Nie rób tak! Nasze błędy w ogrodnictwie - cz.1

Nie wiesz gdzie rozpocząć przygodę z Naszym Forum ? Zacznij właśnie od tej sekcji !
Zablokowany
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nie rób tak! Nasze błędy w ogrodnictwie.

Post »

Alino tyle że tulipany i hiacynty w naszej strefie klimatycznej zimują bez problemu, mieczyki nie koniecznie...Choć mi kilka szt. mieczyków też czasem przezimowało w gruncie. Zależy od pokrywy śnieżnej, w tym roku wcale nie ma jej zbyt dużo :roll:
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam serdecznie forumowiczów, Nazywam się Marzena ale wolę Emka jestem od niedawna na forum ale strasznie mi się tu spodobało :) znalazłam takich samych zapaleńców jak jestem sama :wit

Podrzucę swoje katastrofy:
- wyzbierałam wszystkie cebulki przeróżnych kwiatów wrzuciłam je wraz z trocinami do kartonika i postawiłam w kantorku - mój mąż myślał że to śmieci i je wywalił ;:14 ( były nie opisane)
- usypałam skalniak bez podbudowy, wyglądał ładnie ale z roku na rok jest coraz bardziej płaski :D
- zapuściłam liguster do gigantycznych rozmiarów miał ze 3 metry wys niewiele mniej szerokości
- kupiłam kundla z manią prześladowczą i głupimi pomysłami ( kocham ją za to :) )
- zasiałam "niebiańskie pnącze" i nijak nie mogę się tego pozbyć, dusi wszystko wokoło.
- kupiłam drewniany stół z krzesłami w momencie ząbkowania mojego kundla

Mam nadzieję że dzięki Wam uda mi się zrealizować nowe trochę większe marzenie :)
Pozdrawiam, Emka
Ogród
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

Hej hej, niebiańskie pnącze to wisteria (glicynia)????????? a pies ma coś z terriera?
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Wilec Heavenly Blue, to pnącze to niby jednoroczne ale samo się wysiewa i rozrasta z kawałków gałązki więc co roku mi coś wyłazi , a pies ma z Bordera :)
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jeśli macie ochotę na jamnika, to dopóki nie wyrośnie z głupich pomysłów każdą rabatę odgrodżcie płotkiem.
A jeśli macie myszy to radzę pozbyć się ich przed kupnem jamnika.
A jak już go kupicie to ostrzeżcie sąsiadów, którzy mają duże psy i koty. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
elli3
100p
100p
Od: 19 maja 2009, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiosną 2009, kupiłam sobie i posadziłam przepieknie kwitnące i pachnące krzaczki lawendy.Posadziłam w wiecznie mokrą i gliniastą ziemię.......
;:224 Cieszyłam się nimi tylko ten jeden rok ;:223
Buuuuu.......
pozdrawiam ANIA
Awatar użytkownika
Aisyrk
1000p
1000p
Od: 18 sie 2008, o 16:22

Post »

Konieczna lecytynka! Zostawiłam na zimę w altance nie tylko cebulki mieczyków, ale i koszyk z chemią. A zostało całkiem niemało środków ochrony i duży pojemnik roundapu. Miałam nim potraktować zielsko na miedzy za płotem, ale jakoś tak się zeszło i odłożyłam do wiosny. Skleroza nie boli, ale kosztuje.
"....na betonie kwiaty nie rosną ..."
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36

Post »

elli3 pisze:Wiosną 2009, kupiłam sobie i posadziłam przepieknie kwitnące i pachnące krzaczki lawendy.Posadziłam w wiecznie mokrą i gliniastą ziemię.......
;:224 Cieszyłam się nimi tylko ten jeden rok ;:223
Buuuuu.......
Posadziłaś już żurawinę w miejsce lawendy?
Waleria
Awatar użytkownika
GrzegorzR
200p
200p
Od: 25 maja 2009, o 19:56

Post »

Nie śmiej się! Po dwóch ostatnich latach zastanawiam się jakie rośliny bagienne będę wsadzał w miejsce utopionych
Jestem JA i MOJE bagno!
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę,super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE!
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja się nie śmieję, po prostu radzę sadzić właściwe rośliny na właściwym terenie, bo ja w życiu nie posadzę żurawiny, a chciałabym. Primo: zbyt sucho, secundo:wapienna ziemia. A lawenda u mnie rośnie wspaniale.
Waleria
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Wracając do sklerozy, właśnie sobie uświadomiłam, że w nieogrzewanej szklarni zostawiłam bulwy kalli - 15 sztuk, dorodnych ;:223 ;:223 ;:223
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
GrzegorzR
200p
200p
Od: 25 maja 2009, o 19:56

Post »

Waleria pisze:Ja się nie śmieję, po prostu radzę sadzić właściwe rośliny na właściwym terenie,
A co zrobić, jeśli bagno się utworzyło w ciągu 2 lat, czego najstarsi ludzie we wsi nie pamiętali? Hę?
Jestem JA i MOJE bagno!
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę,super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE!
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W Wiadomościach mówili,że w niektórych wsiach są zaniedbane, a nawet zaorane rowy melioracyjne. Poprzednio krytykowali, że melioracja bardzo wysuszyła Polskę, teraz znowu źle,że nie ma melioracji. Trudno za tym nadążyć.
Waleria
Zablokowany

Wróć do „Supersekcja HOT. Wybrane, najciekawsze tematy Forum - START -”