Ogród Marty-cz.aktualna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Marty-cz.aktualna
Marto i ja pospacerowałam, tej obieli to normalnie strasznie zazdroszczę. Kupiłam dwa lata temu a skusił mnie ten opis rośliny:"nikt nie przejdzie obok niej obojętnie". Mieli rację u Ciebie nikt nie przejdzie obok niej obojętnie, cudowna. Niestety moja kupiona masakryczna, chyba już po niej.
A jeszcze koło klonika czerwonego jakaś biała roślinka , cudownie wygląda , co to za zjawisko?.
A jeszcze koło klonika czerwonego jakaś biała roślinka , cudownie wygląda , co to za zjawisko?.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Martusiu pewnie nastąpiło zmęczenie materiału Planuję w przyszłym tygodniu przed Bożym Ciałem (poniedziałek, wtorek?) przyjechać do Ciebie napisz kiedy Ci pasuje? Ja też niewiele zrobiłam, bo jest zimno i nie chcę się przeziębić, bo potem będzie ciepło a ja będą kwękać Widzę że chaber biały zniebieścił się A ja niektóre siewki żywokostu mam kwitnące na różowo Miłego wieczoru i pozdrawiam
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Martuś spacerek przed snem zrobiłam po pieknym ogrodzie
Teraz będę śnić o raju Miłych snów
Teraz będę śnić o raju Miłych snów
Pozdrawiam Alicja
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Martusiu i ja pospacerowałam po pięknym ogrodzie - masz pięknie
Ja mimo zimna trochę pracowałam na działeczce , mam nadzieję że to już koniec takiej pogody i będziemy mogły się rozkoszować naszymi ogrodami
Posyłam życzę na jurto a dzisiaj spokojnej nocy
Ja mimo zimna trochę pracowałam na działeczce , mam nadzieję że to już koniec takiej pogody i będziemy mogły się rozkoszować naszymi ogrodami
Posyłam życzę na jurto a dzisiaj spokojnej nocy
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Tereniu,dzisiaj też praktycznie nic nie zrobiłam w ogrodzie ,ale kupiłam sobie na targu 10 porów,włoską kapustkę ,sałatkę i siedzi w siatkach ,bo warzywnik nie przygotowany ,może jutro sie uda coś posadzić,wszystko robię na odwrót,jest mi tylko zimno i nie będę robiła,a jeszcze ciągle ktoś przyjeżdża po kwiatuszki i tak mi schodzi ,pozdrawiam i buziaczki
Aluś,miło,że spacerujesz,tak lubię jak jesteś ,byłam u ciebie to ogród zamknięty ,czy na długo?pozdrawiam i pięknych snów życzę
Marysiu,myślę ,żebyś przyjechała we wtorek,bo w sobotę jadę w świętokrzyskie na wesele i wrócę w niedzielę ,więc w poniedziałek może bym nie wyrobiła z niczym,ja też nie robię w ogrodzie ,coś mi zimno i mam naprawdę zmęczenie materiału,wiec sie poddaję i odpoczywam ,ale dzisiaj przyszła paczuszka z kwiatuszkami ,więc jutro muszę posadzić ,biały po przekwitnięciu niebieścieje ,pozdrawiam i dobrej nocki
Dorota,przecież z obielą nie ma żadnego problemu,czemu marnieje te białe kwiatuszki to ubiorek wiecznie zielony jest już u mnie parę lat w tym miejscu i tak fajnie rozjaśnia ten zakątek,pozdrawiam
Aluś,miło,że spacerujesz,tak lubię jak jesteś ,byłam u ciebie to ogród zamknięty ,czy na długo?pozdrawiam i pięknych snów życzę
Marysiu,myślę ,żebyś przyjechała we wtorek,bo w sobotę jadę w świętokrzyskie na wesele i wrócę w niedzielę ,więc w poniedziałek może bym nie wyrobiła z niczym,ja też nie robię w ogrodzie ,coś mi zimno i mam naprawdę zmęczenie materiału,wiec sie poddaję i odpoczywam ,ale dzisiaj przyszła paczuszka z kwiatuszkami ,więc jutro muszę posadzić ,biały po przekwitnięciu niebieścieje ,pozdrawiam i dobrej nocki
Dorota,przecież z obielą nie ma żadnego problemu,czemu marnieje te białe kwiatuszki to ubiorek wiecznie zielony jest już u mnie parę lat w tym miejscu i tak fajnie rozjaśnia ten zakątek,pozdrawiam
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Właśnie z obielą nie ma problemu a u mnie jest, dlaczego? . Ubiorek fajny .
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Przyszłam się tylko przywitać i lecę oglądać ogród.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu o wtorku piszę o siebie pomyśl co Ci przywieźć. Może uda się wykopać krzaki, które się nie przyjęły, a może jakąś blaszkę Mój biały chaber do końca jest biały Ja też dzisiaj dostałam paczkę i sadziłam w tym deszczu Dobrej nocy i wypoczywaj bo tańcowanie Cię czeka
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Martusiu zakątek hostowy Coś mnie ostatnio wzięło na te roslinki Tak właśnie sobie pomyślałam, że kwiaty podobne do żarnowca, ale w swojej nieświadomosci myślałam, że on tylko na żółto kwitnie Rododendrony w takiej wielkości jak twój są po prostu oszałamiające A pełny bez...
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Martuś , witaj!!
Zawsze podziwiam i z wielka przyjemnością oglądam te twój busz ogrodowy.
Ty masz tak duzo pięknych roślin i zawsze coś ciekawego, oryginalnego, mało-spotykanego.
Różaneczniki cudne, takie juz wielkie.Ile trzeba czekać ,żeby były takie cudne???
I ta obiela,hmm nie znam tej roślinki .Wygląda ślicznie
Zawsze podziwiam i z wielka przyjemnością oglądam te twój busz ogrodowy.
Ty masz tak duzo pięknych roślin i zawsze coś ciekawego, oryginalnego, mało-spotykanego.
Różaneczniki cudne, takie juz wielkie.Ile trzeba czekać ,żeby były takie cudne???
I ta obiela,hmm nie znam tej roślinki .Wygląda ślicznie
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Martuś ale masz cudne zakamarki i jak pięknie skomponowane, rododendrony przecudnej wielkości.
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Martusiu! wracam po kilka razy do Twoich cudownych , ogrodowych zakątków, zakamarków.
Cudownie! Rabata kaskadowa superancka Wypisałam już nowe, podpatrzone u Ciebie chciejstwa napiszę na pw, zaklepując na jesień Pozdrawiam cieplutko!
Cudownie! Rabata kaskadowa superancka Wypisałam już nowe, podpatrzone u Ciebie chciejstwa napiszę na pw, zaklepując na jesień Pozdrawiam cieplutko!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Martuś Fan Tan popodziwiałam i obielą się też pozachwycam. Anioł z latarnią wśród host, piękny ten zakątek. Zmęczona jesteś, bo taki ogród utrzymać w doskonałym stanie. Odpoczywaj w cieple jutrzejszego słońca.