Familokowego ciąg dalszy
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Familokowego ciąg dalszy
O Jadziu wiem co mam, ta biała z czerwonym obrzeżem, mam taką, a teraz nawet wiem jak się nazywa 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Cudne róze!!
Ta tradenscant prze-przecudna.Taki pełny cudny kwiat.Pachnie tez ???

Ta tradenscant prze-przecudna.Taki pełny cudny kwiat.Pachnie tez ???
- iwona0042
Jadziu znasz się na różach jak nikt, powiedz co to za róża ma białe kwiatki, ale malusie, w takich gronach i chyba to pnąca, znalazłam ją na polu gdzie stał poniemiecki dom, został zburzony a róże zostały, są mocno rozrośnięte i zarośnięte, więc ukopać nie ma szans, ale gałązki urwałam 

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Czy Rosarium będzie wyższa, czy to jej optymalna wysokość?
Aż chciałoby się usiąść na ławeczce.
Aż chciałoby się usiąść na ławeczce.
- Yollanda
- 500p
- Od: 23 maja 2014, o 14:34
Elżbietka ma cudny kształt kwiatków. Nie masz jakiegoś ukorzenionego patyczka Elżbietki na zbyciu?
Zawsze mi się podobała, ale w tym roku wyjątkowo bujnie kwitnie i duża urosła. To piękna róża.
Podobne ma kwiaty do 'James Galway', nad którą się ciągle namyślam.
Zawsze mi się podobała, ale w tym roku wyjątkowo bujnie kwitnie i duża urosła. To piękna róża.

Podobne ma kwiaty do 'James Galway', nad którą się ciągle namyślam.
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Poproszę o taką ławeczkę wraz z takich pachnącym "oparciem" 

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
BASIU Ania nas zawsze czymś zaskakuje teraz przyszła posiedzieć w moim ogródku ze swoja ławeczka
Tego jeszcze nie było ,żeby goście z własnym siedzisiem przychodzili do mnie w gości
JOLU będę mieć patyczki, bo jakieś się ukorzeniają tylko za jakiś czas.Będę o Tobie pamiętać .Moja Elżbietka jest u mnie od wiosny 2012, więc już trochę latek ma lecz w tym roku wyjątkowo poszybowała w górę.Ona jest praktycznie bezkolcowa i ślicznie pachnie oczywiście to nie jest mocny zapach burbonek .James Galway rzeczywiście ma coś z Elżbietki wczoraj mu się przyglądałam u którejś z różanych dziewczyn.Munstead to jesienny nabytek lecz ma ładniejszy kolor niż Tradescant i większe kwiaty .
EWUNIU to zależy jak ją będziesz prowadzić .Moja jest w ogródku i za nim, lecz nie chciałam ucinać tych pędów, bo cudnie wygląda z tują i powojnikiem Mme Julia Corevon od strony podwórka
ANIU cudna twoja RU i w sam raz pasuje do ławeczki .No i powiedz jak tu wychodzić z ogródka jak mamy tak pięknie
Wiesz jednak to nie pasi przychodzić w gości ze swoja różą i w dodatku także z ławką
IWONKO nie znam się na różach lecz poszukałam coś co możliwe pomoże poznać tę różę [albo i nie ] http://www.roses.webhost.pl/tag/bialy/ Na dole strony klikniesz na wcześniejsze wpisy i przejrzysz sobie część białych róż będziesz mieć rozrywkę .Ta róża nie ma zbyt dużych kwiatów http://www.roses.webhost.pl/2008/03/mme-plantier/
TOSIA Twój telefon robi ładniejsze fotki niż mój aparat
.Cieszę sie z odwiedzin, a mamsia miała co opowiadać
MARYSIU cóż mieszkamy w innym regionie a nawet Tosia która mieszka 20 min drogi piechotką ode mnie tez nie ma jeszcze takiego kwitnienia

JOLU będę mieć patyczki, bo jakieś się ukorzeniają tylko za jakiś czas.Będę o Tobie pamiętać .Moja Elżbietka jest u mnie od wiosny 2012, więc już trochę latek ma lecz w tym roku wyjątkowo poszybowała w górę.Ona jest praktycznie bezkolcowa i ślicznie pachnie oczywiście to nie jest mocny zapach burbonek .James Galway rzeczywiście ma coś z Elżbietki wczoraj mu się przyglądałam u którejś z różanych dziewczyn.Munstead to jesienny nabytek lecz ma ładniejszy kolor niż Tradescant i większe kwiaty .
EWUNIU to zależy jak ją będziesz prowadzić .Moja jest w ogródku i za nim, lecz nie chciałam ucinać tych pędów, bo cudnie wygląda z tują i powojnikiem Mme Julia Corevon od strony podwórka
ANIU cudna twoja RU i w sam raz pasuje do ławeczki .No i powiedz jak tu wychodzić z ogródka jak mamy tak pięknie

IWONKO nie znam się na różach lecz poszukałam coś co możliwe pomoże poznać tę różę [albo i nie ] http://www.roses.webhost.pl/tag/bialy/ Na dole strony klikniesz na wcześniejsze wpisy i przejrzysz sobie część białych róż będziesz mieć rozrywkę .Ta róża nie ma zbyt dużych kwiatów http://www.roses.webhost.pl/2008/03/mme-plantier/
TOSIA Twój telefon robi ładniejsze fotki niż mój aparat

MARYSIU cóż mieszkamy w innym regionie a nawet Tosia która mieszka 20 min drogi piechotką ode mnie tez nie ma jeszcze takiego kwitnienia

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Jadziu, dziękuję za fotki porównawcze
Tradescant cudny, ale ta moja jest jednak bardziej czerwona i ma inny układ płatków. Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby to był WS. Kurczaki, chyba zapomniałam jak on wygląda skoro mam wątpliwości
Na jego kwiaty trochę muszę poczekać, bo on w zeszłym roku mocno podupadł na zdrowiu i myślałam, że go stracę. Odbił po bardzo mocnym cięciu i ma już pączki, ale są małe i obawiam się, że jak on zakwitnie, to ta moja nn będzie już po kwitnieniu. Ze zdjęć będzie trudno porównać, bo jak wiemy, fotki nie oddają w pełni koloru, szczególnie takiego trudnego do uchwycenia 

- iwona0042
Dziękuję Jadziu ale to nie te, dałam zdjęcie u siebie, zobacz proszę 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jadziu bo niewielu ma ogrzewanie doglebowe, Tosia też
Ciekawa jestem jeszcze co sypiesz tym różycom że Cie tak kochają 

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Jadziu, ja swojej nie mam w Twoim ogródku, ale wezmę krzesełko i postawię sobie pod Charlesem....
Pachnie on?

Pachnie on?
Pozdrawiam, Basia.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MARYSIU one wiedzą ,że darzę je głęboką miłością dlatego tak się odwdzięczają kwitnieniem .Wiesz mają teraz trochę ciasno lecz widocznie im to pasi jak obcierają się jedna o drugą
IWONKO zagadkę masz juz rozszyfrowaną .Gdy obejrzałam dzisiaj fotki to już wiedziałam co to za ptica
DOROTKO masz ubiegłoroczne fotki to możesz porównać budowę kwiatu .Mnie się zaczyna chrzanić mój aparat .Już nie robi tak ładnych fotek jak kiedyś .U mnie czerwienie są raczej oryginalne tylko z niebieskościami mam kłopot
BASIU Austinek pachnie chociaż nie bardzo mocno ale ma cuuuudne duże kwiaty
Dzisiaj zrobiłam mu fotkę z drugiej strony tam wygląda cudniej .No i jak ja mam go ściąć ręce opadają, a tak też nie może szaleć, bo nie ma konkretnej podpory i przy mocniejszej wichurze wyrwie mi go z korzeniami bo chwieje się na wszystkie strony
Rozkwitają następne róże .Astrid Grafin,Lavender Lassie za chwilkę pokaże sie The Pilgrim i coraz ładniej otwiera kwiat Cream abundance .Ona bierze mnie na wytrzymałość
powoli ,żebym się zachwycała jej kwiatem .Cudna porcelanowa laleczka.Rozkwita marketowa róża miała być Merlinem niestety nim nie jest i nie wiem kto to ???. Ma cudny kwiat a mam ja juz 3 sezon

IWONKO zagadkę masz juz rozszyfrowaną .Gdy obejrzałam dzisiaj fotki to już wiedziałam co to za ptica

DOROTKO masz ubiegłoroczne fotki to możesz porównać budowę kwiatu .Mnie się zaczyna chrzanić mój aparat .Już nie robi tak ładnych fotek jak kiedyś .U mnie czerwienie są raczej oryginalne tylko z niebieskościami mam kłopot
BASIU Austinek pachnie chociaż nie bardzo mocno ale ma cuuuudne duże kwiaty

Rozkwitają następne róże .Astrid Grafin,Lavender Lassie za chwilkę pokaże sie The Pilgrim i coraz ładniej otwiera kwiat Cream abundance .Ona bierze mnie na wytrzymałość

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Twoje róże Jadziu to po prostu 8 cud świata. jakie piękne , duże krzewy, co za kolory . A jakm pięknie oprawione w ramki
cudnie 

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Jadziu, na ostatnim zdjęciu to RU...? jakoś mi się tak skojarzyło...