Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))

Zablokowany
Awatar użytkownika
annamaria13
100p
100p
Od: 24 lip 2010, o 12:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))

Post »

ah gratuluje i cieszę się z Tobą szczęściem z pierszego kwiatuszka :D
pozrawiam anna_maria

mój wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36706" onclick="window.open(this.href);return false;
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justynko gratuluję pierwszego kwiatuszka na masdevalli, Wiem jaka to radość sama nie dawno też niecierpliwie czekałam na rozkwit pierwszego kwiatka. Jak Ci rośnie m.barleana?
Awatar użytkownika
sama
500p
500p
Od: 28 lut 2011, o 15:10

Post »

Gratulacje ;:138 ;:138 ;:138 długiego kwitnienia życzę :d
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Anjju- Equetris to bardzo wdzięczny storczyk. Kwitnie co roku, bardzo długo ( u mnie kwitł około 10 miesięcy ;:224 ) A że za różem nie przepadam, więc wybrałam jego białą formę... Na dodatek delikatnie pachnie przy dużej ilości kwiatów ;:108

Lucynkof- Wiesz...najbardziej cieszy jedyna łodyżka na masdevallii. Modlę się, by nic nie "zepsuć".

Katarzynko- Ujrzałaś i co Powiesz na takie, przyszłe kwitnienia? Ja bardzo się cieszę, że wreszcie będzie jakiś kwiatek na masdevallii.

Arlet- Masz rację, takie maleństwo masdevalliowe, a radość jest ogromna. Jak kwiat się rozwinie, to chyba pęknę z dumy :oops: Życzę zdrowia dla Equetrisa Siostry ;:108

Goskle- oby się kwiatuszek na masdevallii otworzył. Bardzo się boję o niego ;:224

Rysiu- dziękuję ;) Może jutro, jeśli będzie słoneczko, zrobię kilka fotek na trawniczku.

Mis20/Asiu- dziękuję serdecznie w imieniu Equetrisa i Princeski.

Miau- na żywo wygląda jeszcze piękniej. Uwielbiam go za te "bukietowe" kwitnienia. Na dodatek w tym roku się ładnie rozgałęził... Porzeczki z bitą śmietaną i pokruszonymi biszkoptami, polecam :D Są pyszne...

Venus/Julito- no nie, że jest uroczy ;) Uwielbiam Equetrisa na równi z Mini Markiem ;:224

Renio- dziękuję.

Kaja-gr - dziękuję w imieniu masdevallii.

AnnaMaria- dziękuję ślicznie ;)

Kasiu74- dziękuję bardzo. Emocje są wielkie, a co się będzie działo, jak się zacznie rozwijać kwiatek...oczywiście relacja będzie na forum.
Masd.barleana rośnie jak szalona, dziś pierwsze korzonki wyszły poza doniczkę. Chyba czas pomyśleć o jakiejś większej doniczce dla niej ;:224 Takiej masdevallii, jak ona, nie mam w swojej kolekcji, rośnie, jak "chwast-pokrzywa" ;:108

Sama- dziękuję bardzo ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Justynko, gratuluję łabądka ;:138
Moją sadzoneczkę Masdevallii zaatakował jakiś grzyb i niestety musiałam ją wyrzucić :?
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Justynko czyli ona ten pęd ma w genach, moja też przyrasta jak szalona, ciekawe kiedy uda się doczekać jej pięknych kwiatków ;:224
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p
Od: 18 sie 2010, o 23:50

Post »

trzymam kciuki za pęd na masdevallii ;:196
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Justynko tyle się u Ciebie dzieje :shock: Musiałam dobrych kilka stron nadrobić.
Gratuluję Ci wspaniałych nowości ;:63
Zazdroszczę wspaniałych osiągnięć z cattleyami, ja jak nie ugotuję to znów pochewkę zasuszę i tak w kółko, aż się lekko denerwować zaczynam :cry:
Cieszę się, że tak szybko będziesz mogła cieszyć się kwiatami nowej masdevalli, już czekam z niecierpliwością ;:65
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

??.uf ,udawało mi się nadążać za Tobą ale teraz ta dwu tygodniowa przerwa zrobiła wiele zaległości. Najważniejsze to aby udało się Tobie doprowadzić do całkowitego rozkwitu masdevalli czego Ci z całego ;:167 życzę, bo ja niestety na swojej ,,Aquarius'' straciłem 2 pąki kwiatowe.
Powodzenia !
?? a co do zdjęcia to nie szata zdobi człowieka!
;:196
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Dobrze że wcześniej tego cuda nie widziałam.. bo bym pewnie polowała na nie na wystawie storczyków :wink:
Człowiek nieświadomy ile tu pokus na niego czyha... ;:224
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

;:223 ;:223 - jestem.Cudownie u Ciebie,niedość,że kwiatowo to jeszcze owocowo. ;:63 ;:63 ;:63 ;:63
Będę podglądać ;:108 :;230 .Cudowności takie rzadko się widuje na codzień,choć na forum i to bywa możliwe ;:108
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Wiolu- współczuję. Już tak ładnie Ci rosła ta masdevallia, może kiedyś Skusisz się na jakąś jeszcze ;:224

Kasiu74- Joane na jakimś wątku Pisała, że m.barleana przeważnie zakwita jesienią. Bądźmy cierpliwe, a na pewno choć jeden łabądek będzie ;:108

Goskle- Ściskaj mocno kciuki ;:108 Stoi na zewnątrz, za "słynną" ostróżką. Nie chcę jej zmieniać teraz warunków. A pędzik rośnie jak szalony, Woczraj już był dwa razy dłuższy niż na zdjęciu, który wklejałam tutaj.

Kasiunieczko- eh...katleje są bardzo "czułe" na zmiany. Też zasuszyłam pochewkę na c. intermedia Orlata :oops:
Widać, opieka Joane i długa podróż masdevallii posłużyła. Doznała szoku i puściła pędzik ze "stresu" ;:224

Marwes/Marku- ja nie pędzę, to storczyki takie szalone, rosną, puszczają pędziki i zaczynają się cudne kwitnienia :tan

Anjja- naprawdę polecam Equetrisa. Na pewno go Widziałaś w niejednym wątku u Storczykomaniaków. Uwielbiam go za tę "burzę" maleńkich kwiatuszków... I jest prosty w hodowli. Ja go traktuję, jak pozostałe hybrydy marketowe i kwitnie co roku. Pewnie jeszcze niejedna wystawa storczykowa będzie ;:224

Kociara- ja wiem, czy takie cuności. Większość moich storczyków to hybrydy sklepowe. Ale je bardzo lubię za oryginalne kwiaty i chętne kwitnienia ;:108 Dziś znów parę owocowych zdjęć będzie...

Equetrisowo - wisienkowo ( zdjęcie już nieaktualne, bo wisienki po sesji zdjęciowej, zostały zebrane i przerobione na kompot ;:224 ) :

Obrazek

Obrazek

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Piękne kontrastowe fotki ;:138 biel i czerwień, smaczne i piękne ;:224 super. Gratuluję pomysłu. ;:138
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”