Moja działka 7
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka 7
Wczoraj udało mi się znaleźć kilka nieśmiałych zwiastunów przedwiośnia.
Zakwitły dwa maleńkie pierwiosnki - kluczyki.
Z największej kępy przebiśniegów zostały tylko dwie cebulki, a z przebiśniegów 'Plenus' zakwitł jeden kwiatek.
Wawrzynek wilcze łyko pokazał pąki.
Zakwitły dwa maleńkie pierwiosnki - kluczyki.
Z największej kępy przebiśniegów zostały tylko dwie cebulki, a z przebiśniegów 'Plenus' zakwitł jeden kwiatek.
Wawrzynek wilcze łyko pokazał pąki.
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Lucynko
Wiosna widzę i u Ciebie malutkie kwiatuszki a jak cieszą !!!
Wawrzynek już za chwileczkę pokaże swoje piękno w całości - muszę pomyśleć o takim , dostałam dwie sieweczki białego jesienią i jeszcze nie zaglądałam do niego jak przezimował - ciekawe czy nie zmarzł .
Miłego dnia życzę
Wiosna widzę i u Ciebie malutkie kwiatuszki a jak cieszą !!!
Wawrzynek już za chwileczkę pokaże swoje piękno w całości - muszę pomyśleć o takim , dostałam dwie sieweczki białego jesienią i jeszcze nie zaglądałam do niego jak przezimował - ciekawe czy nie zmarzł .
Miłego dnia życzę
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Cieszę się, że i na twojej działeczce coś się rusza i wychodzi z ziemi.
Za cebulkę już teraz bardzo dziękuję
Może wreszcie zechce się zadomowić u mnie na stałe.
W zamian oferuję sadzonki pomidorków, bo na pewno będę miała w nadmiarze.
Za cebulkę już teraz bardzo dziękuję
Może wreszcie zechce się zadomowić u mnie na stałe.
W zamian oferuję sadzonki pomidorków, bo na pewno będę miała w nadmiarze.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Cieszę się Lidziu, że znowu mogę zaglądać na Twoja działkę.
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Może jednak nie będzie tak źle... Tak samo pocieszam samą siebie, to też nic a nic nie przykrywałam na zimę
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- slila1
Tereniu - TerDob woda wreszcie wyschła, zaświeciło słońce i pokazało się kilka wczesnowiosennych kwiatków.
Białego wawrzynka też mam, ale to jeszcze mała roślinka więc zimę spędził w doniczce.
Grażynko - kogra w ciągu ostatnich dwóch dni na działce rzeczywiście trochę się ruszyło, a wczoraj widziałam pierwsze pszczoły i motyla.
Cebula na pewno się zadomowi, u mnie stoi czasem nawet w wodzie, a pomimo tego rośnie. Za sadzonki pomidorów bardzo dziękuję, ale moja dieta mocno się zawęziła i musiałam z nich zrezygnować.
Jurku - semper witam Cię serdecznie. Na działce nareszcie zaczyna się coś dziać. Pomogło słońce, które wysuszyło podtopione rabatki i ogrzało ziemię. Zapraszam więc do spacerów.
Małgosiu - clem3 też pocieszam się, że straty może nie będą wielkie. Na razie zauważyłam, że zima skasowała mi większość krokusów.
Wychodzą miłki: amurski i wiosenny.
Pojawiły się pierwsze kwiaty krokusów.
Zakwitł przebiśnieg Woronowa,
przebiśnieg 'Flore Pleno',
przebiśnieg pospolity
Przyleciał pierwszy motyl.
Budzi się śnieżyca wiosenna.
Pierwszy pąk na goryczce bezłodygowej.
Lepiężnik japoński 'Variegata' szykuje się do kwitnienia.
Pierwszy kwiatek rannika na siewce od Izabelli.
Zmaltretowany przez mróz jedyny kwiat ciemiernika 'Kwiat Jabłoni'. Pozostałe pąki przemarzły.
Na zakończenie działkowa Daszeńka.
Białego wawrzynka też mam, ale to jeszcze mała roślinka więc zimę spędził w doniczce.
Grażynko - kogra w ciągu ostatnich dwóch dni na działce rzeczywiście trochę się ruszyło, a wczoraj widziałam pierwsze pszczoły i motyla.
Cebula na pewno się zadomowi, u mnie stoi czasem nawet w wodzie, a pomimo tego rośnie. Za sadzonki pomidorów bardzo dziękuję, ale moja dieta mocno się zawęziła i musiałam z nich zrezygnować.
Jurku - semper witam Cię serdecznie. Na działce nareszcie zaczyna się coś dziać. Pomogło słońce, które wysuszyło podtopione rabatki i ogrzało ziemię. Zapraszam więc do spacerów.
Małgosiu - clem3 też pocieszam się, że straty może nie będą wielkie. Na razie zauważyłam, że zima skasowała mi większość krokusów.
Wychodzą miłki: amurski i wiosenny.
Pojawiły się pierwsze kwiaty krokusów.
Zakwitł przebiśnieg Woronowa,
przebiśnieg 'Flore Pleno',
przebiśnieg pospolity
Przyleciał pierwszy motyl.
Budzi się śnieżyca wiosenna.
Pierwszy pąk na goryczce bezłodygowej.
Lepiężnik japoński 'Variegata' szykuje się do kwitnienia.
Pierwszy kwiatek rannika na siewce od Izabelli.
Zmaltretowany przez mróz jedyny kwiat ciemiernika 'Kwiat Jabłoni'. Pozostałe pąki przemarzły.
Na zakończenie działkowa Daszeńka.
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Oj, jutro muszę spojrzeć na moje goryczki.
Jednak nie spodziewam się po nich zbyt wiele - u Ciebie jest znacznie cieplej.
Jednak nie spodziewam się po nich zbyt wiele - u Ciebie jest znacznie cieplej.
- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
U Ciebie zdecydowanie cieplej. Wiosna pełną parą. U mnie pojedyncze oznaki. WIele jeszcze nie wyszło z gruntu.
- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
LIDZIU Faktycznie u Ciebie cudnie wszystko gotowe na wiosnę.Może masz nasłonecznioną działeczkę. .Wygłaskaj czarną bywalczynię ogródka - piękna
Pozdrawiam Ewula
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Kilka dni temu pisałaś, że jeszcze nic u Ciebie nie kwitnie, a teraz zarzuciłaś zdjęciami pięknych kwiatów! Super! Dziś znalazłem czosnek bulwiasty od Ciebie który ładnie wychodzi
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Motylek
Zestawienie miłków obok siebie bardzo pouczające, widać że wiosenny ma bardziej "łuskowate" liście.
Zestawienie miłków obok siebie bardzo pouczające, widać że wiosenny ma bardziej "łuskowate" liście.
-
- 500p
- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Kontakt:
Otworzyłam wątek.Do Ciebie zaglądam często tylko nie zawsze piszę
- slila1
Madziu - Madziagos wystarczyły trzy cieplejsze dni i roślinki ruszyły, chociaż na razie to tylko pojedyncze kwiatki, które kwitną blisko ziemi i wcale nie rzucają się w oczy.
Małgosiu - Margaret2014 to jeszcze nie wiosna pełną parą, bo kwitną pojedyncze rośliny i trochę trzeba pochodzić, żeby je znaleźć.
Ewuniu - Ewiczka52 kilka wczesnowiosennych roślin już się pokazało, nie jest tego dużo, ale o tej porze roku każdy kwiatek cieszy.
Kotka wygłaskana, podziękowała mruczeniem.
Florian - Silesia pogoda sprawiła, że rośliny się budzą. Trzeba jednak dobrze szukać, żeby je odnaleźć, bo to na razie pojedyncze kwiatki. Czosnek bulwiasty już też rośnie.
Wczoraj rano nie mogłam poznać działki i nie było mi do śmiechu. Ostatnia nocna wichura poczyniła sporo szkód. Dobrze chociaż, że kotce nic się nie stało.
Olu - Bufo-bufo na zdjęciu są pąki miłków, liście jeszcze się nie rozwinęły. Miłek wiosenny ma liście łuskowate tylko w dolnej części łodygi, a wyżej delikatne, wielokrotnie pierzaste.
Marzenko - Marzena77 złożyłam Ci już wizytę i czekam na dalsze zdjęcia.
Krokus złocisty 'Dorothy'
kozłek lekarski
przylaszczka pospolita
rozchodnik ościsty 'Angelina'
rannik cylicyjski i rannik zimowy 'Grunling'
irysy histrioides 'Lady Beatrix Stanley' i 'Katharine Hodgkin'
wawrzynek wilcze łyko i miłek amurski
Małgosiu - Margaret2014 to jeszcze nie wiosna pełną parą, bo kwitną pojedyncze rośliny i trochę trzeba pochodzić, żeby je znaleźć.
Ewuniu - Ewiczka52 kilka wczesnowiosennych roślin już się pokazało, nie jest tego dużo, ale o tej porze roku każdy kwiatek cieszy.
Kotka wygłaskana, podziękowała mruczeniem.
Florian - Silesia pogoda sprawiła, że rośliny się budzą. Trzeba jednak dobrze szukać, żeby je odnaleźć, bo to na razie pojedyncze kwiatki. Czosnek bulwiasty już też rośnie.
Wczoraj rano nie mogłam poznać działki i nie było mi do śmiechu. Ostatnia nocna wichura poczyniła sporo szkód. Dobrze chociaż, że kotce nic się nie stało.
Olu - Bufo-bufo na zdjęciu są pąki miłków, liście jeszcze się nie rozwinęły. Miłek wiosenny ma liście łuskowate tylko w dolnej części łodygi, a wyżej delikatne, wielokrotnie pierzaste.
Marzenko - Marzena77 złożyłam Ci już wizytę i czekam na dalsze zdjęcia.
Krokus złocisty 'Dorothy'
kozłek lekarski
przylaszczka pospolita
rozchodnik ościsty 'Angelina'
rannik cylicyjski i rannik zimowy 'Grunling'
irysy histrioides 'Lady Beatrix Stanley' i 'Katharine Hodgkin'
wawrzynek wilcze łyko i miłek amurski