Kawon ( arbuz ) - część 6
Re: Kawon ( arbuz ) - część 6
msk83 Najlepiej będzie jak wstawisz zdjęcia swoich arbuzow;) Jeśli nie są powyciagane to sadź tak jak w doniczkach masz Jeśli masz wyciągnięte z powodu słabego słońca to sadź po liście;)
Seba, tak wiem że Orangeglo, musiałam pomylić literki i wyszedł organ
Jutro zrobię zdjęcia i ocenicie. Arbuzy nie powinny mieć za mało światła bo stoją prawie od samego początku na balkonie. Wstawiałam je tylko do domu na noc jak były te zimne noce.
Czy dajecie jakieś specjalne nawozy swoim Arbuzom? Zastanawiam się czy nie kupić jakiegoś do dyniowatych.
Jutro zrobię zdjęcia i ocenicie. Arbuzy nie powinny mieć za mało światła bo stoją prawie od samego początku na balkonie. Wstawiałam je tylko do domu na noc jak były te zimne noce.
Czy dajecie jakieś specjalne nawozy swoim Arbuzom? Zastanawiam się czy nie kupić jakiegoś do dyniowatych.
Rozsade z iloma liscmi najlepiej sadzic so gruntu?
- MoWo
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 13 wrz 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Najlepiej ze wszystkimi , ja nigdy nie obrywam liści sadzonkom.
Poważnie to wielkość nie ma znaczenia , tylko jak będzie roślina zbyt długo czekała w doniczce to się będzie męczyć.
Jak warunki zewnętrzne są niekorzystne to warto czekać a jak nie to do gruntu i niech sobie rośnie.
Poważnie to wielkość nie ma znaczenia , tylko jak będzie roślina zbyt długo czekała w doniczce to się będzie męczyć.
Jak warunki zewnętrzne są niekorzystne to warto czekać a jak nie to do gruntu i niech sobie rośnie.
Pozdrawiam Wojtek
Oto moje Arbuzy. Czy nie są za długie? Posadzić głębiej czy tak jak rosną?
http://images78.fotosik.pl/632/c13d66500ca108cd.jpg
Za duży rozmiar zdjęcia- mod.jokaer.
http://images78.fotosik.pl/632/c13d66500ca108cd.jpg
Za duży rozmiar zdjęcia- mod.jokaer.
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Jest ok. Posadź po liścienie i uważaj by nie złamać/skręcić łodyżki.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 27 wrz 2014, o 15:08
ja posadzilam dwa arbuzy na probe we wiadrach 35L, ziemie czarna ze spodow pieczarkowych, wymieszalam z suchym obornikiem, zobacze co z nich bedzie Nie dawalam ziemi z dzialki bo mam gline!
jeden pojemnik jest czarny, czy to nie przeszkadza? czy mial ktos jakies doswiadczenia z uprawa arbuzow w pojemnikach?
a wlasnie, w gruncie posadzialam 70 sadzonek, po weekendzie rzuce na forum sesje, ruskie odmiany i nasz janosik strasznie sie rozszalal, pozostale na razie stoja
Dalej nie mam siły zaznaczać, proszę o poprawną pisownię ( Regulamin forum) - mod.jokaer.
jeden pojemnik jest czarny, czy to nie przeszkadza? czy mial ktos jakies doswiadczenia z uprawa arbuzow w pojemnikach?
a wlasnie, w gruncie posadzialam 70 sadzonek, po weekendzie rzuce na forum sesje, ruskie odmiany i nasz janosik strasznie sie rozszalal, pozostale na razie stoja
Dalej nie mam siły zaznaczać, proszę o poprawną pisownię ( Regulamin forum) - mod.jokaer.
- Ginka
- Od: 21 wrz 2014, o 16:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No i nici z kawonów, chyba zrezygnuję z ich uprawy (a raczej próby uprawiania), kupne sadzonki szlak strzelił w tunelu (choroba, grzyb lub ugotowanie), wysiane ledwo co ruszyły i stoją skarlałe (w przeciwieństwie do kabaczków i cukinii które wybujały mimo że też mizernie wyglądają, także wysiałam resztkę nasion do gruntu, a co zrobię z resztą rozsady to się jeszcze zobaczy ).
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
-
- Od: 7 kwie 2011, o 19:21
Dzisiaj wysiałem kolejne 6 sztuk, łącznie mam 30. Podlałem je Florovitem potrzebuję jeszcze jakiegoś nawozu fosforowego np.
Czy może kupić substral MAGICZNA SIŁA ?. Dodam, że florovit nie ma w składzie fosforu.
I drugie pytanko. Kupiłem Topsin m500 na grzyby, który żeście mi polecili , kiedy zacząć pryskać zapobiegawczo.
Wydałem kupe kasy i nie chce żeby mi je diabli wzieli
Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/foliq-p-fosforowy-nawoz-plynny-dolistny-1-l-i6193557661.html
I drugie pytanko. Kupiłem Topsin m500 na grzyby, który żeście mi polecili , kiedy zacząć pryskać zapobiegawczo.
Wydałem kupe kasy i nie chce żeby mi je diabli wzieli
Piotr
Ginka Spokojnie daj im czas może cos jeszcze z tego będzie masz tunel otwarty dzień i noc z 2 stron??
rolnik90 Tak możesz sobie kupić Substal Magiczna Siła dla Roślin Startowych tam jest 52% fosforu XD
Nie rozumiem po co zdrowe rośliny traktować chemia skoro dobrze rosną i są zdrowe ale to tylko moje zdanie
rolnik90 Tak możesz sobie kupić Substal Magiczna Siła dla Roślin Startowych tam jest 52% fosforu XD
Nie rozumiem po co zdrowe rośliny traktować chemia skoro dobrze rosną i są zdrowe ale to tylko moje zdanie
-
- Od: 7 kwie 2011, o 19:21
Nie nawoziłbym, ale mam 5 klasę ziemi, na jesien nie dalem obornika, bo nie mialem zamiaru ich sadzić. Natomiast podczas wysadzania o nim zapomniałem. Chce w jakiś sposób dostarczyć roślina pożywienia, bo z ziemi go raczej za wiele nie mają.
Ja tez swoje prawie ugotowałem. Zostawiłem je w czwartek przykryte włókniną białą, były pod nią do godziny 14. Jak ściągnąłem ją to wszystkie arbuzy były zwiędnięte, myślałem, że nic z tego nie będzie. Podlałem je obficie i w ciągu kilku godzin były nie do poznania. Może u Ciebie będzie podobnie ;).
Ja tez swoje prawie ugotowałem. Zostawiłem je w czwartek przykryte włókniną białą, były pod nią do godziny 14. Jak ściągnąłem ją to wszystkie arbuzy były zwiędnięte, myślałem, że nic z tego nie będzie. Podlałem je obficie i w ciągu kilku godzin były nie do poznania. Może u Ciebie będzie podobnie ;).
Piotr
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10