Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4
- Dorota71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4
Właśnie byłam w B. Niestety tylko popatrzyłam na roślinki. Tyle kasy zostawiam u weta, że muszę przystopować z roślinami.
Będę za to obserwować Twojego jak rośnie.
Będę za to obserwować Twojego jak rośnie.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Lucynko byłam 2giego w B. nie było u nas takich piękności, kupiłam tylko ziemię a że syn mi pomagał to dość dużo kupiłam żeby nasypać do moich pustaków podpierających małą skarpę a i tak zabrakłoi musze już dokupić gdzie indziej.
A babcine narcyzy są najpiękniejsze
A babcine narcyzy są najpiękniejsze
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko - klonik już otrzymał miejscówkę na działce. Jeden był w doniczce i dobrze, bo ciężko byłoby znaleźć godne miejsce dla drugiego.
Dorotko 71 - tak już mamy. Nie tylko na roślinki kasę wydajemy. Zwierzęta też kochamy, a one kosztują.
Najwięcej podczas leczenia. No ale przecież nie da się przejść obojętnie obok cierpiącego zwierzaczka.
Misiu - właśnie: jak to jest, że my na działki nosimy ziemię?
Ja też to robię, bo zawsze gdzieś jej potrzeba.
A gdy powiedziałam o tym mojej mamie, to mnie wyśmiała. Ale ona mieszka na wsi i sobie zza stodoły przynosi, gdy potrzebuje.
Jeszcze trochę kolorków.
Dziękuję za uwagę i życzę Wam dobrej nocy oraz udanego ogrodowania w dniu jutrzejszym.
Dorotko 71 - tak już mamy. Nie tylko na roślinki kasę wydajemy. Zwierzęta też kochamy, a one kosztują.
Najwięcej podczas leczenia. No ale przecież nie da się przejść obojętnie obok cierpiącego zwierzaczka.
Misiu - właśnie: jak to jest, że my na działki nosimy ziemię?
Ja też to robię, bo zawsze gdzieś jej potrzeba.
A gdy powiedziałam o tym mojej mamie, to mnie wyśmiała. Ale ona mieszka na wsi i sobie zza stodoły przynosi, gdy potrzebuje.
Jeszcze trochę kolorków.
Dziękuję za uwagę i życzę Wam dobrej nocy oraz udanego ogrodowania w dniu jutrzejszym.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Lucynko masz trochę tych tulipanów, a choć ja też mam ich trochę, to tylko Doll's Minuet z trzeciego zdjęcia udało mi się rozpoznać
Dobrej nocki życzę i tulipankowych snów
Dobrej nocki życzę i tulipankowych snów
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lucynko jeszcze coś widzę na oczy! klonik boski! kiedy mój będzie taki duży
Kolorki masz przepiękne. Idę odpocząć, bo za dużo wrażeń jak na jeden dzień. Buziaki i dobrej spokojnej nocy
Kolorki masz przepiękne. Idę odpocząć, bo za dużo wrażeń jak na jeden dzień. Buziaki i dobrej spokojnej nocy
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Lucynko jaka cudna nowinka, te listki.
A na ogrodzie sypia się kolory, tulipany cudne wiedze ze zaczynają je wyprzedzać kolejne piękności.
A na ogrodzie sypia się kolory, tulipany cudne wiedze ze zaczynają je wyprzedzać kolejne piękności.
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Lucynko jednak masz kuklika to ten pod różowymi tulipankami, cudny, ale innej odmiany niż u mnie.
Pełne tulipany śliczne, a hosty już naprawdę spore.Moje muszą odżyć po przymrozku.
Pełne tulipany śliczne, a hosty już naprawdę spore.Moje muszą odżyć po przymrozku.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Lucynko będzie dobrze, i pogoda będzie już ładna, a mi na starej działce dziki zjadły pełne pachnące tulipany, żaden nie kwitnie
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Witajcie, witajcie, witajcie!!!
Minął kolejny śliczny majowy dzionek. 22* w głębokim cieniu!
Niestety, ciągle bez deszczu, a działka porządnie wysuszona. W takiej sytuacji zastanawiam się, czy sadzić jutro rośliny zabrane z balkonu.
Wprawdzie woda na działce jest, ale ziemia sucha na głębokość ok. 30 cm., a głębiej też nie za mokra.
Zuziu - hahaha! Ja wszystkie moje tulipany rozpoznaję .... W bardzo prosty sposób: ten jest biały, tamten czerwony, jeden liliokształtny, drugi pełny, trzeci ..... itd.
Marysiu [Maska] - przecież mój klonik jest malutki. Ma tak ze 30 cm wzrostu.
Mam nadzieję, że odpoczęłaś i dzisiaj już zasuwałaś w ogrodzie jak mały samochodzik.
Za ocenę moich kolorków
Kasiu [Kasiula] - nooo... ładne listeczki ma ten klonik. A najważniejsze jest to, że powoli rośnie, bo moje hektary tak się jakoś kurczą .....
Teraz najbardziej zdobią tulipany, ale jeśli dalej będzie tak ciepło, dołączą inne rośliny, które stopniowo zajmą ich miejsce.
Julio - mam kilka kępek kuklików, ale one nie są tak ładne, jak ten, który Ty pokazałaś.
Na szczęście jak dotąd moich roślin mrozy wiosenne nie dotknęły. A Twoje hosty odżyją, tylko troszeczkę dłużej na nie poczekasz. Cierpliwość jest wpisana w życiorys ogrodomaniaków.
Iwonko [00..] - pogoń te dzikusy, niech sobie idą na żer do lasu, a nie do Twoich tulipanów.
Każdej roślinki żal, każdą stratę trudno przeboleć, ale po co rozpamiętywać. Na nowej działeczce już takich problemów nie będziesz miała.
Mam nadzieję, że innych też nie.
Kilka obrazków na deser.
Minął kolejny śliczny majowy dzionek. 22* w głębokim cieniu!
Niestety, ciągle bez deszczu, a działka porządnie wysuszona. W takiej sytuacji zastanawiam się, czy sadzić jutro rośliny zabrane z balkonu.
Wprawdzie woda na działce jest, ale ziemia sucha na głębokość ok. 30 cm., a głębiej też nie za mokra.
Zuziu - hahaha! Ja wszystkie moje tulipany rozpoznaję .... W bardzo prosty sposób: ten jest biały, tamten czerwony, jeden liliokształtny, drugi pełny, trzeci ..... itd.
Marysiu [Maska] - przecież mój klonik jest malutki. Ma tak ze 30 cm wzrostu.
Mam nadzieję, że odpoczęłaś i dzisiaj już zasuwałaś w ogrodzie jak mały samochodzik.
Za ocenę moich kolorków
Kasiu [Kasiula] - nooo... ładne listeczki ma ten klonik. A najważniejsze jest to, że powoli rośnie, bo moje hektary tak się jakoś kurczą .....
Teraz najbardziej zdobią tulipany, ale jeśli dalej będzie tak ciepło, dołączą inne rośliny, które stopniowo zajmą ich miejsce.
Julio - mam kilka kępek kuklików, ale one nie są tak ładne, jak ten, który Ty pokazałaś.
Na szczęście jak dotąd moich roślin mrozy wiosenne nie dotknęły. A Twoje hosty odżyją, tylko troszeczkę dłużej na nie poczekasz. Cierpliwość jest wpisana w życiorys ogrodomaniaków.
Iwonko [00..] - pogoń te dzikusy, niech sobie idą na żer do lasu, a nie do Twoich tulipanów.
Każdej roślinki żal, każdą stratę trudno przeboleć, ale po co rozpamiętywać. Na nowej działeczce już takich problemów nie będziesz miała.
Mam nadzieję, że innych też nie.
Kilka obrazków na deser.
Pozdrawiam. Lucyna
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
No u nas też strasznie sucho a mnie czeka jutro sadzenie. Mogłoby w końcu popadać. Co nie oznacza, że narzekam na słoneczko.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lucynko u mnie tylko 15 st w cieniu, ale cały dzień nasączało ziemię życiodajną deszczówką Zatem żadnego zasuwania nie było, były zakupy a potem wyskakiwanie do ogrodu między kroplami deszczu Tak mi się dni pomieszały, że nie wiedziałam już jaki dzisiaj dzień za dużo tych niedziel w tym tygodniu było Śliczny ten szpaler prymulek długo kwitną sasanki Poczekaj może z sadzeniem przecież dojdzie w końcu do Ciebie deszcz Dobrej nocy i spokojnego snu
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Lucynko ale piękne sasanki
U mnie dzisiaj deszczyk kilka razy pokropił ale ziemia nadal sucha .
Tulipany masz cudne kuklik też a moich w ogóle nie widzę - czyżby mi padły po zimie
Pozdrawiam i życzę spokojnego deszczyku
U mnie dzisiaj deszczyk kilka razy pokropił ale ziemia nadal sucha .
Tulipany masz cudne kuklik też a moich w ogóle nie widzę - czyżby mi padły po zimie
Pozdrawiam i życzę spokojnego deszczyku
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Lucynko. Współczuję Ci tej suszy . Deszczu to mogę Ci przysłać bo u mnie ostatnio ciągle pada na przemian ze słoneczkiem . Zdjęcia ogrodu bardzo ładne . Pozdrawiam .