Moja działka 7
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka 7
Witaj Lidziu !!!!
Piękne zdjęcia wspominkowe a co to na drugim zdjęciu takie śliczne bo nie rozpoznaję ??
Pogoda brzydka , mokro wszędzie , ale jeszcze chwilkę i będziemy się cieszyć wiosennymi kwiatuszkami
Serdecznie pozdrawiam i dużo zdrówka i życzę
Piękne zdjęcia wspominkowe a co to na drugim zdjęciu takie śliczne bo nie rozpoznaję ??
Pogoda brzydka , mokro wszędzie , ale jeszcze chwilkę i będziemy się cieszyć wiosennymi kwiatuszkami
Serdecznie pozdrawiam i dużo zdrówka i życzę
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Lidziu dobrze, że jesteś
Pokazujesz piękne wspominkowe zdjęcia. Bardzo tęsknię za takimi widokami w naturze.
Muszę Ci się pochwalić, że chyba doczekam się wreszcie kwiatów miłka amurskiego (o ile wcześniej panie bażantowe nie wydziobią ich).
Życzę Ci dużo zdrówka
Pokazujesz piękne wspominkowe zdjęcia. Bardzo tęsknię za takimi widokami w naturze.
Muszę Ci się pochwalić, że chyba doczekam się wreszcie kwiatów miłka amurskiego (o ile wcześniej panie bażantowe nie wydziobią ich).
Życzę Ci dużo zdrówka
Pozdrawiam Hala
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alu - Biedronka 641 u mnie jeszcze nic nie widać. Akurat tam, gdzie jesienią wsadziłam cebulki wczoraj jeszcze leżał lód.
Może w przyszłym tygodniu wreszcie zaświeci słońce i rośliny ruszą.
Tereniu - TerDob dziękuję. Wykorzystuję w wątku zeszłoroczne, wiosenne, jeszcze niepokazywane zdjęcia. Cieszę się, że Ci się podobają.
Na drugim zdjęciu jest skrzydlinka naprzeciwlistna.
U mnie dzisiaj znów nieprzyjemna pogoda z mocnym wiatrem, deszczem i zmrożonym śniegiem.
Halinko - hala67 dziękuję. Ja także bardzo tęsknię już do wiosennych widoków. Ostatnio trochę grzebię w zeszłorocznych zdjęciach i dopóki na działce nic nie zakwitnie, będę wklejać zeszłoroczne, te których jeszcze nie pokazywałam.
Moich miłków amurskich, bo mam już dwa, na razie jeszcze nie widać. Jeden z nich był w zeszłym roku przesadzany, a drugi zakupiony latem. Ciekawa jestem, czy zakwitną. Przez całą zimę dokarmiam dwie bażancice i mam nadzieję, że nie dobiorą się do kwitnących roślinek. Czy zauważyłaś kiedykolwiek, żeby bażanty zniszczyły Ci coś na działce?
Dzisiaj trochę zeszłorocznej wiosny. Tym razem zdjęcia wykonane w marcu.
Może w przyszłym tygodniu wreszcie zaświeci słońce i rośliny ruszą.
Tereniu - TerDob dziękuję. Wykorzystuję w wątku zeszłoroczne, wiosenne, jeszcze niepokazywane zdjęcia. Cieszę się, że Ci się podobają.
Na drugim zdjęciu jest skrzydlinka naprzeciwlistna.
U mnie dzisiaj znów nieprzyjemna pogoda z mocnym wiatrem, deszczem i zmrożonym śniegiem.
Halinko - hala67 dziękuję. Ja także bardzo tęsknię już do wiosennych widoków. Ostatnio trochę grzebię w zeszłorocznych zdjęciach i dopóki na działce nic nie zakwitnie, będę wklejać zeszłoroczne, te których jeszcze nie pokazywałam.
Moich miłków amurskich, bo mam już dwa, na razie jeszcze nie widać. Jeden z nich był w zeszłym roku przesadzany, a drugi zakupiony latem. Ciekawa jestem, czy zakwitną. Przez całą zimę dokarmiam dwie bażancice i mam nadzieję, że nie dobiorą się do kwitnących roślinek. Czy zauważyłaś kiedykolwiek, żeby bażanty zniszczyły Ci coś na działce?
Dzisiaj trochę zeszłorocznej wiosny. Tym razem zdjęcia wykonane w marcu.
- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Witaj Lidziu .slila1 pisze:Wykorzystuję w wątku zeszłoroczne, wiosenne, jeszcze niepokazywane zdjęcia.
Przez chwilę zdumiona oglądałam zdjęcia. Jednak na takie widoki jeszcze trochę trzeba poczekać.
- Przemekt23
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Lidziu. Jak dobrze że już jesteś. Niestety mój pies się nie odnalazł szukałem go piechotą przez trzy tygodnie. Przepadł bez śladu. Nie pewność jest najgorsza i myśl co się z nim stało. Brak słów. Napisz jak jeżyki? Kociaki przychodzą na obiadki? Zdrówka i uśmiechu życzę i byle do wiosny
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Jeszcze tylko miesiąc i będzie piękniej Pozdrawiam w ten mroźny wieczór za to z gwieździstym niebem
ps. szkoda kocurka.
ps. szkoda kocurka.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Witaj Lidziu w nowym sezonie.
Kusisz wspomnieniami, ale do wiosny już blisko.
Szkoda kociaka, to zawsze boli kiedy zwierzęta cierpią, zwłaszcza przez ludzi.
Mam nadzieję, że się odnajdzie i wróci, może natura kazała mu odejść szukać partnerki.
Zdrówka życzę i tylko dobrych wieści na działeczce.
Kusisz wspomnieniami, ale do wiosny już blisko.
Szkoda kociaka, to zawsze boli kiedy zwierzęta cierpią, zwłaszcza przez ludzi.
Mam nadzieję, że się odnajdzie i wróci, może natura kazała mu odejść szukać partnerki.
Zdrówka życzę i tylko dobrych wieści na działeczce.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- 500p
- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Kontakt:
Fajne zdjęcia wspominkowe u mnie już ranniki łebki wystawiły i krokus jeden lada dzień rozkwitnie.Czyli już wiosna
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Lidziu fajnie, że postanowiłaś się do nas odezwać. Z przykrością przeczytałam smutne wieści o piorunie Miałam nadzieję, że już dawno do ciebie wrócił...
A dlaczego miałoby cię z nami nie być w tym sezonie? Przecież wiesz jak uwielbiamy oglądać twoje cudne roślinki...
Zeszłoroczna wiosna cudna, mam nadzieję, że wkrótce doczekamy się takiej na żywo.
A dlaczego miałoby cię z nami nie być w tym sezonie? Przecież wiesz jak uwielbiamy oglądać twoje cudne roślinki...
Zeszłoroczna wiosna cudna, mam nadzieję, że wkrótce doczekamy się takiej na żywo.
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Liduś, kiedy się ogląda zdjęcia lutowego ogrodu w ubiegłym roku i porównuje z aktualnym, widać wyraźnie, jak duża różnica między nimi. No ale w tym roku mamy prawdziwą zimę, w przeciwieństwie do....
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Lidziu mam nadzieję, że ziemia na Twojej działce obeschła na tyle, że spokojnie możesz wejść i zrobić ogląd.
Przy karmniku wygrzebały spod śniegu astra jesiennego i poczęstowały się jego młodymi listkami. Nie pogardziły też zielonymi częściami miodunki.
Ja też przez zimę dokarmiałam dwie bażancice i bażanta. Jak to kuraki, lubią grzebać w ziemi, szczególnie tam gdzie był wysypany kompost.slila1 pisze:Czy zauważyłaś kiedykolwiek, żeby bażanty zniszczyły Ci coś na działce?
Przy karmniku wygrzebały spod śniegu astra jesiennego i poczęstowały się jego młodymi listkami. Nie pogardziły też zielonymi częściami miodunki.
Pozdrawiam Hala
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Witaj Lidziu! Czekamy na tegoroczne kwiatuszki U mnie już kwitną przebiśniegi, a że temperatury teraz wysokie, to lada moment dołączą ranniki i inne
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Beatko - juni masz rację, na widoki ukwieconej działki trzeba będzie jeszcze trochę poczekać.
Przemku - Przemekt23 dziękuję. Wielka szkoda, że pieska nie udało Ci się odnaleźć.
Jeżeli jeże w ogóle przeżyły, to jeszcze się nie obudziły. Dokarmiam teraz już tylko jednego kota.
Marzenko - Marzena77 Dziękuję. Witaj, cieszę się, że do mnie zajrzałaś. Moje rośliny jeszcze śpią, ziemia zamarznięta, a woda ze stopniałego śniegu i lodu, dopiero zaczyna powoli wsiąkać.
Może otworzysz wątek i pochwalisz się wiosennymi kwiatkami?
Małgosiu - clem3 "cudnych", jak piszesz, roślinek w tym roku będzie pewnie niewiele, bo nie zdążyłam prawie niczego okryć przed zimą. Na razie jeszcze nic się nie pokazuje, a większość cebulowych stoi pod wodą.
Lucynko - płocczanka tak, masz rację w ubiegłym roku wiosna nadeszła o wiele wcześniej. W czasie tegorocznej zimy na pewno wiele roślin wymarzło, a cebulowe niszczy teraz stojąca woda.
Halinko - hala67 niestety, dopiero niedawno roztopiły się resztki lodowej skorupy, a że ziemia jeszcze zamarznięta, to w wielu miejscach stoi nadal woda. Może to okazać się zabójcze szczególnie dla cebulowych. Rośliny nadal śpią i nie widać nawet przebiśniegów.
Jeszcze dwa lata temu, przez kilka sezonów przychodził bażant, nie bał się i spokojnie sobie kroczył, od czasu do czasu grzebiąc jak kura. Nie zauważyłam jednak zniszczeń wśród roślin. Teraz dokarmiam już tylko dwie samice, wielkie smakoszki kukurydzy, które są jednak o wiele bardziej płochliwe.
Florianie - Florian Silesia dzisiaj obeszłam działkę, na ile pozwoliła mi stojąca w wielu miejscach woda, ale rośliny jeszcze śpią. Tak więc na razie musisz zadowolić się zeszłorocznymi zdjęciami.
Kolejne zdjęcia z marca 2016r.
Przemku - Przemekt23 dziękuję. Wielka szkoda, że pieska nie udało Ci się odnaleźć.
Jeżeli jeże w ogóle przeżyły, to jeszcze się nie obudziły. Dokarmiam teraz już tylko jednego kota.
Marzenko - Marzena77 Dziękuję. Witaj, cieszę się, że do mnie zajrzałaś. Moje rośliny jeszcze śpią, ziemia zamarznięta, a woda ze stopniałego śniegu i lodu, dopiero zaczyna powoli wsiąkać.
Może otworzysz wątek i pochwalisz się wiosennymi kwiatkami?
Małgosiu - clem3 "cudnych", jak piszesz, roślinek w tym roku będzie pewnie niewiele, bo nie zdążyłam prawie niczego okryć przed zimą. Na razie jeszcze nic się nie pokazuje, a większość cebulowych stoi pod wodą.
Lucynko - płocczanka tak, masz rację w ubiegłym roku wiosna nadeszła o wiele wcześniej. W czasie tegorocznej zimy na pewno wiele roślin wymarzło, a cebulowe niszczy teraz stojąca woda.
Halinko - hala67 niestety, dopiero niedawno roztopiły się resztki lodowej skorupy, a że ziemia jeszcze zamarznięta, to w wielu miejscach stoi nadal woda. Może to okazać się zabójcze szczególnie dla cebulowych. Rośliny nadal śpią i nie widać nawet przebiśniegów.
Jeszcze dwa lata temu, przez kilka sezonów przychodził bażant, nie bał się i spokojnie sobie kroczył, od czasu do czasu grzebiąc jak kura. Nie zauważyłam jednak zniszczeń wśród roślin. Teraz dokarmiam już tylko dwie samice, wielkie smakoszki kukurydzy, które są jednak o wiele bardziej płochliwe.
Florianie - Florian Silesia dzisiaj obeszłam działkę, na ile pozwoliła mi stojąca w wielu miejscach woda, ale rośliny jeszcze śpią. Tak więc na razie musisz zadowolić się zeszłorocznymi zdjęciami.
Kolejne zdjęcia z marca 2016r.