Moje kaktusy - kospe
- sokolica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kaktusy - kospe
Do kolorystyki przyczepiać się nie zamierzam, bo przecież piękna! Oczywiście wyłącznie na kwiatkach
Kwitnienia cudowne Trudno wybrać najładniejsze. Mimo, że bukiet zawsze się broni przez ilość, to jednak ten pierwszy o wąskich płatkach jak dla mnie absolutny hit! Cóż to takiego?
Kwitnienia cudowne Trudno wybrać najładniejsze. Mimo, że bukiet zawsze się broni przez ilość, to jednak ten pierwszy o wąskich płatkach jak dla mnie absolutny hit! Cóż to takiego?
Napisz proszę coś więcej. Moja strategia na Aztekium to trzymanie pod żarówką ledową przez pierwsze 2-3 lata. Sianie o tej porze rozku metodą klayczną moim zdaniem jest bardzo ryzykowne.kospe pisze: Do roboty bo na niektóre rośliny może być za późno jak sie będziesz ociagał,latka lecą....
Ja właśnie dziś posiałem Aztekium i ciekaw bardzo jestem co z tego będzie
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Aaaaa tam się znam. Mówisz o kwiatach czy "gaciowym kolorze"? Co tu się znać, kiedy to po prostu piękny kolor, ale tylko w kaktusach i można patrzeć i patrzeć i patrzeć...
- Rafal44
- 500p
- Od: 15 kwie 2013, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rosliny ,kwiaty i zdjecia pierwsza klasa
Trzymam kciuki za Aztekium.
Trzymam kciuki za Aztekium.
Pozdrawiam Rafał
-
- Od: 18 sie 2010, o 21:53
Aż miło tu zaglądać.........ciągle piękne bukiety.........tylko dlaczego tak rzadko pokazywane.
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Jak dla mnie ta kolorystyka może zostać na dłużej a ta odległość to rzut beretem, nigdy nie wiadomo kto zapuka i kiedy do Twoich drzwi
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Kolor pierwsza klasa dało po oczach ,ale jest super...kwiatki piękne
- honorka22
- Od: 3 maja 2013, o 16:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeżeli chodzi o kwiaty, to dla mnie każdy kolorek jak najmilej widziany, a tu przecież trzeba oceniać całokształt. Przepiękne roślinki, bez dwóch zdań . Oby więcej takiego kwiecia.
-
- Od: 17 sie 2014, o 13:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widać jak dobrze im u Ciebie, gratuluję
- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Faktycznie kwiatki piękne tak pod kątem koloru jak i kształtu płatków...mnie też wpadł w oko ten z pierwszego zdjęcia
- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Choć to nie moje kolory, to przyznać muszę, że okazy piękne.
Do roboty bo watek umiera, dziękuję za odwiedziny.
No , ale teraz bez parapetówy to już sie nie obędzie
Cała akcja była z myślą o szczepieniu.
Przesuszę i ponownie zaleje... zobaczymy.
Konrad miałem okazje zobaczyć siewki z tegorocznych siewów u kolegi Jacka o ile można powiedzieć ze coś widać. Ty się bierz za sianie bo 15 lat to mało jak nic na własnym korzeniu aby do piąteczki posadzić.
Chcecie więcej Mamilarek ale fotosik nie działa, jak tylko ruszy wrzucę
Faktycznie jednak możnahen_s pisze:...Widać nie tak trudno mi dogodzić.
Iwonko, porządek i estetyka. Gratuluje Ciraflezja pisze: Zerknij Piotr w wolnej chwili do mnie, podłogę buduję, w zasadzie już jest w szklarni, której z Asią jesteś ojcem chrzestnym.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3#p5300383
No , ale teraz bez parapetówy to już sie nie obędzie
Dzięki, ten hit to Coryphantha (Escobaria) vivipara v. arizonicasokolica pisze:... Mimo, że bukiet zawsze się broni przez ilość, to jednak ten pierwszy o wąskich płatkach jak dla mnie absolutny hit! Cóż to takiego?
Ryzykowne to były te nasiona, gratisowe wiec .... Ponad dwa tygodnie siedzą i zero siewek, siałem również M. luethyi i tez nic. To pierwsza porcja dopiero jeszcze na kilka zostało.Korund pisze: Napisz proszę coś więcej. Moja strategia na Aztekium to trzymanie pod żarówką ledową przez pierwsze 2-3 lata. Sianie o tej porze rozku metodą klayczną moim zdaniem jest bardzo ryzykowne.
Cała akcja była z myślą o szczepieniu.
Przesuszę i ponownie zaleje... zobaczymy.
Konrad miałem okazje zobaczyć siewki z tegorocznych siewów u kolegi Jacka o ile można powiedzieć ze coś widać. Ty się bierz za sianie bo 15 lat to mało jak nic na własnym korzeniu aby do piąteczki posadzić.
O jednym i o drugim, znasz sie ...piasek pustyni pisze:Aaaaa tam się znam. Mówisz o kwiatach czy "gaciowym kolorze"? ...
Przyganiał kocioł garnkowi, a sam smoliGaga1960 pisze:Aż miło tu zaglądać.........ciągle piękne bukiety.........tylko dlaczego tak rzadko pokazywane.
Agnieszka- nie obiecuj, nie obiecuj ...nyskadu pisze:...a ta odległość to rzut beretem, nigdy nie wiadomo kto zapuka i kiedy do Twoich drzwi
Chcecie więcej Mamilarek ale fotosik nie działa, jak tylko ruszy wrzucę
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
15 letnie Aztekium na własnym korzeniu od poczatku - to jest to co misie lubią najbardziej Czy masz jakieś info o statystykach od kolegi Jacka? Typu ilość nasion i % wschodów?kospe pisze: Konrad miałem okazje zobaczyć siewki z tegorocznych siewów u kolegi Jacka o ile można powiedzieć ze coś widać. Ty się bierz za sianie bo 15 lat to mało jak nic na własnym korzeniu aby do piąteczki posadzić.
Nie ma rady, trzeba działać