Moja działka 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka 7

Post »

Witaj Lidziu !!!!
Piękne zdjęcia wspominkowe ;:333 a co to na drugim zdjęciu takie śliczne bo nie rozpoznaję ??
Pogoda brzydka , mokro wszędzie , ale jeszcze chwilkę i będziemy się cieszyć wiosennymi kwiatuszkami ;:108
Serdecznie pozdrawiam i dużo zdrówka i ;:3 życzę ;:196
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Lidziu dobrze, że jesteś ;:196
Pokazujesz piękne wspominkowe zdjęcia. Bardzo tęsknię za takimi widokami w naturze.
Muszę Ci się pochwalić, że chyba doczekam się wreszcie kwiatów miłka amurskiego (o ile wcześniej panie bażantowe nie wydziobią ich).

Życzę Ci dużo zdrówka ;:196
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu - Biedronka 641 u mnie jeszcze nic nie widać. Akurat tam, gdzie jesienią wsadziłam cebulki wczoraj jeszcze leżał lód.
Może w przyszłym tygodniu wreszcie zaświeci słońce i rośliny ruszą.

Tereniu - TerDob dziękuję. Wykorzystuję w wątku zeszłoroczne, wiosenne, jeszcze niepokazywane zdjęcia. Cieszę się, że Ci się podobają.
Na drugim zdjęciu jest skrzydlinka naprzeciwlistna.
U mnie dzisiaj znów nieprzyjemna pogoda z mocnym wiatrem, deszczem i zmrożonym śniegiem.

Halinko - hala67 dziękuję. Ja także bardzo tęsknię już do wiosennych widoków. Ostatnio trochę grzebię w zeszłorocznych zdjęciach i dopóki na działce nic nie zakwitnie, będę wklejać zeszłoroczne, te których jeszcze nie pokazywałam.
Moich miłków amurskich, bo mam już dwa, na razie jeszcze nie widać. Jeden z nich był w zeszłym roku przesadzany, a drugi zakupiony latem. Ciekawa jestem, czy zakwitną. Przez całą zimę dokarmiam dwie bażancice i mam nadzieję, że nie dobiorą się do kwitnących roślinek. Czy zauważyłaś kiedykolwiek, żeby bażanty zniszczyły Ci coś na działce?

Dzisiaj trochę zeszłorocznej wiosny. Tym razem zdjęcia wykonane w marcu.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

slila1 pisze:Wykorzystuję w wątku zeszłoroczne, wiosenne, jeszcze niepokazywane zdjęcia.
Witaj Lidziu .
Przez chwilę zdumiona oglądałam zdjęcia. Jednak na takie widoki jeszcze trochę trzeba poczekać.
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Lidziu. Jak dobrze że już jesteś. Niestety mój pies się nie odnalazł szukałem go piechotą przez trzy tygodnie. Przepadł bez śladu. Nie pewność jest najgorsza i myśl co się z nim stało. Brak słów. Napisz jak jeżyki? Kociaki przychodzą na obiadki? Zdrówka i uśmiechu życzę i byle do wiosny ;:cm ;:cm ;:cm ;:cm ;:cm ;:cm ;:113
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Jeszcze tylko miesiąc i będzie piękniej :) Pozdrawiam w ten mroźny wieczór za to z gwieździstym niebem :)

ps. szkoda kocurka.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Witaj Lidziu w nowym sezonie. :wit
Kusisz wspomnieniami, ale do wiosny już blisko.
Szkoda kociaka, to zawsze boli kiedy zwierzęta cierpią, zwłaszcza przez ludzi.
Mam nadzieję, że się odnajdzie i wróci, może natura kazała mu odejść szukać partnerki. :wink:
Zdrówka życzę ;:168 i tylko dobrych wieści na działeczce. ;:196
Grażyna.
kogro-linki
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Fajne zdjęcia wspominkowe u mnie już ranniki łebki wystawiły i krokus jeden lada dzień rozkwitnie.Czyli już wiosna
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Lidziu fajnie, że postanowiłaś się do nas odezwać. Z przykrością przeczytałam smutne wieści o piorunie :( Miałam nadzieję, że już dawno do ciebie wrócił...
A dlaczego miałoby cię z nami nie być w tym sezonie? Przecież wiesz jak uwielbiamy oglądać twoje cudne roślinki...
Zeszłoroczna wiosna cudna, mam nadzieję, że wkrótce doczekamy się takiej na żywo.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Liduś, kiedy się ogląda zdjęcia lutowego ogrodu w ubiegłym roku i porównuje z aktualnym, widać wyraźnie, jak duża różnica między nimi. ;:108 No ale w tym roku mamy prawdziwą zimę, w przeciwieństwie do....
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Lidziu mam nadzieję, że ziemia na Twojej działce obeschła na tyle, że spokojnie możesz wejść i zrobić ogląd.
slila1 pisze:Czy zauważyłaś kiedykolwiek, żeby bażanty zniszczyły Ci coś na działce?
Ja też przez zimę dokarmiałam dwie bażancice i bażanta. Jak to kuraki, lubią grzebać w ziemi, szczególnie tam gdzie był wysypany kompost.
Przy karmniku wygrzebały spod śniegu astra jesiennego i poczęstowały się jego młodymi listkami. Nie pogardziły też zielonymi częściami miodunki.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Witaj Lidziu! Czekamy na tegoroczne kwiatuszki ;:65 U mnie już kwitną przebiśniegi, a że temperatury teraz wysokie, to lada moment dołączą ranniki i inne :heja
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Beatko - juni masz rację, na widoki ukwieconej działki trzeba będzie jeszcze trochę poczekać.

Przemku - Przemekt23 dziękuję. Wielka szkoda, że pieska nie udało Ci się odnaleźć.
Jeżeli jeże w ogóle przeżyły, to jeszcze się nie obudziły. Dokarmiam teraz już tylko jednego kota.

Marzenko - Marzena77 Dziękuję. Witaj, cieszę się, że do mnie zajrzałaś. Moje rośliny jeszcze śpią, ziemia zamarznięta, a woda ze stopniałego śniegu i lodu, dopiero zaczyna powoli wsiąkać.
Może otworzysz wątek i pochwalisz się wiosennymi kwiatkami?

Małgosiu - clem3 "cudnych", jak piszesz, roślinek w tym roku będzie pewnie niewiele, bo nie zdążyłam prawie niczego okryć przed zimą. Na razie jeszcze nic się nie pokazuje, a większość cebulowych stoi pod wodą.

Lucynko - płocczanka tak, masz rację w ubiegłym roku wiosna nadeszła o wiele wcześniej. W czasie tegorocznej zimy na pewno wiele roślin wymarzło, a cebulowe niszczy teraz stojąca woda.

Halinko - hala67 niestety, dopiero niedawno roztopiły się resztki lodowej skorupy, a że ziemia jeszcze zamarznięta, to w wielu miejscach stoi nadal woda. Może to okazać się zabójcze szczególnie dla cebulowych. Rośliny nadal śpią i nie widać nawet przebiśniegów.
Jeszcze dwa lata temu, przez kilka sezonów przychodził bażant, nie bał się i spokojnie sobie kroczył, od czasu do czasu grzebiąc jak kura. Nie zauważyłam jednak zniszczeń wśród roślin. Teraz dokarmiam już tylko dwie samice, wielkie smakoszki kukurydzy, które są jednak o wiele bardziej płochliwe.

Florianie - Florian Silesia dzisiaj obeszłam działkę, na ile pozwoliła mi stojąca w wielu miejscach woda, ale rośliny jeszcze śpią. Tak więc na razie musisz zadowolić się zeszłorocznymi zdjęciami.

Kolejne zdjęcia z marca 2016r.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”