Blues w kaktusach 2 - onectica na bis
- jacekopole71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Blues w kaktusach 2 - onectica na bis
Pozwoliłem sobie wstąpić na chwilkę, a przeszedłem przez wszystkie strony.Super profil,świetnie zredagowany,fajne zdjęcia z ciekawymi odmianami.Pozwolę sobie zaglądać częściej.
- raflezja
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nieźle go przymrozilo, myślę o gruboszu. Ale ma potencjał i odrodzi sie na pewno.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Bardzo dziękuję za wszystkie miłe odwiedzinki
Przygotowania do zimy idą już na poważnie. Większość posegregowana i już na stanowisku. Kilka zapóźnionych kaktusów poszło na zimowanie z pączkami, ale skoro nie wykwitły wcześniej, to ich strata.
Grubosz już obczyszczony z uszkodzonych elementów. Nawet nie jest tak źle, a może dzięki temu wiosną się zagęści
A co do echinopsisów - szkoda, że te 'szlachetne' się tak nie mnożą...
Zaglądaj, kiedy Ci tylko przyjdzie ochota - będzie mi bardzo miło
Ja się przyznam, że Twoje agawy podglądam od dawna, a i z roku na rok bacznie obserwuję Twoją albicję z racji jej zimowania w gruncie - sprawdzam czy i jak żyje, bo mam jedną kilkuletnią, ale w doniczce i zimowaną w pomieszczeniu.
Stan ceropegiowych kwiatków na dzień dzisiejszy wygląda tak:
Duże już są, nawet się nie spodziewałam, że takie rozmiary osiągną! Ale jeszcze czekam chyba na rzęski?
Kwiatków mam na badylu chyba 6.
Aeonuim - tym razem przeważa żółć a centrum jest ciemnozielone (żółty chyba nie bardzo widać na zdjęciu, w rzeczywistości jest dość intensywny).
To naprawdę zadziwiające, jak ono się zmienia!
Echeveria - z Biedronki. Rozrosła się na wszystkie strony. Dopiero na fotce zauważyłam, że w zasadzie jest .... ładna
I na koniec hicior absolutny! Zaskoczenie wielolecia!!! Tadaaaaaaaaaam!!!!
Mam go na pewno od kiedy tu jestem, trudno powiedzieć ile wcześniej go miałam, bo spora rotacja wtedy wśród moich litopsów była
Od kiedy się tu zalęgłam latem 2012 i naczytałam opinii praktyków, odpuściłam sobie kupowanie nowych kamieni, za to zaczęłam eksperymentować z tymi, co miałam wcześniej, a jeszcze nie ukatrupiłam. Eksperymenty polegały na tym, że z roku na rok podlewałam coraz mniej za to żywego słońca miały coraz więcej.
Czyżbym W KOŃCU została nagrodzona?
Przygotowania do zimy idą już na poważnie. Większość posegregowana i już na stanowisku. Kilka zapóźnionych kaktusów poszło na zimowanie z pączkami, ale skoro nie wykwitły wcześniej, to ich strata.
Grubosz już obczyszczony z uszkodzonych elementów. Nawet nie jest tak źle, a może dzięki temu wiosną się zagęści
Subdenudaty trochę podrosły, rzecz jasna, ale nadal mieszkają w trójkach i miejsca im nie brakuje. Nie zależy mi na tym, żeby pędzić rośliny, więc niech sobie spokojnie rosną.Phacops pisze:Subdendaty są nadal takie małe? Miały wystarczająco dużo czasu aby nabrać masy. Ja obecnie pozbywam się kolejnej partii echinopsisów.....to są dopiero chwasty
A co do echinopsisów - szkoda, że te 'szlachetne' się tak nie mnożą...
Bardzo mi przyjemnie czytać takie opinie, chociaż nie wiem, czy do końca zasłużone, bo mój wątek redaguje się w zasadzie sam, przy niewielkim udziale moim i znacznie większym moich gości, a zbiorek roślinności taki amatorski, ale za to serca w nim ogromjacekopole71 pisze:Pozwoliłem sobie wstąpić na chwilkę, a przeszedłem przez wszystkie strony.Super profil,świetnie zredagowany,fajne zdjęcia z ciekawymi odmianami.Pozwolę sobie zaglądać częściej.
Zaglądaj, kiedy Ci tylko przyjdzie ochota - będzie mi bardzo miło
Ja się przyznam, że Twoje agawy podglądam od dawna, a i z roku na rok bacznie obserwuję Twoją albicję z racji jej zimowania w gruncie - sprawdzam czy i jak żyje, bo mam jedną kilkuletnią, ale w doniczce i zimowaną w pomieszczeniu.
Stan ceropegiowych kwiatków na dzień dzisiejszy wygląda tak:
Duże już są, nawet się nie spodziewałam, że takie rozmiary osiągną! Ale jeszcze czekam chyba na rzęski?
Kwiatków mam na badylu chyba 6.
Aeonuim - tym razem przeważa żółć a centrum jest ciemnozielone (żółty chyba nie bardzo widać na zdjęciu, w rzeczywistości jest dość intensywny).
To naprawdę zadziwiające, jak ono się zmienia!
Echeveria - z Biedronki. Rozrosła się na wszystkie strony. Dopiero na fotce zauważyłam, że w zasadzie jest .... ładna
I na koniec hicior absolutny! Zaskoczenie wielolecia!!! Tadaaaaaaaaaam!!!!
Mam go na pewno od kiedy tu jestem, trudno powiedzieć ile wcześniej go miałam, bo spora rotacja wtedy wśród moich litopsów była
Od kiedy się tu zalęgłam latem 2012 i naczytałam opinii praktyków, odpuściłam sobie kupowanie nowych kamieni, za to zaczęłam eksperymentować z tymi, co miałam wcześniej, a jeszcze nie ukatrupiłam. Eksperymenty polegały na tym, że z roku na rok podlewałam coraz mniej za to żywego słońca miały coraz więcej.
Czyżbym W KOŃCU została nagrodzona?
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Ładne widoki, nie ma co!
Każda inna roślina a wszystkie piękne - no i ładnie o nich piszesz... Warto tutaj zaglądać!
Każda inna roślina a wszystkie piękne - no i ładnie o nich piszesz... Warto tutaj zaglądać!
- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rzęski i wywinięcie kapelusza...czyli obcy otworzy wielkie oczy...Ale jeszcze czekam chyba na rzęski?
Aeonium piękne, Echeveria zresztą też a kamień pięknie nagradza ...nie powiem z czym mi się kojarzy no dobra ...z językiem
- Akwelan_2009
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
- trzymam kciuki, bo widok i prośba o pokazanie jak już będzie pąk w pełnym rozkwicie. Miałem takie roślinki, są naprawdę piękne, coś mi jednak z nimi nie wychodziło .
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
- jacekopole71
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucy, z pewnością będę często tu bywał Ponadto,aby wątek był ciekawy należy zainteresować gości...Tobie się udało.Więc jest bardzo dobrze zredagowany Co do Albicji,witam w klubie jej hodowców
- jang
- 500p
- Od: 11 paź 2012, o 10:07
- Kontakt:
To drugie zdjęcie to hit sezonu super
Pozdrawiam, Jan
Mój zielony parapecik - serdecznie zapraszam
Mój zielony parapecik - serdecznie zapraszam
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Podoba mi się!
- brombiel
Wow i to jakie rzęski...różowe...to jest ONA piękna
Czy te oczy mogą kłamać chyba nie ...
Czy te oczy mogą kłamać chyba nie ...
Oj kusicie dziewczyny tymi ceropegiami i Lucy i Agnieszka, obronić się nie sposób .
Basia
Basia
- brombiel
Basiu zamiast się bronić przygarnij