Mój kwiecisty zakątek. cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój kwiecisty zakątek. cz. 4

Post »

Tadziu a u Ciebie to juz temat siewu obgadujecie na całego ...
Czyżbym miała inny kalendarz - toż to dopiero 6 stycznia i za kilka dni powrót normalnej zimy.
Ja tam wysypiam się i roślinkom też daje pospać jak najdłużej.Staram się siać jak najpóźniej bo siewki bardzo cieniutkie i mizerne bez światła ale sporo siałam jesienią do gruntu i pojemników te gatunki,które same się sieją i tak mi najwygodniej.
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obrazek-zdjęcie mało wyrazne ale pierwiosnek kandelabrowy jest w prawym górnym rogu,nasiona legutko:)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Widzę, że juz wiosny nie możesz się doczekać.
U mnie na razie zima w ataku na całego.
Już chyba z 10 cm leży białego.
Ale dobrze, bo skoro mają być mrozy..... ;:224
Pomyślności. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Grażynko spokojnie-nasionka mieszkają sobie na razie w zamrażalniku:)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ja wysiewałam w tym sezonie 4 gatunki,drugi rok z rzędu,juz się nie biorę za to,co mi nie wychodzi.Z własnego siewu nie mam nawet najzwyklejszych.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ja kandelabrowych nie siałam nigdy, z innymi nie było problemów wschodziły pięknie..... mimo, że pierwiosnki uwielbiam, to nie będę siała, bo nie mam gdzie sadzić ;:145
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Dorotko , jak mi na czymś bardzo zależy , nie rezygnuję. Dyptam 6 lat wysiewałem aż w nagrodę ponad setka mi wzeszła ;:108 ;:108
Witaj Anusiu :wit Mam kilkanaście , ale przybywa. Nie za bardzo mam gdzie sadzić. ;:131 Nasiona takich wilców można na Al. kupić . Są dość drogie. Za sadzonkę zapłaciłem dychę , nie miała niestety nasion. ;:185
Eluś , z tego co wiem najlepsze są świeże nasiona , tylko skąd je wziąć , jak nie mam dorosłych ;:306 ;:306 Znajomej nasiały się , dostałem dwie , jedna padła w zimie , druga ledwo zipie. Dbam o wszystkie jednakowo, jedne rosną inne nie. A z zasiewami na parapecie niezbyt szaleję, Póżniej wysiane też urosną .Piszę o bylinach , w większości je właśnie wysiewam. Tylko trawę od Janusza i liliowce wcześniej.
Krysieńko , jeszcze daleko do ciepła , ale już się ckni do siania i sadzenia. Chociaż taka namiastka przed sezonem. Nasion trawy mam dużo , jak nie wyjdzie , będzie powtórka. Liliowce zawsze o tej porze sieję , w tym roku dostałem sporo nasion od Grażki Kogry . No i także w tym roku powinny zakwitnąć moje dwuletnie siewki, na jesieni były duże , choć tylko jedno pędowe. ;:333
Marzenko , prymulki rozumiem , duży zestaw , ale w różnych odmianach. Ale lawenda , 4 torebki :?: Czyżby w okolicy coś psuło aromat powietrza :?: Choć po świętach zamrażarka pusta , myślę na powietrze nasionka wystawić , niech sobie marzną ''ekologicznie''
Graziu , tego i ja chcę , 10 cm śniegu , nie jestem chytry , niech i innym popada. :wink: Dzięki za życzenia , wzajemnie. ;:196
Małgosiu , nie wiem , co Ci powiedzieć , czy doradzić. Każda czynność przy sianiu jest ważna . A te zwykłe wcale nie są najłatwiejsze w sianiu. Najlepiej wychodzą mi omszone. :uszy
Aguś Kilka sztuk możesz posadzić gdzieś pomiędzy hostami. Zanim urosną na maxa , pierwiosnki przekwitną . W cieniu host nic im nie będzie. ;:185
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Witaj u siebie Tadek :wit dzięki pw ,trafiłam do Twojego wątku choć nie powiem mijaliśmy się w innych które odwiedzamy, troszkę naszukałam się części pierwszej i drugiej ale znalazłam i zostawiam sobie na weekendowy deserek popołudniowy,przynajmniej zdjęcia chciałabym obejrzeć bo z tych co widziałam WOW,ładne fotki ;:138 a tak na marginesie mówiąc-szacunek ogromny dla Ciebie ,podziwiam facetów którzy kochają kwiaty i jeszcze do tego wiedzę o nich mają,będę od dziś stałym gościem u Ciebie jeśli oczywiście pozwolisz :wink: a pozwolisz prawda ?? ;:7
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

No i już wiem,który to kandelabrowy :D Dzięki :D Musi być jakaś tajemna sztuczka,żeby wzeszły,bo przecież na rynkach są :roll: już ja ich dopieszczę :lol: Tadziu,odwołuję zamówienie na śnieg,mam świeżą dostawę i jeszcze obiecali :wink:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dorotko , witam i dziękuję . ;:168
Oczywiście , że pozwolę , Ba , zapraszam jak najczęściej ;:108 ;:108 ;:108 Tak ogólnie to ja uwielbiam przyrodę , a od chyba już 10 lat zająłem się jej najpiękniejszą częścią , czyli kwiatami. I stąd te wiadomości. Żebym tylko więcej czasu mógł poświęcić roślinkom. Myślę o tym . Może przyjemne z pożytecznym :?: :?:
Mireczko , musi być jakaś sztuczka , u mnie na rynku ''babcia'' corocznie sprzedaje sadzonki. Myślę , że ona ma samosiewki, tylko jeden kolor , a są różne jak widać na paczce. Ziemię ma ciężką , bryła z korzeniami nie ma prawa rozpaść się. Ta prymulka taką lubi. :uszy Ja także nie rezygnuję , będę ich ''pieścił'' ;:7 ;:7
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O, nasionka!
Ja też zakupiłam i nie mogę się doczekać wysiewu! :tan
Pierwiosnek jest łatwy w uprawie? Nie lepiej kupić sadzonki?
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Tadziu!...wpadam przywitać się i naładować pozytywną energią , oglądając energetyzujące fotki. U mnie kolejny dzień...szaro...buro ....pada deszcz i w ogóle ... ;:222
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Anusiu , pierwiosnek jak już wzejdzie , to już dalej idzie samo. Od małego nie sprawia kłopotu. :wink: Byle wody i cienia nie brakowało . Okazuje się , że w niesprzyjające zimy potrafi przemarznąć , choć rzadko się to zdarza. Można oczywiście kupić , tylko jak ze swojego siewu , satysfakcja większa. Za tę kasę można kupić inne roślinki. Takie , których nasion nie ma. ;:108
Bogusiu , witaj ;:168
No niestety , Z moich fotek nie złapiesz energii , ponieważ już dawno nic nie wstawiłem :oops: :oops: Zaraz nadrobię zaległości , i ja przy okazji ''łapnę'' trochę watów ;:215 U mnie także śnieg, na szczęście tylko nieznacznie powyżej zera było i nadal istnieje. Rano jest na minusie , myślę , że nie stopnieje.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Tadziu drogi,piszesz,ze pierwiosnek raz posadzony nie sprawia kłopotu?Zebys wiedział ile sadzonek kupiłam na rynku i niestety wszystko jednoroczne.W ubiegłym sezonie dostałam od kujawianki kilka sadzonek,to moje ostatnie podejście do nich.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Małgosiu , nie wiem co Ci powiedzieć ;:oj ;:oj Tak delikatne są nowe odmiany , choć u bratowej z Biedronki pełny już dwie zimy przeżył. I mamy przecież piasek , a Ty solidną , gliniastą glebę. Tylko omszony woli lużną. Te nawet na słońcu ''istnieją'' , choć nie za dobrze wyglądają. Nie znoszą suszy , bo korzenie mają krótkie. Wtedy łatwo giną. :uszy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”