Dziękuję Wam za polecenie roślin pachnących. Dla mnie zapach jest bardzo ważny i bardzo bym chciała żeby mój ogród jeszcze mocniej pachniał.
Ewo - e-mienta - fajnie, że wpadłaś. Skoro lubisz widoki zakątków dla Ciebie nowo stworzony mini-zakątek, zobaczymy jak będzie wyglądał za rok

Anito - szostani - dzięki za wskazanie pachnących roślin. W takim razie za rok posadzę przy tarasie fioletowe surfinie. No i jak pisałam wyżej - floksy. A przy tarasie mam szpaler z róż więc aż się prosi żeby go poprzetykać lawendą.
Na maciejkę się nie odważę

Hejho hejho!

A kupując rośliny bardzo dużą uwagę zwracam czy są miododajne. Mam ich już całe mnóstwo. Jak tylko zobaczę jakąś roślinę na której juest dużo pszczół od razu ją sadzę - tak miałam ostatnio z nachyłkiem i jedną jeżówką.
Dla Ciebie hortensja bukietowa Phantom - bo nazwa brzmi jakby miała urosnąć na jakąś ogromną, jak nasz tricolor

Majko - dziękuję za Gertrudę

Ps. Majeczko - właśnie zajrzałam na pierwszą stronę Twojego watku i jakoś wcześniej jej nie zauważyłam - Gertruda w całej okazałości. I co się okazuje? To chyba moja ulubiona, niesamowicie pachnąca nn

Moja ulubiona róża - Black Forest. Nie pachnie ale za to niesamowicie wygląda. Chwalę ją ciągle na tym forum, powinni mi już płacić prowizję

Tereniu, już wiem, że zbiór floksów musze powiększyć no i przede wszystkim zadbać o te, które mam. Odzywić je porządnie żeby w następnym roku urosły dużymi kępami. Dzięki za radę

Dla Ciebie prześliczna Bernstein Rose, bo z tego co pamiętam też ją posiadasz

Zaprosiłam do ogrodu kilka nowych roślin

Macie jakieś doświadczenia z barbulą? Jej dokładna nazwa to Barbula (Caryopteris) Summer Sorbet. Wiecie jak o nią dbać? Podobno trzeba ją okryć na zime i wiosną przyciąć przy ziemi. Wiecie na jaką wysokość? Nie chciałabym jej zniszczyć

Leszczynowiec skąpokwiatowy. Ktoś wie jak on rośnie i czy na coś trzeba zwrócić uwagę?

Kalina koralowa Compactum

i najpiękniejszy ze wszystkich - klon palmowy