Pierwsze koty za płoty cz.lll

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty cz.lll

Post »

No wiesz Iwonko często wena mnie opuszcza i nie wiedziała bym co pisać tak jak ostatnio.Po drugie chodzę na kurs komputerowy i jeszcze
nie nauczyłam się jak to zrobić.
Ostatnio przyszykowałam nasiona które trzeba przemrozić, tylko jakoś nie mogę przynieść skrzynki z piwnicy.Może krasnoludki mi przyniosą. ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Iwonko ;:196
U Ciebie nie tylko jest na co popatrzeć, ale też jest co poczytać. ;:138 ;:138
Gdy tutaj wchodzę, przepadam z kretesem. ;:108 Czy chcę, czy nie chcę, nie umiem tylko patrzeć. ;:185 Posługujesz się tak barwnym językiem, że z przyjemnością wczytuę się we wszystko, co napisane. ;:215 ;:215
A na przekór wszystkim ciepłolubom, ja zimę bardzo lubię. :tan Od dziecka. Jednak wyłącznie taką jak teraz, tzn. bielutką. ;:108 Mrozy mnie nie przerażają, bo ja na wsi wychowana. ;:224
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Oszronione rośliny są zawsze cudne i te na zdjęciach i te w realu,zawsze mnie zachwyca szadź ,niestety takiego efektu w tym roku u mnie nie było,za to wczoraj zaczął padać śnieg ,ale jest na plusie więc na ulicach nie ma wszechobecnej bieli
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Iwonko piękne zdjęcia i te wspomnieniowo wiosenne, na których nawet murarki się załapały i te zimowe z kryształkowymi obramókami :)
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Iwonka musiałam zobaczyć tą osławiona torbę....naprawdę piękna i w odpowiedni wzór :wink: :lol:
Przy okazji załapałam się na ostatnie bałwanki....a już mówiłam, że nic słodkiego nie tknę. ;:306
Kochana zimowe fotki pierwszorzędne ale te letnie kolorowe ;:oj ...och, jeszcze tylko paręęę dni. :D
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Aniu, miło mi, że zajrzałaś ;:196 U mnie w tej chwili zima na całego. Śnieg pada od wtorku, raptem z kilkugodzinną przerwą. Właśnie przed chwilą znowu zaczęło intensywnie sypać. Zupełnie mi się to nie podoba, tym bardziej, że jutro wyruszamy w długa drogę.
Nie Tobie jednej mój domek kojarzy się z bajkowym domkiem z piernika i jest to bardzo miłeObrazek
Dorotko-korzo_m, swojski chleb jest najlepszy, a pachnie na całą klatkę schodową. Sąsiedzi mi mówią, że tylko ich drażnię zapachami. Próbuj, bo naprawdę warto ;:333 Jutro jedziemy do Krakowa i szkoda, że nie będę miała czasu na nic, bo przywiozłabym Ci zakwas. Ale jeśli znowu nie będzie Ci wychodził, to następnym razem się umówimy na spotkanie i krok po kroku wszystko Ci wytłumaczę. To naprawdę nie jest trudneObrazek
Z minuty na minutę śnieżna kołderka jest coraz grubsza. Jeszcze jak wracałam z pracy o dziewiętnastej, to drogi były czarne. Teraz są bieluśkie.
Danusiu, to w takim razie umawiamy się, że jak skończysz kurs, to założysz wątek. Nie trzeba wcale dużo pisać ;:185 Wiele wątków opiera się prawie w całości na zdjęciach. I oto przecież w tym wszystkim chodzi, żeby pokazać swoje zielone królestwoObrazek
Do nasion muszę się dopiero przyłożyć, na razie wygrzebałam tylko heliotropy, reszta leży nieruszona :oops:
Lucynko, znowu mnie zawstydzasz :oops: ;:196
A ja z kolei od dziecka zimy nie lubię. Nie zawsze tak było. Kiedyś, jak byłam małą dziewczynką (zabrzmiało jak wstęp do bajki ;:306 ), ktoś jadąc sankami wjechał prosto na mnie i wybił mi dwa zęby. Potem było długotrwałe i bolesne leczenie kanałowe. To wystarczyło, aby zima nie została moją ulubioną porą roku. Widać jestem pamiętliwa, bo to było już bardzo dawno temu ;:306
Z wsią niewiele miałam do czynienia. Em ma tam liczną rodzinę, więc bywaliśmy tam i owszem. Ale krowę doiłam :heja Chociaż teraz już bym pewnie nie potrafiła.
I nie popatrzyłyśmy na skoczków ;:145
Dorotko-dorcia7, szadź jest niezwykle malownicza :tan Czasami wszystko jest pokryte jej grubą warstwą i efekt "Wow!" jest murowany. Śniegu jest coraz więcej i jak na razie nie ma zamiaru przestać padać ;:202
Mariusz, widoku murarek już się nie mogę doczekać ;:65 Mam nadzieje, że zimę przetrwają bez szwanku. Fajne diamenciki, prawda?
Elzbietko, jak zobaczyłam tę torbę, to wiedziałam, że musi być moja. Szczęśliwym trafem, moja dotychczasowa (też zresztą niezła) mocno ucierpiała podczas użytkowania. A święta były doskonałą okazjąObrazek Napisałam list do Mikołaja, a on był tak miły, że mi ją podarował.
Gdzie Ty mieszkasz Kochana, skoro do wiosennych widoków masz
....jeszcze tylko paręęę dni

ObrazekObrazekObrazek
Mnie właśnie zasypuje białym puchem i jakoś wiosny teraz nie widzę ;:218

Jutro skoro świt, a nawet grubo przed świtem, ruszamy do Krakowa. I gdyby nie to, że powód wyjazdu jest bardzo smutny, to cieszyłabym się ogromnie. Dawno już tam nie byłam, a teraz wpadniemy właściwie tylko na chwilę. Jutro ruszamy o 3.30 ;:303 Warunki na drodze mogą być nie najlepsze, a najpóźniej o 13 musimy być na miejscu. Oby tylko biała zima nie stanęła nam na drodze.
Do poczytania za kilka dni ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Iwonko, chyba zagłosuję tu, na Twoim wątku ;:306 ;:172
Szerokiej drogi zatem, Kraków czeka. Dobra i chwilka w Krakowie.
Bardzo wcześnie wyruszacie, bo skoro świt, a to zimowy świt.... Ale skoro ma się być na daną godzinę to tak trzeba.
:wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko czytam, że smutna wizyta jest powodem w moim pięknym mieście, ale czasem i takie uroczystości w słonecznej poświacie inaczej można przyjąć. Drogę mieliście pewnie podmuchową, ale mam nadzieję bezpiecznie dojechaliście. Nie będę dzisiaj w Krakowie więc z daleka macham :wit :wit Nawłocie ile mają wad tyle maja zalet ;:306
Ostatnie zdjęcie oszronionej gałązki jakoś skojarzyły mi się z dekoracją na ostatnią drogę :D
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Kurs ma trwać do maja.Teraz mamy przerwę do 15.III. a potem się zobaczy.Ostatnio mam jakiegoś pecha.Wczoraj wychodziłam ze sklepu
i raptem złapał mnie taki ból w nodze,że aż prawie usiadłam.Do domu ledwo dotarłam kulejąc.Dziś idąc od lekarza mało co nie potrącił mnie
samochód który wpadł w poślizg,no masakra jakaś.
Zima u nas teraz piękna,śnieg sypie,drzewa białe.Nareszcie.
Szczęśliwego powrotu. ;:196
Awatar użytkownika
Ogrod elfow
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 21 maja 2017, o 10:56

Post »

ewka36jj pisze:Ciekawe czy i ja zmieściłam się na pierwszej stronie wątku! Cudne różyczki wybrałaś na początek, Augusta jest jedną z moich ulubionych róż. Swoją przygodę różaną też zaczynałam od 40 róż, nie mając o nich zielonego pojęcia, Ale od czego są Forumowicze! Wtoek minął, napisz co słychać na działce!
Witaj :wit
O rany 40 róż ? na początek ? Efekt musi być piorunujący :) Ja mam kilka krzaczków , i chyba na tym poprzestanę bo miejsca brak ...
Ale ciesze się ,mimo wszystko
Pozdrawiam Aga
A ty się śmiej.I niech reszta świata zastanawia się , dlaczego .
Pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko czytam, że dziś jesteś w Krakowie, szkoda że smutne okoliczności spowodowały tę wizytę.
Nie wiem czy zakwas pomógłby moim umiejętnościom, próbowałam i z nim piec chleb. Za pierwszym razem się udaje wyrasta, a powtórka jest porażką.
Jak będziesz kiedyś jechała w moje strony to daj znać, zapraszam ja mieszkam teraz tak 40 km od Krakowa, zjechać trzeba z autostrady A4 i rzut beretem ;:306
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, pogoda na podróż trafiła się Wam paskudna. :oops:
Nie dość, że cel podróży smutny, ;:174 to jeszcze warunki niesprzyjające. ;:223
Wierzę jednak, że dojechaliście szczęśliwie i szczęśliwie wrócicie, czego z całego ;:167 Wam życzę. ;:196

Spokojnego weekendu. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Minnie
200p
200p
Od: 11 kwie 2016, o 15:47

Post »

Iwonko, ja również mam nadzieję, że wrócicie cało i zdrowo ;:196
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Bylinowo-różany ogród u Minnie
Zablokowany