SandraABC pisze:
Alexia czym go szczepiłaś ? (to przeterminowane?) i jakie są leki zabronione przy rosnących psach ? Pytam bo mam olbrzymy w fazie szybkiego wzrostu ?
To przeterminowane to,
Nobivac SHP, było to w koktajlu szczepionek. Nie wiem , jak to się nazywa po naszemu, google Ci pomoże.
Leki zabronione dla rosnących psów to wszystkie preparaty kortizonowe i większość antybiotyków. Mój dostawał Enro Sleecol , dozwolony dla dużych psów od 18 miesiąca.
Nigdy sobie nie daruje, że za późno zainterweniowałam, ale wtedy jeszcze wierzyłam weterynarzom. W zeszłym tygodniu był w klinice uniwersyteckiej na biopsji. Musieli mi powiedzieć jaką narkozę dostanie i czym będą go płukać...
Teraz czekam na wyniki z patologii.
Niestety przemysł farmakologiczny rządzi światem, producenci karm światem weterynarzy, hodowców,a nasze zwierzęta i my za to płacimy.
Młoda pani doktorantka usiłowała mnie przekonać, że jedynym białkiem pochodzenia zwierzęcego przyswajalnego przez psa to przerobione pióra i dzioby, do tego soja, kukurydza i pszenica...
Co do kleszczy to poza chemią smaruje mojego olejem kokosowym, w miejscach gdzie jest ciepło i jest delikatna skórka. Pachwinki, za uszami itd.
Jeżeli nie pomoże, to nie zaszkodzi, można też dawać do buźki, działa przeciw robakom i antybakteryjnie, no i psy za tym szaleją.