę w piwnicy. Jedno jest pewne że lada dzień będę moczył mieczyki w miedzianie a resztę płynu wykorzystam do oprysku drzewek owocowych ale to nie prędzej jak w poniedziałek bo na razie mróz. A ty jak się masz? ;:136
halina522
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2009, o 20:37

Post »

Moje dalie jakieś kiepskie w piwnicy,ale to raczej ciepło wpłynęło na ich kondycję.Mam się dobrze i czekam na ocieplenie,bo już tych niskich temperatur i ostrego palenia mam dość.
Miedzian jest dobrym preparatem,ale czy to nie za szybko na moczenie mieczyków- tak robiłeś w zeszłym roku?
Halina
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Robi się coraz cieplej i z ciekawością będę czekała na Twoje piękności :) Przeczytałam ,ze masz 6 psów. Szacunek. My też przeważnie mamy podrzutka lub z schroniska :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33

Post »

Przemku :wit
Na widok Twojej kolekcji dalii, fuksji i begonii po prostu umarłam i ożyłam. ;:oj
Widziałam jeszcze u Ciebie pięknie rozrośniętą fioletową bugenwillę....ale Ty masz roboty w tym ogrodzie. ;:224
Tyle tego dobra, niesamowite. ;:215
Podziwiam i zdaję sobie sprawę ile pracy w to wkładasz, chylę czoła. ;:180
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przemku z klonem palmowym masz kłopoty, ;:174 a ja się już po trzykrotnej porażce wyleczyłam. Za dużo zachodu, skoro nie chcą rosnąć, będzie miejsce na co innego. :wink:
Przegląd karp dalii pewnie już zrobiony. :) Podziwiam ich piękno, ale napracujesz się przy nich. ;:180
Twoje doświadczenia z trudnymi ludźmi nie są niestety odosobnione. ;:131 Wokół pełno trutni, którym nie chce się 4 liter ruszyć, ale chętnie by korzystali z pracy innych. Jestem szczęśliwa, że mój dom ostatni przy drodze i nie mam sąsiadów blisko. ;:215
Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zakwitł mój ulubieniec hipeastrum
Obrazek
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiosna jest i u mnie :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Przepiękne kępy krokus?w masz Przemku!!
Urzekający jest też fragment z kamieniami - co to właściwie jest,ścieżka,strumyk,skalniak?
Awatar użytkownika
LadyK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2015, o 14:31

Post »

Sporo krokusików, pięknie. U mnie to tak niebiesko-różowo jest w sadku od przylaszczek. Krokusów miałam kiedyś dużo ale co roku wyłazi ich mniej. Też mnie ciekawi przeznaczenie tych kamyczków.
Jak czytam co piszecie tu powyżej to też aż szczęka mi opadła, żeby tak sąsiadów okradać ale ciekawe co ta kobieta z tymi roślinami zrobiła, przecież jak posadzi u siebie to będzie wiadomo czyje to.
A co do zwierzaków to mi już głowa puchnie jak usłyszę lub przeczytam o okrucieństwie ludzi. U mnie od lat zwierzaki to zazwyczaj przygarnięte podrzutki, mało kiedy było tak, że braliśmy od kogoś pieska lub kotka choć też się zdarzało. Teraz też mam nowego psa ( poprzedni mi nie wyszedł z choroby odkleszczowej :( ), którego wzieliśmy z gminnego przytuliska - szczeniak od porzuconej ciężarnej suczki. Ciekawe jakby się czuły kobiety gdyby je na mróz wyrzucano bo baba i w ciąży. Szok.
A co do roślin jeszcze wrócę do tematu, całkiem niedawno znajomy opowiadał, że jak mu pomidory kradlinz działki, to zaczął opsypywać mąką i wywieszał kartkę, że pryskane i 2 tyg. karencji i to pomogło.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
Awatar użytkownika
Maciek13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 cze 2017, o 21:38

Post »

Witaj bardzo spodobał mi się twój ogródek krokusy pięknie wyglądają w grupach i przebiśniegi też super kwitną :D
Pozdrawiam ;:196
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oooo,cebulowe w takich ilościach to dopiero wrażenie ;:oj Też zwróciłam uwagę na kamienie,to pewnie ścieżka przy podwyższonej rabacie.Przemku róża stulistna szybko zakwita? Sadzoneczki od ciebie mają się dobrze,może doczekam się kwitnienia ;:173
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”