Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
- annamaria13
- 100p
- Od: 24 lip 2010, o 12:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
ah gratuluje i cieszę się z Tobą szczęściem z pierszego kwiatuszka
pozrawiam anna_maria
mój wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36706" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36706" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko gratuluję pierwszego kwiatuszka na masdevalli, Wiem jaka to radość sama nie dawno też niecierpliwie czekałam na rozkwit pierwszego kwiatka. Jak Ci rośnie m.barleana?
Gratulacje długiego kwitnienia życzę :d
Pozdrawiam
Storczykowe przygody
Storczykowe przygody
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Anjju- Equetris to bardzo wdzięczny storczyk. Kwitnie co roku, bardzo długo ( u mnie kwitł około 10 miesięcy ) A że za różem nie przepadam, więc wybrałam jego białą formę... Na dodatek delikatnie pachnie przy dużej ilości kwiatów
Lucynkof- Wiesz...najbardziej cieszy jedyna łodyżka na masdevallii. Modlę się, by nic nie "zepsuć".
Katarzynko- Ujrzałaś i co Powiesz na takie, przyszłe kwitnienia? Ja bardzo się cieszę, że wreszcie będzie jakiś kwiatek na masdevallii.
Arlet- Masz rację, takie maleństwo masdevalliowe, a radość jest ogromna. Jak kwiat się rozwinie, to chyba pęknę z dumy Życzę zdrowia dla Equetrisa Siostry
Goskle- oby się kwiatuszek na masdevallii otworzył. Bardzo się boję o niego
Rysiu- dziękuję ;) Może jutro, jeśli będzie słoneczko, zrobię kilka fotek na trawniczku.
Mis20/Asiu- dziękuję serdecznie w imieniu Equetrisa i Princeski.
Miau- na żywo wygląda jeszcze piękniej. Uwielbiam go za te "bukietowe" kwitnienia. Na dodatek w tym roku się ładnie rozgałęził... Porzeczki z bitą śmietaną i pokruszonymi biszkoptami, polecam Są pyszne...
Venus/Julito- no nie, że jest uroczy ;) Uwielbiam Equetrisa na równi z Mini Markiem
Renio- dziękuję.
Kaja-gr - dziękuję w imieniu masdevallii.
AnnaMaria- dziękuję ślicznie ;)
Kasiu74- dziękuję bardzo. Emocje są wielkie, a co się będzie działo, jak się zacznie rozwijać kwiatek...oczywiście relacja będzie na forum.
Masd.barleana rośnie jak szalona, dziś pierwsze korzonki wyszły poza doniczkę. Chyba czas pomyśleć o jakiejś większej doniczce dla niej Takiej masdevallii, jak ona, nie mam w swojej kolekcji, rośnie, jak "chwast-pokrzywa"
Sama- dziękuję bardzo
Lucynkof- Wiesz...najbardziej cieszy jedyna łodyżka na masdevallii. Modlę się, by nic nie "zepsuć".
Katarzynko- Ujrzałaś i co Powiesz na takie, przyszłe kwitnienia? Ja bardzo się cieszę, że wreszcie będzie jakiś kwiatek na masdevallii.
Arlet- Masz rację, takie maleństwo masdevalliowe, a radość jest ogromna. Jak kwiat się rozwinie, to chyba pęknę z dumy Życzę zdrowia dla Equetrisa Siostry
Goskle- oby się kwiatuszek na masdevallii otworzył. Bardzo się boję o niego
Rysiu- dziękuję ;) Może jutro, jeśli będzie słoneczko, zrobię kilka fotek na trawniczku.
Mis20/Asiu- dziękuję serdecznie w imieniu Equetrisa i Princeski.
Miau- na żywo wygląda jeszcze piękniej. Uwielbiam go za te "bukietowe" kwitnienia. Na dodatek w tym roku się ładnie rozgałęził... Porzeczki z bitą śmietaną i pokruszonymi biszkoptami, polecam Są pyszne...
Venus/Julito- no nie, że jest uroczy ;) Uwielbiam Equetrisa na równi z Mini Markiem
Renio- dziękuję.
Kaja-gr - dziękuję w imieniu masdevallii.
AnnaMaria- dziękuję ślicznie ;)
Kasiu74- dziękuję bardzo. Emocje są wielkie, a co się będzie działo, jak się zacznie rozwijać kwiatek...oczywiście relacja będzie na forum.
Masd.barleana rośnie jak szalona, dziś pierwsze korzonki wyszły poza doniczkę. Chyba czas pomyśleć o jakiejś większej doniczce dla niej Takiej masdevallii, jak ona, nie mam w swojej kolekcji, rośnie, jak "chwast-pokrzywa"
Sama- dziękuję bardzo
- Wioleta
- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Justynko, gratuluję łabądka
Moją sadzoneczkę Masdevallii zaatakował jakiś grzyb i niestety musiałam ją wyrzucić
Moją sadzoneczkę Masdevallii zaatakował jakiś grzyb i niestety musiałam ją wyrzucić
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko czyli ona ten pęd ma w genach, moja też przyrasta jak szalona, ciekawe kiedy uda się doczekać jej pięknych kwiatków
trzymam kciuki za pęd na masdevallii
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko tyle się u Ciebie dzieje Musiałam dobrych kilka stron nadrobić.
Gratuluję Ci wspaniałych nowości
Zazdroszczę wspaniałych osiągnięć z cattleyami, ja jak nie ugotuję to znów pochewkę zasuszę i tak w kółko, aż się lekko denerwować zaczynam
Cieszę się, że tak szybko będziesz mogła cieszyć się kwiatami nowej masdevalli, już czekam z niecierpliwością
Gratuluję Ci wspaniałych nowości
Zazdroszczę wspaniałych osiągnięć z cattleyami, ja jak nie ugotuję to znów pochewkę zasuszę i tak w kółko, aż się lekko denerwować zaczynam
Cieszę się, że tak szybko będziesz mogła cieszyć się kwiatami nowej masdevalli, już czekam z niecierpliwością
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
??.uf ,udawało mi się nadążać za Tobą ale teraz ta dwu tygodniowa przerwa zrobiła wiele zaległości. Najważniejsze to aby udało się Tobie doprowadzić do całkowitego rozkwitu masdevalli czego Ci z całego życzę, bo ja niestety na swojej ,,Aquarius'' straciłem 2 pąki kwiatowe.
Powodzenia !
?? a co do zdjęcia to nie szata zdobi człowieka!
Powodzenia !
?? a co do zdjęcia to nie szata zdobi człowieka!
- Anjja
- Od: 4 sie 2010, o 20:14
Dobrze że wcześniej tego cuda nie widziałam.. bo bym pewnie polowała na nie na wystawie storczyków
Człowiek nieświadomy ile tu pokus na niego czyha...
Człowiek nieświadomy ile tu pokus na niego czyha...
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
- jestem.Cudownie u Ciebie,niedość,że kwiatowo to jeszcze owocowo.
Będę podglądać .Cudowności takie rzadko się widuje na codzień,choć na forum i to bywa możliwe
Będę podglądać .Cudowności takie rzadko się widuje na codzień,choć na forum i to bywa możliwe
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Wiolu- współczuję. Już tak ładnie Ci rosła ta masdevallia, może kiedyś Skusisz się na jakąś jeszcze
Kasiu74- Joane na jakimś wątku Pisała, że m.barleana przeważnie zakwita jesienią. Bądźmy cierpliwe, a na pewno choć jeden łabądek będzie
Goskle- Ściskaj mocno kciuki Stoi na zewnątrz, za "słynną" ostróżką. Nie chcę jej zmieniać teraz warunków. A pędzik rośnie jak szalony, Woczraj już był dwa razy dłuższy niż na zdjęciu, który wklejałam tutaj.
Kasiunieczko- eh...katleje są bardzo "czułe" na zmiany. Też zasuszyłam pochewkę na c. intermedia Orlata
Widać, opieka Joane i długa podróż masdevallii posłużyła. Doznała szoku i puściła pędzik ze "stresu"
Marwes/Marku- ja nie pędzę, to storczyki takie szalone, rosną, puszczają pędziki i zaczynają się cudne kwitnienia
Anjja- naprawdę polecam Equetrisa. Na pewno go Widziałaś w niejednym wątku u Storczykomaniaków. Uwielbiam go za tę "burzę" maleńkich kwiatuszków... I jest prosty w hodowli. Ja go traktuję, jak pozostałe hybrydy marketowe i kwitnie co roku. Pewnie jeszcze niejedna wystawa storczykowa będzie
Kociara- ja wiem, czy takie cuności. Większość moich storczyków to hybrydy sklepowe. Ale je bardzo lubię za oryginalne kwiaty i chętne kwitnienia Dziś znów parę owocowych zdjęć będzie...
Equetrisowo - wisienkowo ( zdjęcie już nieaktualne, bo wisienki po sesji zdjęciowej, zostały zebrane i przerobione na kompot ) :
Kasiu74- Joane na jakimś wątku Pisała, że m.barleana przeważnie zakwita jesienią. Bądźmy cierpliwe, a na pewno choć jeden łabądek będzie
Goskle- Ściskaj mocno kciuki Stoi na zewnątrz, za "słynną" ostróżką. Nie chcę jej zmieniać teraz warunków. A pędzik rośnie jak szalony, Woczraj już był dwa razy dłuższy niż na zdjęciu, który wklejałam tutaj.
Kasiunieczko- eh...katleje są bardzo "czułe" na zmiany. Też zasuszyłam pochewkę na c. intermedia Orlata
Widać, opieka Joane i długa podróż masdevallii posłużyła. Doznała szoku i puściła pędzik ze "stresu"
Marwes/Marku- ja nie pędzę, to storczyki takie szalone, rosną, puszczają pędziki i zaczynają się cudne kwitnienia
Anjja- naprawdę polecam Equetrisa. Na pewno go Widziałaś w niejednym wątku u Storczykomaniaków. Uwielbiam go za tę "burzę" maleńkich kwiatuszków... I jest prosty w hodowli. Ja go traktuję, jak pozostałe hybrydy marketowe i kwitnie co roku. Pewnie jeszcze niejedna wystawa storczykowa będzie
Kociara- ja wiem, czy takie cuności. Większość moich storczyków to hybrydy sklepowe. Ale je bardzo lubię za oryginalne kwiaty i chętne kwitnienia Dziś znów parę owocowych zdjęć będzie...
Equetrisowo - wisienkowo ( zdjęcie już nieaktualne, bo wisienki po sesji zdjęciowej, zostały zebrane i przerobione na kompot ) :
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Piękne kontrastowe fotki biel i czerwień, smaczne i piękne super. Gratuluję pomysłu.