Nasze 1500 m2 - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2 - cz.2

Post »

Mariolu, Ewelinko, Jurku chyba macie rację, poczytałam dokładnie o tych powojnikach, porównałam zdjęcia i też mi się wydaje, że to jednak Proteus. Za tą nazwą przemawia choćby fakt, że jego pierwsze kwiaty w zeszłym roku były pojedyncze, a Teshio ponoć zawsze ma kwiaty pełne. No i te zewnętrzne płatki dużo większe od pozostałych... Dziękuję wam za identyfikację ;:196
Obrazek

Martuś roślinki szaleją to prawda, dzisiaj wczoraj i dzisiaj wreszcie dostały wody deszczowej, więc mam nadzieję, że jeszcze bardziej się postarają...

Dominisiu może ciekawskie są :lol:

Ewuniu ewarost ze skrzynek można zrobić wiele ciekawych rzeczy, pochwal się co wymyśliłaś. Pełnikowi zapowiedziałam z góry, że to ostatnia przeprowadzka, więc wybór należy do niego, chyba się wystraszył eksmisji :lol:

Aniu anabuko uwielbiam czuć podczas obchodów ogrodu zapach kwiatów, nic więc dziwnego, że goździki znalazły się wysoko na liście ulubionych ;:173

Aniu Ann myślałam, że w miksie to raczej same włoskie będą, ale cena 5 zł była bardzo atrakcyjna. Tymczasem dwa to pełne, kolejny chyba Viola, więc tym bardziej się cieszę. Uśmiechy Pana Boga będę teraz sadzić bez końca :D

Ewelinko piwonia na żywo jeszcze ładniejsza, to Sarah Bernhardt. Ja od zeszłego roku planowałam coś wykombinować ze skrzynek, więc też w sumie niedawno :D Dzwonków i goździków mam jeszcze więcej :lol:

Iwonko 1 ostróżek jeszcze bym dokupiła, dzwonki też ciągle skupuję choć mam już przeróżne ;:224 Ja ciągle sobie obiecuję, że będę robić więcej zdjęć perspektyw, bo wtedy można zobaczyć co przesadzić, dosadzić itp., a jak przychodzi co do czego to robię same portreciki ;:223 Szałwia muszkatałowa powiedziałabym, że jest średnia, coś takiego jak floksy wiechowate.

Kasiu dziękuję. Z tymi chciejstwami to ja wiem, że forum stanowi naszą zgubę, chodzimy po innych ogrodach i wciąż dopisujemy kolejne "muszę mieć" ;:306

Ewuniu ewka na ostróżki warto poczekać. Moim dokuczył bardzo śnieg, bałam się, że nic z nich w tym roku nie będzie, a one jednak dały radę.

Elwi dziękuję bardzo, niby wszystko robimy dla siebie, ale jednak to miło, gdy i innym się podoba ;:196 Skrzynki dostawaliśmy razem z jabłkami, gdy była ta akcja w zeszłym i poprzednim roku. Też mi się spodobało to stwierdzenie o uśmiechach, czuję się rozgrzeszona z kolejnych chciejstw ;:306

ciąg dalszy poniżej
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu dzięki ;:196 , ja swoje specjalnie pomalowałam na jasny popiel i tylko raz, żeby nie raziła po oczach "świeżością", więc spojrzyj na swoją łaskawszym wzrokiem, może się okazać, że wcale nie potrzebuje odświeżania :wink:

Jolu moje ostróżki w tym roku póki co prosto się trzymają, w tamtym roku wsparłam je drucianą obręczą. Pozbyć bym się ich nie pozbyła, one tak malowniczo się prezentują ;:173 Odkop trochę od mamy, bo warto. Będzie mi bardzo miło z powodu "inspiracji" ;:108

Mariolu roślinki w takich skrzynkach muszą fajnie wyglądać. Wykładałaś w środku folią?

Iwonko 0042 ostróżek wciąż mi mało, ale nadrabiam powoli :wink: Goździków mam więcej, jednak gdy tylko zobaczę takiego, którego jeszcze nie mam to od razu wędruje do koszyka...

Iwonko iwek twoje powiedzenie też fajne :D Ja, gdy zaczynałam przygodę z dzwonkami to nawet rozwar kupiłam, bo ma kwiaty w tym kształcie ;:306

Karolinko wszystko pięknie ci rośnie i kwitnie to i powojniki się zadomowią. Pokaż koniecznie swoje zagospodarowanie skrzyneczek.

Soniu czasami chciałabym, żeby kudłatki aż taką dużą częścią ogrodu nie były, zwłaszcza gdy przyłapuję moje małpki pośrodku rabaty ;:306 Dziękuję za tyle pochwał ;:196 Do balii dokupiłam póki co Milion Bells, ale pogoda nie pozwoliła na ich wsadzenie. Cieszę się, że roślinki się spisały, twoje też pięknie się przyjęły, maruna już niedługo zakwitnie ;:65
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wreszcie i u mnie popadało Obrazek. Tak mnie ucieszył ten fakt, że nawet nie żałuję, że pogoda zburzyła mi plany nadrobienia prac :D Susza była straszna, a podlewanie z węża to już nie to samo...

Do tego i moje panienki zaczęły rozkładać sukienki :wink:
Obrazek

Monaco ( a na żywo o wiele piękniejsza Obrazek)
Obrazek

Obrazek

Paris Chanel
Obrazek

Warm Wishes i jej pierwszy dość nieporadny kwiat...
Obrazek

Obrazek

Violette Parfumee - póki co trochę rozczarowująca...
Obrazek

Otwieram sezon liliowy ObrazekTeraz to już nic mi do szczęścia nie brakuje
Obrazek

Niobe
Obrazek

Zakwitł kolejny powojnik z miksu, też uważacie, że to Viola?
Obrazek

Piwonia Sarah Bernhardt - pomyśleć, że w pierwszej chwili miałam jej za złe, że nie jest bordowa jak na etykiecie ;:224
Obrazek

Obrazek

Na koniec "trochę dzwonków"...
skupione
Obrazek

Obrazek

kropkowany
Obrazek

Obrazek

brzoskwiniolistny
Obrazek

dalmatyński
Obrazek

ogrodowe
Obrazek

Obrazek

Poszarskiego
Obrazek

szerokolistny
Obrazek

Pink Octopus
Obrazek

"no dobra, ostatnia fotka i spadam..."
Obrazek

"teraz ja trochę popiszę..."
Obrazek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ale masz dzwonków!!! ;:oj
Moja Paris Chanel jakoś ani jednego pączka nie ma. ;:185 Strajkuje czy jak?
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Małgosiu dzwonków ci u ciebie dostatek, i lilia już się otworzyła...moje jeszcze w pąkach ;:173 Paris Chanel i Monako maja fajnie ubarwione kwiaty ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę, że też jesteś dzwonkolubna.
Monako faktycznie śliczna , ale Paris Chanel piękniejsza.
Nic jednak nie przebija clematisów u Ciebie.
Każdy ogród ma taką swoją perełkę, u ciebie clematisy - to dewiza.
U mnie chyba wawrzynki.
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Małgosiu,piękne róże.
I U mnie też już się w końcu rozkręciły .
:shock: ale masz dużo tytch dzwonków.Piękne.Ja tyle ich nie mam,
Powojniki, i lilie,Cudnie.
I u mnie dwie już rozkwitło ;:167
Fajne,świetne ujęcie wiewióreczki. ;:63
A kotek na internet chętny, ma swój może wątek kociany ;:306
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj, jaka kolekcja dzwonków... Ja dość mocno je pieliłam, bo siały się jak szalone, no i chyba wypieliłam do cna!
Wiewiór i kociak słodkie :)
Skrzynki oczywiście wyłożyłam folią.
Róże masz piękne! Zwłaszcza te z białawym środkiem urocze!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No tyle kwiecia, raj cudny, i wiewióreczka śliczna, a kocie to z kim tak pisze ;:306
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu :wit . Dzwonki masz prześliczne ;:333 . Genialnie towarzyszą innym roślinom i za to je lubię. Poza tym mają piękne kolory ;:333 . Twój ogród wygląda wspaniale ;:333 . Ja też mam już jedną kwitnącą lilię :heja . Czekamy na resztę ;:108 . Niobe ładnie Ci urosła a to fajny powojnik. Kupiłam taką piwonię ;:138 . Tylko, że ma jeden pęd i na pewno na kwiaty poczekam do następnego roku albo i dłużej. Jest fantastyczna ;:138 . Mam nadzieje, że to będzie właśnie ona a nie jakaś pomyłka. Pozdrawiam i udanej pogody życzę :wit .
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Małgosiu, to niesamowite, że i piwonie i lilie u Ciebie razem kwitną ;:oj Moje lilie w kompletnych pieluchach, nawet te w donicy na tarasie.
pomyśleć, że w pierwszej chwili miałam jej za złe, że nie jest bordowa jak na etykiecie
Sarah to jedna z najpiękniejszych piwonii, niekwestionowana królowa rabaty ;:108 Mam nadzieję, że już nie chciałabyś jej zamienić na inną?
Dzwonki masz cudowne ;:215
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu uprzedzałam, że kiedyś byłam zadzwonkowana :lol: a to jeszcze nie wszystkie... Długo już masz Paris Chanel?

Ewuś ewarost oj tak, dzwonków mam pod dostatkiem, cóż począć na to, że one takie urocze ;:173 Reszta moich lilii też dopiero w pąkach.

Ewuś ewarm nie da się ukryć, że lubię dzwonki :D Zresztą czego ja nie lubię ;:223 Wawrzynki u ciebie śliczne, ale i mnóstwo innych rzeczy ;:108

Aniu anabuko róż chciałabym więcej, ale muszę cieszyć się z tych co mam :wink: Dzwonków mam jeszcze więcej :lol: Niestety nie miałam przy sobie aparatu, a zoom w telefonie jest kiepski, i tak wiewiórka pozwoliła podejść mi wyjątkowo blisko. Florek pewnie pisze na kocim forum, ciekawe co tam sobie pokazują, może złowione myszki? :D

Mariolko dzwonków trochę się uzbierało... U mnie mają zapewnioną dośmiertną miejscówkę :D

Iwonko 0042 wiewiórka uważa moje podwórko za swoje własne, a nas traktuje wręcz jak intruzów :lol: Kot pewnie chciał szybciej poodpisywać na wasze posty, żeby pani znowu miała wolne ręce tylko dla jego futerka ;:224

Ewelinko ja też czekam na pozostałe lilie, tym bardziej, że niektórych będzie pierwsze kwitnienie. Tej piwonii nie da się nie lubić, kwiaty ma olbrzymie i ten zapach ;:173 Mam nadzieję, że u ciebie nie będzie pomyłki. To że jest świeżo posadzona wcale nie musi oznaczać, że długo poczekasz na kwiaty, moje posadzone w tym roku mają pąki.

Elwi ta lilia taka wyrywna, reszta też daleko w tyle. Sarah była rozczarowaniem w pierwszej chwili, gdy pąk się okazał bladoróżowy, z ogrodu babci pamiętam piwonie bordo i taką chciałam koniecznie u siebie, ale potem rozwinęła kwiat i... wszystko jej wybaczyłam :D Ma honorowe miejsce przy tarasie i czaruje nie tylko pięknym wyglądem, ale i wyczuwalnym wokół zapachem ;:167 A bordową też dokupiłam :D
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Małgosiu - toż ja po całym świecie szukam nazwy dla swojej NN, a to chyba Twoja Violette Parfumee. Napisz koniecznie wszystko, co możesz o niej, żebym mogła być pewna, że to ona. Jeśli możesz spojrzeć do wątku identyfikacyjnego, w którym wkleiłam jej zdjęcie, będę Ci wdzięczna. Moja NN-ka podobno ma być pnąca, ale jeszcze nic na to nie wskazuje, więc nie wiem. Ma raptem dwa pędziki ( no bo nie pędy!) i na jednym z nich rośnie kwiat o zniewalającym zapachu.
Zwróciłam też uwagę na Paris Chanell - ale ładna! Muszę wygooglować, jakie jest pochodzenie tej różyczki. Do mojego kolorowego ogrodu pasowałaby jak ulał! Dobra wiadomość - ostróżka w końcu zaczęła kwitnąć :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”