Sojusz starego z nowym cz.2
- szelma
- 100p
- Od: 5 lis 2013, o 15:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Sojusz starego z nowym cz.2
Ach.... piękne azalie.
Dopiero niedawno odkryłam jak pienie mogą kwitnąć krzewy.
Dopiero niedawno odkryłam jak pienie mogą kwitnąć krzewy.
pozdrawiam
Kasia
Kasia
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Joasiu atko Palibina mam od półtora roku, w tym czasie niewiele dał przyrostów, ale mnie to nie martwi, miał być karzełkiem:) Kwitnie za to obficie, kiedyś widziałam na FO kwitnący powtórnie późnym latem! Zapach nieziemski! Jeśli przekroczy dopuszczalne rozmiary, chyba go będzie trzeba ciachnąć albo... wyprowadzić na wiochę
Pytasz o bodziszka z tymi lawendowymi, dużymi kwiatami? Podpisane mam na bank rozpoznane lub z zamówienia. Ten przyjechał z krotona z nazwą Birch Double i niestety nie odpowiada opisowi, który wskazuję, ze jest to bodziszek o pełnych kwiatach Po raz kolejny bardzo się zawiodłam na tym sklepie. Oczywiście ten jest śliczny także, ale jeśli coś kupuję, chciałabym dostać to, co zamawiam.
Kasiu ja polecam azalie, choć te japońskie u mnie jakoś słabo rosną. Za to pontyjskie- miodzio!
Pytasz o bodziszka z tymi lawendowymi, dużymi kwiatami? Podpisane mam na bank rozpoznane lub z zamówienia. Ten przyjechał z krotona z nazwą Birch Double i niestety nie odpowiada opisowi, który wskazuję, ze jest to bodziszek o pełnych kwiatach Po raz kolejny bardzo się zawiodłam na tym sklepie. Oczywiście ten jest śliczny także, ale jeśli coś kupuję, chciałabym dostać to, co zamawiam.
Kasiu ja polecam azalie, choć te japońskie u mnie jakoś słabo rosną. Za to pontyjskie- miodzio!
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
- zuzanna2418
- 1000p
Jeszcze kilka bodziszków, bo ładne
I kosaćce, które uparcie wychodzą na granatowe a w rzeczywistości są ciemnofioletowe. Odkryłam właśnie, że błękitne pachną słodko i delikatnie a te ciemne bardziej korzennie i miodowo.
Krzewuszki kwitną, ta variegata niezbyt obficie, bo W. przyciął ją dramatycznie jesienią
Na razie zapachowo ogród jest zdominowany przez Palibina i robinie akacjową, rosnącą na pasie zieleni. Ale jak jeszcze rozkwitną wiciokrzewy...
A poza tym
I kosaćce, które uparcie wychodzą na granatowe a w rzeczywistości są ciemnofioletowe. Odkryłam właśnie, że błękitne pachną słodko i delikatnie a te ciemne bardziej korzennie i miodowo.
Krzewuszki kwitną, ta variegata niezbyt obficie, bo W. przyciął ją dramatycznie jesienią
Na razie zapachowo ogród jest zdominowany przez Palibina i robinie akacjową, rosnącą na pasie zieleni. Ale jak jeszcze rozkwitną wiciokrzewy...
A poza tym
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Sąsiad jesienią przyciął wiciokrzew przy samej d. Dlaczego ludzie nie zapytają się wcześniej: co to?
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
- anym
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Zuzia tyle wspaniałych zdjęć, wspaniałych roślin, że nie wiem co napisać więc milczę, podziwiam i jest mi dobrze
- tomaszkowa
- 500p
- Od: 28 paź 2013, o 17:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A mi jak dobrze jest na zuzinym wątku
A tą różą stulistną rozłożyłaś mnie na łopatki
Zuziu weszłam w posiadanie 3 bodziszków tzn. Marta mi upolowała i zakupiła. Mają dopiero pączki. Czy w późniejszym czasie będziesz w stanie je rozpoznać?
A tą różą stulistną rozłożyłaś mnie na łopatki
Zuziu weszłam w posiadanie 3 bodziszków tzn. Marta mi upolowała i zakupiła. Mają dopiero pączki. Czy w późniejszym czasie będziesz w stanie je rozpoznać?
Pozdrawiam. Beata.
- zuzanna2418
- 1000p
Ewo niektórym wystarczy, że widzą zielone. Reszta nieważna.
Aniu anym u Ciebie też jest pole do...wzdychania I robię to już drugi sezon!
Beatko tomaszkowa to bardzo dobrze, że Ci dobrze Z bodziszkami nie jest łatwo, ja mam kilka nn i rozpoznać nie potrafię... ale z pomocą literatury może sobie poradzimy
Kilka obrazków na dobranoc dla Was
Aniu anym u Ciebie też jest pole do...wzdychania I robię to już drugi sezon!
Beatko tomaszkowa to bardzo dobrze, że Ci dobrze Z bodziszkami nie jest łatwo, ja mam kilka nn i rozpoznać nie potrafię... ale z pomocą literatury może sobie poradzimy
Kilka obrazków na dobranoc dla Was
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Paprotki na wysokich nóżkach niezmiennie piękne .
A co będzie na tej nowej półkolistej rabacie nadal nie wiem .
Jagoda
A co będzie na tej nowej półkolistej rabacie nadal nie wiem .
Jagoda
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Zuziu naooglądałam się dzisiaj pięknych roślin, ale musiałam jeszcze na opad do Ciebie wskoczyć. I już myślę gdzie ja mogłabym zrobić paprotkowisko Zdasz na pewno
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Zuzia chyba też nie wie...no bo co tu posadzić, jak się ma już wszystkie rośliny dostępne w Polsce?JagiS pisze: A co będzie na tej nowej półkolistej rabacie nadal nie wiem .
cudne obrazki znowu Zuziu pokazałaś - widok Twojego ogrodu działa na mnie niezwykle kojąco... bardzo relaksujący ten Twój niby chaos
- zuzanna2418
- 1000p
Jagi rabata powstała z myślą o czymś, co miało tam być a teraz to pamiętam tylko o piwonii, bo stoi na oczach w donicy a nie ma czasu, żeby wywalić kompost na dobrze zapowiadająca się rabatę i tę piwonię posadzić No to inna paprotka dla Ciebie!
Maryś paprotkowisko obowiązkowo! Już mam dla Ciebie odłożone coś na początek kolekcji. Niech już się tylko sytuacja uspokoi z tym e.
Pierwszy kwiat jaśminowca dla Ciebie
Pat czyli nie jestem jedyna, która taki chaos relaksuje Tak, tak, mam wszystkie roślinki a potem sobie pójdę do Was i widzę, że wynalazłyście kolejne...
Energetyczny kuklik dla Ciebie
A w gratisie czosnek w pąku i w kwiecie
Irysowo
A a deser kwitnący wiciokrzew, ma najciemniej, bo od północy i pod samą ścianą domu a pierwszy się rozwinął!
Maryś paprotkowisko obowiązkowo! Już mam dla Ciebie odłożone coś na początek kolekcji. Niech już się tylko sytuacja uspokoi z tym e.
Pierwszy kwiat jaśminowca dla Ciebie
Pat czyli nie jestem jedyna, która taki chaos relaksuje Tak, tak, mam wszystkie roślinki a potem sobie pójdę do Was i widzę, że wynalazłyście kolejne...
Energetyczny kuklik dla Ciebie
A w gratisie czosnek w pąku i w kwiecie
Irysowo
A a deser kwitnący wiciokrzew, ma najciemniej, bo od północy i pod samą ścianą domu a pierwszy się rozwinął!
- zuzanna2418
- 1000p
Poranek słoneczny i zwiastuje kolejny gorący dzień. No to ja hyc! w paprotki
Dla kontrastu kolorystycznego kilka liści żurawek i żuraweczek
Wszystkie przekwitły a ten jeden nie chce
Pomocnik ogrodnika w akcji. Karmię go okruszkami na tarasie to pokazał dziś, jaki jest pożyteczny
Dla kontrastu kolorystycznego kilka liści żurawek i żuraweczek
Wszystkie przekwitły a ten jeden nie chce
Pomocnik ogrodnika w akcji. Karmię go okruszkami na tarasie to pokazał dziś, jaki jest pożyteczny
Dziarski pomocnik znalazłaś gniazdo?
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut