W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Post »

Iwonko, piękna kokorycz! Ale chyba nie pomogę Ci z jej nazwą. Kwiatek przypomina corydalis cheilanthifolia ale listki jakby inne :?

10.04.14
Wpadłem dziś na pewien trop: corydalis nobilis. Może to ta :?:
ewa-s
500p
500p
Od: 19 sty 2013, o 10:43

Post »

Iwonko,ale masz piękne rabaty.Nie było mnie trochę,a tu tyle piękności do podziwiania.Urocze te koszyczki świąteczne i kurczaki cudne,zdolna dziewczyna jesteś.Tyle masz kolorowych,wiosennych kwiatów,że nie chce się stąd odchodzić,tylko podziwiać.Muszę częściej zaglądać do Twojego ogrodu. ;:63
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Iwonko ;:3 kolekcjonujesz juki :?: dużo miejsca zajmują :wink: Tulipany papuzie to jedne z moich ulubionych ;:333
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Widzę że wymarzona jukka zagościła u Ciebie na rabatce.
Iwonko masz dużo wiosennych, kwitnących roślinek i bardzo kolorowo jest na rabatce.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Małgosiu witaj dawno Cię u mnie nie było choć nie ukrywam że i mi gdzieś przepadł Twój wątek, ale postaram się nadrobić zaległości. Ta juka od razu wpadł mi w oko i już bez niej nie wyszłam,chociaż gdyby były jeszcze inne odmiany których nie mam pewnie też rosłyby już u mnie. Ja za swoją zapłaciła całe 12 zł nie jest duża ale przecież urośnie.
Zenku na rabatach już dość kolorowo, uwielbiam wszystkie wiosenne kwiatki i co rusz coś nowego dosadzam. Pogoda była a teraz jest zimno a ja mam jeszcze sporo do zrobienia w ogródku, ale na to jest czas przez cały sezon.
Jacku wstawiłam zdjęcie tej kokoryczy w wątku o kokoryczach i tam mi dziewczyny napisały że to najprawdopodobiej Corydalis moorcroftiana x wilsonii 'Canary Feathers' i chyba to raczej ona, tylko słabo u niej z zimowaniem, ale o tym przekonamy się w przyszłym roku.
Obrazek
Ewa cieszę się że Ci się u mnie podoba, dlatego zapraszam kiedy tylko masz ochotę.
Aniu nie wiem czy można to nazwać kolekcją ale w sumie to mam już 6 różnych juk i chętnie dosadziłabym kolejne odmiany. U mnie rosną one na takim pasku ok 11m pomiędzy wjazdem a chodnikiem i na razie nie zajmują zbyt dużo miejsca, ale w większości to młode rośliny.
Obrazek tu jeszcze muszę dosadzić trawy i wysypać żwirkiem ale to już poświętach.
Jolu jak ją tylko zobaczyłam to wiedziałam że będzie moja szkoda że nie było jeszcze innych odmian, ale może jeszcze kiedyś gdzieś coś upoluję.
Dla Was kolejne wiosenne kwiatuszki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

żółciutko bo słoneczka brak
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko, pozdrawiam słonecznie, ;:3 bo narzekasz na brak słonka. Siedzę od rana i nadrabiam zaległości forumowe, za oknem zimno, ale słonecznie, ptaszki ćwierkają, czekam aż taras się nagrzeje i lecę z kocykiem na kawkę :heja
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Iwonko piękny omieg taki pełny... nie wiedziałam że taki istnieje mój jest inny... :)
... o matulu człowiek uczy się całe życie tyle odmian juki ;:oj
...koszyczki super... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To ciekawa kokorycz Ci się trafiła ;:333
Zakwitł omieg pełny od Ciebie :tan Jest niesamowity!
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwona, piękna alejka Ci się tworzy z tych juk. W zeszłym roku były to jeszcze malenstwa , a teraz już całkiem ładnie wyglądają. W ogóle ogród Twój coraz bardziej dojrzały, coraz mniej pustych przestrzeni. Co raz więcej kwiecia - cudnie !!!
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Iga witaj i bardzo dziękuję za ;:3 choć tylko wirtualne. U nas nadal zimno a chmury deszczowe ciągle mnie omijają, myślałam że jak umyję okna to deszcz postanowi je poprawić tak jak to zawsze bywało a tu nie ma ani kropelki.
Obrazek
Misiu ten omieg dostałam od Jagusi, jak przekwitnie to będę robiła sadzonkę dla znajomej to uszczknę i dla Ciebie, a ten zwykły też mam.
Obrazek
Jacku ciekawa tylko ciekawe jak będzie z jej zimowaniem ponoć nie jest łatwo, ale o tym to przekonamy się za rok. Ciesze się że omieg Ci się podoba.
Obrazek
Ewa alejka się już wypełniła teraz tylko dosadzić kilka traw i dołożyć kamyków i będzie ok ale to już praca na po świętach. Dzięki za miłe słowa pod adresem mojego ogródka, ale jeszcze duuużo do zrobienia choć pomalutku coś się dzieje, może jutro pokażę co już zrobiłam...
Obrazek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonka, to pierwsze zdjęcie sasanki powala! ;:180 Normalnie gotowy bukiet ślubny :!:
Omiegiem jestem zachwycony i oglądam go kilka razy dziennie, bo takiego cudeńka jeszcze nie miałem ;:196
A jak przezimował papirus ten wrażliwy (cibora glaber)? U mnie na parapecie jest zieloniutki i sporo urósł przez zimę. Muszę zajrzeć do drugiej siewki zadołowanej w gruncie.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Cudowna biała sasanka. Ja się nigdy nie dochowam takich. Dostałam kilka pięknych takich białych sasanek od Tajeczki. Byłam szczesliwa, ale żadna mi się nie przyjęła, niestety. Nie będę już więcej próbować. Pozdrawiam Iwonko i życzę miłego weekendu :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Iwonko :wit
Ale masz pięknie i kolorowo ;:215
Tulipanki,narcyzki,hiacynty królują teraz w ogrodach :D
Ciemiernik cudny ;:173 Sasanki piękność.Zwłaszcza ta blada 1 piękność ;:108