U Wiśni

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: U Wiśni

Post »

Piękny kolorek kwiatu no i lakunosa bardzo obiecująca. Podobają się! ;:333
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Anka159
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 08:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obie roślinki piękne, a kolorek Tadam uroczy, taki ciepły :D
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
barbra13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 kwie 2015, o 20:42

Post »

Babcina cebula, bardzo ładna i nawet o nazwę nie musisz się już martwić. Ten kolor to taki pomarańczowy, czy bardziej czerwony? Do swoich cebul zaglądam co jakiś czas, a tam cisza zupełna. Może to i dobrze, bo nie mam gdzie ich postawić :;230 .
wisnia897
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2010, o 11:08

Post »

Aniu, Henryku, dziękuję bardzo :)
Basiu, kolorek bardziej pomarańczowy :wink:

Zdjęcia z fleszem, wybaczcie, ale ciemno dzisiaj i ponuro, a akurat miałam wolną chwilę...

Więcej:
Obrazek

Gwiazdy powoli zrzucają dolne liście... Zbiorówka z jednego pokoju, rośliny zakurzone z powodu remontu:
Obrazek

Storczyki się rozkręcają:
Obrazek Obrazek

Adenia mi się obudziły :roll: A tak dobrze szło, spały od listopada - może wiosna idzie, czy coś ;:218 ?
Obrazek

Oplątwy wiszą... na wieszaku 8-)
Obrazek

Całą zimę wiszą przed południowym oknem i dobrze sobie radzą. Chociaż zazwyczaj mówi się, że wolą wschód-zachód, myślę, że zimowe słońce jest za słabe, żeby tillandsiom mogła przeszkadzać południowa wystawa. A spać to one nie chcą w ogóle. Nibytrudna T. butzii przez całe lato tyle listków nie wypuściła, co teraz, a jakie loczki kręci... Zresztą T. circinata też teraz nie odpoczywa, a te z grupy T. ionantha to już w ogóle w duszy lato przez cały rok mają... I jeszcze korzonki puszczają, chyba mnie lubią ;:173
Obrazek Obrazek

:wit
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24

Post »

Bardzo ładne i bardzo nie zimowe roślinne widoki u Ciebie. Kolorowo, zielono... Pięknie! ;:138
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
galaxy
500p
500p
Od: 6 maja 2009, o 17:26

Post »

Monika - wiosna -11*C :;230 U mnie też rośliny się budzą.
Oplątwy wyglądają bajecznie, patent masz na nie nieziemski ;:215
Awatar użytkownika
barbra13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 kwie 2015, o 20:42

Post »

Z tą wiosną, to rzeczywiście bujda jakaś, ja musiałam dzisiaj śnieg szuflować. Patent z wieszaczkiem i mnie bardzo przypadł do gustu ;:306 , co na wieszaczku, nie patrzyłam 8-) . Pięknie u Ciebie ;:173 .
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

Pięknie, i zielono, i kolorowo. Gwiazdy robią wrażenie! Storczyki śliczne. A oplątwy jak dla mnie rewelacja. :)
nieulozona-tak
500p
500p
Od: 3 gru 2014, o 11:29

Post »

Ale masz fajnie, że Ci wszystkie storczyki kwitną na raz. Moje coś tej zimy trochę zastrajkowały.
Ten cytrynowy jest śliczny :)
Adenia jak zimowałaś? Moje cały czas stoją na południowym parapecie. Pierwszy raz schowałam kaktusy na zime w ciemny i chłodny kąt pokoju. Widzę, że jeden zmniejszył się o połowę :( czy to normalne?
A Twoja lacunosa piękna, taka delikatna.
Kasia :)
zapraszam
Te co powodują uśmiech
Awatar użytkownika
Emi22
200p
200p
Od: 12 cze 2016, o 09:34

Post »

Gwiazdy zrzucają liście - to normalne być nie powinno !! :roll:
U mnie jedna praktycznie bez liści, a druga jeszcze się trzyma, ale mizernie wygląda. Ale fakt, ja lubię ciepło w zimę, a one, jak piszesz - niekoniecznie.
Musiałabym je gdzieś wyekspediować (w sensie na jakiś czas) - w chłodniejsze miejsce. Tylko pewnie światła im trzeba, żeby kolorów nabrały.

Oplątwy zdumiewają w rzeczy samej :shock:

Storczyki - klasa ;:63
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31

Post »

Emi22 pisze:U mnie jedna praktycznie bez liści, a druga jeszcze się trzyma, ale mizernie wygląda. Ale fakt, ja lubię ciepło w zimę, a one, jak piszesz - niekoniecznie.
U mnie chłód, a gwiazda wyłysiała do 2/3 wysokości, same czubki jej zostały. ;:218

Monika - Twoja oplątwowa instalacja jest absolutnie genialna!! ;:215 ;:215 ;:215
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
wisnia897
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2010, o 11:08

Post »

Dziękuję bardzo wszystkim, ale mnie ucieszyliście tymi licznymi odwiedzinami ;:168
No co ja Wam poradzę na mróz i śnieg? W końcu jest luty - coraz bliżej wiosna, ale teraz jednak mamy jeszcze luty ;:204 . Według Amerykanów wiosna w Polsce ma być w połowie marca, a póki co pozostaje nam się zmagać z łopatą do śniegu :lol:

Kasia, to jeszcze nie wszystkie storczyki 8-) . Co do kaktusów, to marszczenie czy ubytek masy podczas zimowania jako tako nie jest czymś nienormalnym, w końcu długo nie dostały wody :wink: Ale różne rzeczy mogą się dziać - jeżeli nie jesteś pewna, wrzuć zdjęcie u siebie, zobaczę i Ci powiem, czy jest trup, czy też nie ma się czym martwić :wink: .
Adenia zimowałam na parapecie z betlejemskimi, to jest parapet południowy 18-20 stopni. Podlewałam szczątkowo, kiedy kaudeks zaczynał mięknąć. Kiedy podrosną, pewnie pokuszę się o ich zimowanie razem z kaktusami.

Emi i Lucy, łysieniem gwiazd się nie martwcie - są po kwitnieniu, zrzucają liście, następne kwitnienie za rok :D Zostawcie je tak jak stoją, ograniczcie nieco podlewanie - z trybu obfity do umiarkowany, u mnie to oznacza raz na tydzień zamiast co 3 dni :wink: . Jak będą całkiem, albo prawie całkiem łyse, możecie je przyciąć, a potem czekajcie, aż dadzą Wam znak, czy wypuszczą nowe pędy, czy odmówią współpracy.
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Ależ piękne zbiorówki ;:oj u Ciebie nie widać że jest zima, przynajmniej na parapetach :wink:
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”