Przydomowy ogródek Eweliny .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny .

Post »

Dario jedną zmieszczę ;:108 . A ona na wysokość duża rośnie ?? Informacje w sieci są różne. Wiem, że ma długie pędy ale czy na wysokość za lawendą będzie dobrze ??
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bo ta wysokość to chyba od cięcia lub niecięcia też zależy. :) Nawet jak wiosną zetniesz na te 20 cm to za lawendą będzie dobra. Nooo, lawenda to też różne rozmiary potrafi osiągać, z tego co wiem... Ale jakby Twoja lawenda miała być duża, to przestaniesz cichać na krótko Albę i też będzie dobrze.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Najlepiej zmierzyć rabatkę i wtedy będziesz wiedziała ile ci się zmieści :wink:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

Dzisiaj zobaczyłam to ;:oj :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie no - jest pięknie ale dlaczego w marcu a nie w lutym ??? Jestem w szoku ;:oj . Miałam dzisiaj dalej zrywać darń jeśli dziewczyny by pozwoliły ;:306 . A jednak będę siedziała w domu . Poza wyjściem do lekarza nigdzie się nie wybieram. Przejrzałam tez pogodę długoterminową i faktycznie nie jest ciekawie ;:185 . A ja miałam końcem tygodnia dostać lawendę ;:oj . Mam nadzieję, że uda mi się to przesunąć bo nie wyobrażam sobie sadzić tyle sztuk do doniczek .

Dario masz absolutną rację ;:168 , wiele zależy od cięcia więc myślę, że dam sobie z tym radę. A lawenda to faktycznie czasami się bardzo rozrasta. To zależy od cięcia i od odmiany na pewno.

Anitko miałam dzisiaj zmierzyć ale nie wiem czy w taki śnieg mi się zechce ;:306 . Masakra .

Pozdrawiam i życzę lepszej pogody niż u mnie :wit .
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ewelina, jakby co to w Biedronie mają róze okrywowe różowe i białe po 6,99. Różowa to the fairy a biała nie pamiętam ;:131
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuza kupiłam trzy The Fairy ostatnio i jeszcze nie posadziłam ;:224 . A białą będę miała od Darii ;:168 . Później zmierzę sobie tą rabatkę mimo śniegu i zobaczymy ile tam jest miejsca.
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Dzień dobry. U nas też biało, ale na szczęście topi się, więc będzie można coś robić. Ewelinko, róża okrywowa, jeśli nie będziesz jej przycinała po kwitnieniu, rozłoży się i będzie miała długie, płożące pędy. A jeśli ją przytniesz równiutko na te samą długość, stworzy taką kępę, niewysoką. Ona nie ma tendencji wyrywać się w górę. Można ciąć po każdym kwitnieniu, wtedy kwitnie kilka razy, do zimy. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

No niestety, u mnie też biało. A ja myślałam, że już nas w tym roku to nie spotka. Nawet zdjęć mi się TEMU nie chce robić. ;:223
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ewelinko dopiero żaliłam się u siebie w wątku, co mnie rano spotkało, wchodzę do ciebie a tu to samo ;:222 Co do planów, to według mnie są one po to, żeby było co zmieniać ;:306 U siebie póki co mam jedną jedyną rabatkę (zrobioną w tamtym roku), która nie ulega (póki co ;:306 ) nowelizacjom :wink: Na pozostałych ciągle chciałabym coś nowego i innego. Wszystko przed tobą ;:333 Ostatnio mnie wzięło na takie łukowe rabatki, więc nie moge się doczekać ostatecznego efektu u ciebie. Ładnie będzie z pewnością.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ewelina, u mnie dokładnie tak samo. Biało. Dzieci cieszą się jak szalone, a ja martwię się o moje krokusy. Śnieg nadal pada i nie wygląda jakby miał przestać ;:222
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Taki sam krajobraz jest u mnie. ;:145 Oby szybko się rozpuścił i było ciepło. ;:131
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko mamy takie same widoki za oknem i zamiast zabrać się za porządki i nic mi się nie chce :wink: Sypie cały czas a potem musi obeschnąć ;:224 Ewelinko lawendę możesz przechować u siebie, bo lepiej żeby przysłali i u siebie podlejesz, a tak to będzie gdzieś stała i nie wiadomo czy się ktoś nią zaopiekuje.
Jak córcia się czuje? Zdrówka i cierpliwości dla Ciebie ;:168
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

Widzę, że nie tylko ja miałam dzisiaj zimę, chociaż wcale mnie to nie pociesza :roll: .

Izo u mnie też już prawie wszystko się stopiło . Co do róż okrywowych dziękuję za cenne informacje. Do tej pory nie cięłam róż po kwitnieniu .

Wandziu ja tez nie spodziewałam się, że zobaczę jeszcze śnieg ;:oj . Myślałam, że gdzieś tam wysoko w górach sobie spadnie ale nie u mnie ;:224 . U mnie juz prawie wszystko się stopiło. Za to jest paskudnie, buro i ciapowato ;:222 .

Małgosiu no właśnie, plany są po to by je zmieniać ;:306 i ja właśnie tak robię od samego początku, ciągle zmieniam haha a i tak nie jestem dostatecznie zadowolona. Zobaczymy co wyjdzie mi z tej rabaty. Mam nadzieję, że chociaż w połowie będzie w porządku :wink: . Zmierzyłam, ją sobie dzisiaj i już wiem na czym stoję ;:173 .

Sabinko nie martw się o krokusy one przyzwyczajone są do przymrozków i śniegu . W końcu to rośliny marca a marzec zawsze bywa taki niezdecydowany . Będzie dobrze ;:224 .

Rafik u mnie prawie wszystko stopniało ale za to jest straszna ciapa i buro na zewnątrz. Już lepszy był ten śnieg z rana ;:306 .

Marysiu lawendę kupiłam tutaj na forum . Ona rośnie w gruncie i będzie kopana w dniu dostawy. Ja kupiłam sadzonki kopane a nie w doniczkach. Przy takiej ilości poszłabym z torbami a tak bardzo tanio mi wyszło. Mam świadomość, że część może mi się nie przyjąć ale i tak zaoszczędzę. Tak więc jestem umówiona na inny termin bo teraz nie było sensu ;:333 . Córka czuje się tak sobie, jak ma gorączkę to leży i każe się głaskać . Jakoś muszę to przetrwać. Dobrze, że to nic bardzo poważnego . Dostała tylko syrop i drugi w razie gorączki.

Wracając do pogody to u mnie prawie wszystko się stopiło ale krajobraz jest teraz straszny. Jest zimno, ponuro , mokro i w dodatku jest ciapa ;:222 Fuj. Wysiałam dzisiaj pomidorki karłowe i astry różowe karłowe. Mam nadzieję, że coś wyjdzie. Aksamitki wysiane przedwcześnie w kolorze kremowym już wschodzą a to bardzo mnie cieszy :tan . Chciałabym posadzić je już kwitnące ale zobaczymy jak to będzie. Szukam kwiatów jednorocznych, które najlepiej siać wprost do gruntu w miarę niewysokich w kolorach białym lub odcieniach różu, fioletu. Czy macie coś niezawodnego ?? Lubię aksamitki ale niestety one tylko w kolorach pomarańczy , żółtego a ja chciałabym inne :( . Czytałam o godecji co o niej sądzicie ?? Warto ?? Rabatę zmierzyłam sobie i już teraz wiem na czym stoję. jednak w dalszym ciągu mam problemy z odległościami. Nie mam bladego pojęcia ile miejsca potrzebuje dorosły miskant czy hortensja bukietowa ;:223 .
Emilka ma tylko zaczerwienione gardełko więc na szczęście nic strasznego. Jednak Ona jest nie do wytrzymania podczas gorączki ;:223 . Ciągle chce żebym Ją głaskała , marudzi , płacze eh. Jakoś to przetrwamy- musimy ;:168 . Mam nadzieję, że Weronika się nie zarazi .

Pozdrawiam i życzę spokojnego popołudnia :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”