Leśny ogród Moni68 cz.6
Re: Leśny ogród Moni68 cz.6
Moniu jak do tej pory pogoda u nas fatalna zapowiadają zmianę na wekend, jednak trudno uwierzyć bo ciągle tak zimno i deszczowo.
- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniczko śliczny pierwiosnek u nas ciągle pada ale przeważnie nocą ale w dzień jest znośnie więc można popracować w ogrodzie
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat cz.1, cz. 2
Zapraszam
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniko czytałam, że już masz lepszy humor, życzę słonecznego dnia
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Kochane, witam Was serdecznie
Dziękuję za odwiedziny Wczoraj był naprawdę piękny wiosenny dzień- nie tylko słoneczny, ale i ciepły. Przy chorym dziecku nie da się zniknąć do ogrodu na cały dzień, mimo to sporo udało mi się zrobić. Posadziłam liliowce, prawie wszystkie lilie i część host. Dzisiaj mam zamiar dokończyć, a przyjemność kopania dołów pod krzewy zostawiam M Co prawda nie wiem, kiedy to nastąpi, bo weekend to uroczystości pogrzebowe, na które się wybiera. Mamy przyjaciół, którzy mieszkają na Królewskiej przy Zachęcie- z okien ich mieszkania widać cały Plac Piłsudskiego i chyba stamtąd będziemy obserwować przebieg uroczystości. P czuje się już lepiej, warto więc, żeby chociaż w ten sposób wziął w niej udział. Zobaczymy, co z tego wyjdzie, bo przy dziecku nie da się wszystkiego idealnie zaplanować.
Prymulka, która kwitnie niemal cały rok i t. turkiestanica
Dowód dla Halinki Kwak, że kiścieni nie trzeba okrywać
Miłego dnia
Dziękuję za odwiedziny Wczoraj był naprawdę piękny wiosenny dzień- nie tylko słoneczny, ale i ciepły. Przy chorym dziecku nie da się zniknąć do ogrodu na cały dzień, mimo to sporo udało mi się zrobić. Posadziłam liliowce, prawie wszystkie lilie i część host. Dzisiaj mam zamiar dokończyć, a przyjemność kopania dołów pod krzewy zostawiam M Co prawda nie wiem, kiedy to nastąpi, bo weekend to uroczystości pogrzebowe, na które się wybiera. Mamy przyjaciół, którzy mieszkają na Królewskiej przy Zachęcie- z okien ich mieszkania widać cały Plac Piłsudskiego i chyba stamtąd będziemy obserwować przebieg uroczystości. P czuje się już lepiej, warto więc, żeby chociaż w ten sposób wziął w niej udział. Zobaczymy, co z tego wyjdzie, bo przy dziecku nie da się wszystkiego idealnie zaplanować.
Prymulka, która kwitnie niemal cały rok i t. turkiestanica
Dowód dla Halinki Kwak, że kiścieni nie trzeba okrywać
Miłego dnia
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
U nas niestety dalej leje Mam nadzieję, że to już ostatni dzień, podobno zapowiadają poprawę.
Dobrze, że P. lepiej się czuje, nie ma nic gorszego niż chore dziecko - wiem coś o tym.
Pozdrawiam
Dobrze, że P. lepiej się czuje, nie ma nic gorszego niż chore dziecko - wiem coś o tym.
Pozdrawiam
-
Dorotko, życzę Ci poprawy pogody!! Ostatnie deszczowe dni doprowadzały mnie do rozpaczy!!
Moniko zazdroszczę słońca. U mnie tak jak u Dorotki niebo płacze. Miłego dnia w ogrodzie
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko- dostrzegłam, pięknego,pełnego ciemiernika.
Kiścień wspaniale Ci przezimował, bez żadnych mrozowych uszkodzeń.
Kiścień wspaniale Ci przezimował, bez żadnych mrozowych uszkodzeń.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj MONIKO!
U mnie dalej pada nie ma mowy o wyjściu na działkę. Tak więc jesteś w szczęśliwym
położeniu, że chociaż chłodno, ale możesz popracować w ogrodzie.
Jeżeli chodzi o tą sprawę, to wytłumaczono mi, że po drodze były święta.
U mnie dalej pada nie ma mowy o wyjściu na działkę. Tak więc jesteś w szczęśliwym
położeniu, że chociaż chłodno, ale możesz popracować w ogrodzie.
Jeżeli chodzi o tą sprawę, to wytłumaczono mi, że po drodze były święta.
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Moniko, przepraszam,ze tak mało zglądam, ale byłam lekko zakręcona, teraz już z górki.
Na ogrodzie już można posiedzieć, cóż może być przyjemniejszego.
Na ogrodzie już można posiedzieć, cóż może być przyjemniejszego.
-
Agniesiu, dziękuję Mam nadzieję, że i u Ciebie wyjrzy słońce!!
Tajko, to ciemiernik wschodni Bridal Pride. Cały czas nie może się w pełni rozwinąć
Kiścienie to jedne z moich ulubionych krzewów, są całkowicie bezproblemowe
Krysiu, uspokoiłaś mnie tą informacją
Właśnie zaczęło się chmurzyć, oby nie padało!!
Igo, wiem Miło, że zajrzałaś Coś pewnie znalazłoby się przyjemniejszego, ale niewiele
Kochane, do zobaczenia
Tajko, to ciemiernik wschodni Bridal Pride. Cały czas nie może się w pełni rozwinąć
Kiścienie to jedne z moich ulubionych krzewów, są całkowicie bezproblemowe
Krysiu, uspokoiłaś mnie tą informacją
Właśnie zaczęło się chmurzyć, oby nie padało!!
Igo, wiem Miło, że zajrzałaś Coś pewnie znalazłoby się przyjemniejszego, ale niewiele
Kochane, do zobaczenia
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Właśnie zakończyłam dzisiejszy spacer po twoich włościach Muszę przyznać,że od razu mam lepszy humor. Piękne roślinki,jak zwykle kochana. Pozdrawiam serdecznie z zimnych kujaw
Moniko, u mnie dzisiaj przed południem była ładna, słoneczna pogoda i nawet udało nam się z M. zrobić pierwsze koszenie trawy
Ale teraz znowu się zachmurzyło, zerwał się zimny wiatr i mam wrażenie, że to jest związane z tą chmurą pyłu wulkanicznego...
Znowu dwa smutne dni przed nami; Ty będziesz oglądać Uroczystości na żywo, ja - w TV.
Pozdrawiam
Ale teraz znowu się zachmurzyło, zerwał się zimny wiatr i mam wrażenie, że to jest związane z tą chmurą pyłu wulkanicznego...
Znowu dwa smutne dni przed nami; Ty będziesz oglądać Uroczystości na żywo, ja - w TV.
Pozdrawiam