Moje Arboretum
- asma
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje Arboretum
Niesamowite roślinkom nie zaszkodzi zima?o ile będzie
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Asma w końcu zaszkodzi ale na razie temp. plusowe i roślinki sobie radzą
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Karolka ,u Ciebie nie trzeba wspomnień,u Ciebie prawdziwa wiosna,co to będzie ,może zima Cię ominie
- karolacha
Grażynko jestem pewna ,że ominie , a za co mnie karać zimą ?
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karolinko - co Ty mówisz, że kalina sztywnolistna nic ciekawego
Nie wiem jakie ma owoce, ale kwiaty są śliczne !!
I jeszcze pytanie takie mam, 'pani prof' bo wiesz, że ja doniczkowa tylko
Co to jest za cudo ??
Nie wiem jakie ma owoce, ale kwiaty są śliczne !!
I jeszcze pytanie takie mam, 'pani prof' bo wiesz, że ja doniczkowa tylko
Co to jest za cudo ??
Pozdrawiam i zapraszam
- karolacha
Ewa 321 kalina sztywnolistna owszem ma kwiaty, lecz owoców nie . Ja ją zaniedbałam , rośnie pod sąsiadki świerkami, które się rozrosły i niszczą moje roślinki , ja po prostu tą stronę od sąsiadki świerków traktuję po macoszemu, poddałam się , bo i tak świerki niszczą swoją wysokością, korzeniami, cieniem ....sa przy samej siatce i gałęzie u mnie , a mają chyba z 10m, wyższe od domu sporo
A to fioletowe to Calikarpa-Pięknotka dopiero teraz ozdobne są te jagódki :)bo kwiat mały , nieefektowny
A to fioletowe to Calikarpa-Pięknotka dopiero teraz ozdobne są te jagódki :)bo kwiat mały , nieefektowny
To na pewno nie są z teraz!
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Karola, a u mnie na potęgę krokusy wychodzą. Myślałam, że tylko jeden zdurniał, ale dzisiaj widziałam całe poletko na wierzchu...
- miwia
- 500p
- Od: 2 gru 2007, o 22:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Karolinko
wpadłam na chwilkę i widzę wiosnę u Ciebie Jak tak dalej pójdzie to w Wigilię pójdziemy jajka święcić
Też lubię kaliny. Moją Roseum regularnie zżerają mszyce. Nim się połapię, że trzeba pryskać to ona już taka "zamszycowana", że mimo pięknych kwiatów, ogólny wygląd pozostawia wiele do życzenia. Sztywnolistna już u mnie kwitła, w październiku. Zaskoczyła mnie tym bardzo, bo z reguły kwitła marzec-kwiecień. Zgadzam się, że nie jest zbyt atrakcyjna, ale zapach kwiatów - obłędny!
wpadłam na chwilkę i widzę wiosnę u Ciebie Jak tak dalej pójdzie to w Wigilię pójdziemy jajka święcić
Też lubię kaliny. Moją Roseum regularnie zżerają mszyce. Nim się połapię, że trzeba pryskać to ona już taka "zamszycowana", że mimo pięknych kwiatów, ogólny wygląd pozostawia wiele do życzenia. Sztywnolistna już u mnie kwitła, w październiku. Zaskoczyła mnie tym bardzo, bo z reguły kwitła marzec-kwiecień. Zgadzam się, że nie jest zbyt atrakcyjna, ale zapach kwiatów - obłędny!
- karolacha
Mirko zapach kurcze , nie wiedziałam , zaraz powącham
kiedy jeszcze mało zajmowałam się ogrodem , to kalinę mszyce potrafiły zjeść doszczętnie, teraz już zawczasu , jak tylko coś zauważę to pryskam , bo szkoda , gdyż jest piękna
U nas ciepło, ale i w Jeleniej dzisiaj było ciepło i oby tak dalej ano właśnie sztywnolistna kwitła wiosna, teraz jesienią obłęd
kiedy jeszcze mało zajmowałam się ogrodem , to kalinę mszyce potrafiły zjeść doszczętnie, teraz już zawczasu , jak tylko coś zauważę to pryskam , bo szkoda , gdyż jest piękna
U nas ciepło, ale i w Jeleniej dzisiaj było ciepło i oby tak dalej ano właśnie sztywnolistna kwitła wiosna, teraz jesienią obłęd
- karolacha
Pepsi a może masz jesienne krokusy, też miałam , ale nigdy jesienią mi nie zakwitły
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karolino,
przecudna hortensja ogrodowa. Okrywasz czymś na zimę? U mnie szansa na takie kwitnienie (bez okrywania) zdarza się raz na kilka lat.
przecudna hortensja ogrodowa. Okrywasz czymś na zimę? U mnie szansa na takie kwitnienie (bez okrywania) zdarza się raz na kilka lat.