Ogródek Robaczka cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.12

Post »

Kasiek ale łupy zdobyłaś ;:oj co jeden to fajniejszy ;:215 ale chyba najfajniejsze to wiaderko w kropeczki i łopatka do kompletu :lol:
U nas też był słoneczny dzień ale ja spędziłam go całkiem relaksowo ;:224
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Andrzejku, przydadzą się, na pewno, ale róż już nie mam gdzie sadzić :? Niestety ;:145
Gieniu, witaj! Widziałam nowy wątek, tylko na wpis brakło weny i czasu :oops: Wiadereczko robi furorę :D
Aguśka, na przemyślenia nie ma czasu, robota czeka ;-)) Cięcie róż jest bardzo czasochłonne, a z weekendu została mi tylko niedziela. Kolejne prace dopiero w weekend, bo w tygodniu wracam późno. Nawozy już miałam kupione, ale do nasadzeń donicowych na pewno się przydadzą. Pozdrawiam!
Marysiu, bardzo się cieszę z tych koszyszków, bo również lubię takie dodatki. Są wyścielone folią, więc można w nim swobodnie robić kompozycje z doniczkowych. Już w weekend planuję wiosenne aranżacje :wit Glicynię zaraz obejrzę. Pozdrawiam!
Bozuniu, fajnie trafiłaś z tymi cisami! Ja miałam w planach sadzenie bukszpanów, ale jak zajęłam się różami to zastał mnie wieczór?posadziłam też len, jeszcze raz dziękuję! Bukszpany muszą poczekać do weekendu. Ty już posadziłaś swoje? Zazdroszczę Ci wolnego jutro?. ;:145 Buziaki ;:196
Edytko, dziękuję! To był wyjątkowo udany weekend :wit
Małgoś, uroczy jest, prawda? ;:173
Małgosiu, zalecenia odnośnie cięcia glicynii są ogólne, ale dotyczą przede wszystkim starszych egzemplarzy. Glicynia kwitnie dopiero po kilku latach (nawet po 5-8 latach), w zależności od sadzonki. Najpierw wyprowadź sobie pożądany kształt - oplatany na podporze, albo w formie drzewa. Jeśli widzisz zalążki pączków na końcach, to przytnij ją delikatnie, ale nie ma potrzeby ciąć do ziemii. Pozdrawiam!
Lukrecjo, szkoda, że dojazd ze Śląska taki kiepski?ale może kiedyś się skusisz..? ;:168 Pozdrawiam serdecznie!
Kasiu, moje agapanty mają ok. 30cm liście, stoją na północnym oknie. Podlewam je raz w tygodniu, a jak mi się przypomni to dodaję do wody biohumus :oops: Jak tylko się ociepli na stałe to wystawiam do ogrodu, bo takie niańczenie na parapetach mnie męczy? Ciekawe czy zakwitną? ;:224 Pozdrawiam :wit

A teraz trochę dzisiejszej wiosny ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie tylko ja dzisiaj pracowałam jak pszczółka :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Orliki przy tarasie szaleją!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jest i biedronka!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

..i większy fragment krokusowej łączki..

Obrazek

Obrazek

W donicach też przybywa zielonych kiełków:

Obrazek

Obudziła się jaszczurka ;:oj

Obrazek

Obrazek

...a ptaki dały koncert, jakiego jeszcze w tym roku nie słyszałam!

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

U Ciebie krokusowo prawie jak w Dolinie Chochołowskiej :shock: Cisy wkopałam, miały obciachane korzenie, żeby zmieściły się w donicach :evil: Mam nadzieję, że przeżyją... Pęcherznica poleciała do sąsiadki. Reszta drobnicy przesadzona na razie do donic. Bukszpany stoją i nie wiem gdzie je wcisnę ;:306 Urobiłam się dzisiaj a teraz głowa mi pęka, chyba za dużo świeżego powietrza na raz :wink:
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Az trudno uwierzyć, że mieszkamy w jednym kraju.. Biedronkę widziałam jedną i w dodatku strasznie zaspaną, o krokusach nie ma mowy, nawet słońce o nas zapomniało :( Pozostaje mi podziwiać wiosnę u Ciebie, zanim ta Urocza Pani przyjdzie i do nas.. Tylko czy mogłaby się tak nie ociągać ;:14
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu doczytałam o Gardenii. Serdeczne gratulacje. Fajne nagrody. O powojniku Marii S-C też myślałam. Ale przekonałam się że kupowanie nowości do mnie nie jest dobrym pomysłem. Także zmuszona jestem poczekać jak już będzie o nim więcej wiadomo. Jeszcze raz gratuluję.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Najlepiej mieć podgrzewany ogród :evil: :D U mnie było zimno, szaro i denerwująco, bo nic nie zrobiłam. Pocieszam się tym, że to jednak początek sezonu i w zasadzie wczesny-powinnam zdążyć z porządkami i doczekać się kwiatów :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Kasiu - jak u Ciebie już pięknie, jakie wielkie orliki! U mnie też wszystko wyłazi, ale powolutku.
Dziękuje za poradę nt glicynii. ;:196
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

z tą jaszczurką to coś niesamowitego! :shock:
Też zamówiłam Marię Skłodowską-Curie :)
Fajna ta Gardenia ... u nas nie ma niczego tak spektakularnego.
Pozdrawiam-Ewa
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Przy uprzątaniu gruzu M. znalazł pod kawałkiem betonu zimujące małe jaszczurki żyworodne. Były do siebie przytulone, cały kłębuszek małych miedzianych jaszczureczek. Śliczne! Przykryliśmy je kępami darniny obróconymi trawą do dołu, żeby sobie tam pod spodem wygniotły nowy dołek.
Adrian
200p
200p
Od: 31 mar 2009, o 15:05

Post »

Cześć Kasiu,

gratuluję wypadu do Portugalii oraz niesamowitych łupów na gardenii - tyle gratisów?? W ubiegłym roku chyba nie było tyle albo ja bylem ślepy...
O szczęściu w losowaniu nie wspominam - widać, że Ci sprzyja! (może w lotto zagraj? w razie głównej wygranej - poproszę o skromne 5% jako ten, który Cię zachęcił do gry :;230 )

Czy ja dobrze czytam??? U Was zakwitła forsycja ;:oj
Mam działkę 10 km na północ od Poznania - w sumie to jest max kilkadziesiąt km od Was.
Ale forsycje zakwitną za jakieś 2 tygodnie (pączki popękały i się robią zielone)! Przebiśniegi dopiero co rozkwitły, pierwsze krokusy dopiero się otwierają (choć w ciągu tygodnia będą łany tych wdzięcznych roślinek :)) No nie do wiary... To Wy tam macie faktycznie 7a (tak jak na mapach pokazują Poznań i okolice).
I za róże się bierzecie... ja dopiero ściągnąłem agro i kartony bo się bałem większych przymrozków.
A w tym tygodniu pewnie zdejmę stroisze...
A jak u Ciebie z powojnikami?? u mnie, przed tymi dużymi mrozami część miała 1-3 cm pędziki!! Okryłem je i u niektórych się uratowały ;:138 Ale przemarzły do ziemi u Niobe, Julki i Vagabonda - no po prostu czarna rozpacz !! A jeszcze inne jak JP II, które miały wtedy malutkie pączki dopiero - są żywe do samej góry, nawet nic nie okrywane... i bądź tu mądry.

Pozdrawiam
życząc dodatkowych godzin na ogród :D
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Gratuluję Kasiu wygranej i łupów ;:oj
Wiosna u Ciebie na całego no i duuużo roboty już zrobiłaś w ogrodzie. Ślicznie wiosennie kolorowo.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kasiu co ja widzę i czytam ;:oj
Pierwsza nagroda, pełne ręce prezentów ;:138
Urok osobisty i szczery uśmiech ;:196
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ja niestety uległam pokusie i zakupiłam jedną Parfumę - Herzogin Christiana ;:14
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”