Moje storczykowo - Jeanne

Zablokowany
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Asiu, jestem pod wrażeniem tych pędów i pączków. Mój seledynowy puszcza boczne odgałęzienia (malutkie) ze starych pędów. Trochę mnie tym zaskoczył, bo myślałam, że "skupia się" teraz na rozroście liści. To są te "wiecznie" kwitnące :)
Natomiast 10 pączków na jednym pędzie to sama radość !
Oglądałam też wcześniej tę piękność w różnych odcieniach fioletu (bordo) - nie przeszłabym obok niego obojętnie :wink: !

Gratuluję i pozdrawiam świątecznie, Joanna :)
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tyle pąków - no, no, no :lol: Ale będzie kwitnienie.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Ja też jestem pod wrażeniem tylu pędów na tym jednym Phalaenopsis, jak też i na innych, ale będzie bajecznie, gdy to wszystko zakwitnie.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Asiu, gratuluję masz piękne kwiaty i slicznie Ci się rozwijają, a cztery pędy powalają po prostu ;:114
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, Dusiu, Mambo, tak tak, on ma cztery pędy :lol: z tym że dwa wyrosły teraz a z dwoma go kupiłam, przekwitły po 7 miesiącach :lol: i cieszy mnie to że pozostały zielone i teraz właśnie puszczają odgałęzienia :wink:
Także jak zakwitnie będzie śliczny 8)

Joasiu, bardzo Ci dziękuję za te ciepłe słowa :wink: ten co ma 10 pączków jest bardzo wdzięcznym osobnikiem, jak go dostałam też miał 10 kwiatów, potem z uśppionego oczka wypuścił odnogę i miał 6, a teraz znów 10 się zapowiada :lol:
Mój "Mikołajek" (o różnych odcieniach fioletu) zaczął otwierać dziś jednego z ocalałych pączków :P także w Święta będzie piękniejszy :lol:

Dorotko, Śnieżko, u mnie teraz kwitnie tylko ten "Mikołajek", także cieszę się z każdego pączka na pozostałych storczykach i z niecierpliwością czekam aż się rozwiną, żeby zima była kolorowa :wink: [/b]
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59

Post »

Duzo u ciebie pięknych storczyków po czasie mojej nieobecności na forum, a szalejące pędy po prostu powalające :)
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Dawidzie :wink:
Po tych wszystkich Waszych pochwałach zarówno ja jak i moje storczyki obrośniemy w piórka chyba :oops: :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Asiulku mój Mikołajek też zrzucił wszystkie pączki jakie miał :roll:
Jestem pod wrażeniem seledynka i szalejących pędów :twisted: :shock: :shock: :shock:
Pierworodnego mam identycznego, o ile się nie mylę - on jest w kolorze różowym ( biskupim ) ???
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Dorociu, coś te nasze "mikołajki" kapryśne :twisted: oby do wiosny, pogoda będzie bardziej sprzyjająca transportowi ze sklepu do domu :lol:
Tak tak, mamy identycznych "pierworodnych", ciężko uchwycić kolor na fotce, ale jest własnie taki ciemnoróżowy, lub jasny biskupi :roll: :lol: sama nie wiem jak określić ten kolor ale chyba wiesz o co mi chodzi :oops: :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Asiu - wszystkiego dobrego na święta i w Nowym Roku - wielu pędów i pączków storczykowych i absolutnie oszałamiających nowych nabytków. :lol:
Awatar użytkownika
halandile
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 23 sie 2008, o 12:54

Post »

4 Pędy jestem w szoku...
Z całej mojej rodziny to tlyko mój jeden podopieczny u mojej babci wypuścił 2, ale to jest ilość maksymalna więc gratuluje :)
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Jeanne pisze:Dorociu, coś te nasze "mikołajki" kapryśne :twisted: oby do wiosny, pogoda będzie bardziej sprzyjająca transportowi ze sklepu do domu :lol:
Tak tak, mamy identycznych "pierworodnych", ciężko uchwycić kolor na fotce, ale jest własnie taki ciemnoróżowy, lub jasny biskupi :roll: :lol: sama nie wiem jak określić ten kolor ale chyba wiesz o co mi chodzi :oops: :lol:
Wiem, wiem :D to pierwsze Twoje "własne" kwitnienie ( pierworodnego oczywiście :)) ??? czy któreś już z rzędu ???
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Dorociu, pierwsze kwitnienie na nowym pędzie, raz już wypuścił pęd z uśpionego oczka, a potem stara łodyga zaschła.
Jest to mój pierwszy "własny" pęd w ogóle, także radość ogromna :lol:

Kasiu, on u mnie wypuścił też tylko (czy moze aż :roll: ) dwa pędy, w sumie ma cztery ale dwa "sklepowe"...
Mam jeszcze jednego który wypuścił dwa pędy i dwa pozostały zielone (kremowy piegusek, fotki wkrótce :lol: ), ale te dwa stare pędy na razie nie wypuszczają niestety żadnych odnóżek, w przeciwieństwie do seledynka :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”