Moje kwiatuszki
- ktoś
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marzenko , super zakupy , zazdroszczę ciemierników .
Palczycha i owszem , jak zakwitnie , to nieco czuć . Gdy zakwitła w klasie , to myślałam ,że gdzieś kanalizcję wywaliło Trzeba było ją wynieść na zaplecze . Ona najpierw kwitnie , a dopiero potem wypuszcza liście .Wydaje mi się ,że aby zakwitła musi miec bulwę sporej wielkości .
Poczekaj cierpliwie na ciemierniki ode mnie . Niestety , o kwiatach pojedynczych , ale też piękne . Gdy tylko da się wbić łopatkę w ziemię to Ci wyślę .
Palczycha i owszem , jak zakwitnie , to nieco czuć . Gdy zakwitła w klasie , to myślałam ,że gdzieś kanalizcję wywaliło Trzeba było ją wynieść na zaplecze . Ona najpierw kwitnie , a dopiero potem wypuszcza liście .Wydaje mi się ,że aby zakwitła musi miec bulwę sporej wielkości .
Poczekaj cierpliwie na ciemierniki ode mnie . Niestety , o kwiatach pojedynczych , ale też piękne . Gdy tylko da się wbić łopatkę w ziemię to Ci wyślę .
-
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
Danusiu
nie martw się tymi ciemiernikami.Ja i tak bym ich teraz nie wsadziła bo u mnie sypie strasznie śnieg i duży mróz.Poczekam na Twoje ciemierniki.To nic że pojedyncze i tak piękne.Ciemiernikami chcę obsadzić cały klombik na działce .I tak będę musiała jeszcze sporo dokupić.
Bulwki palczycy są dość spore i już mają duży kiełek,ale boję się je hodować w domu ze względu na ten "piękny" zapach.
nie martw się tymi ciemiernikami.Ja i tak bym ich teraz nie wsadziła bo u mnie sypie strasznie śnieg i duży mróz.Poczekam na Twoje ciemierniki.To nic że pojedyncze i tak piękne.Ciemiernikami chcę obsadzić cały klombik na działce .I tak będę musiała jeszcze sporo dokupić.
Bulwki palczycy są dość spore i już mają duży kiełek,ale boję się je hodować w domu ze względu na ten "piękny" zapach.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
- kocurek
- Od: 10 kwie 2008, o 11:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też buszowałam po Auchan, takie cuda... a ja nie mam możliwości hohowania większości z nich częściowo przez to, że mój ogródek to jeszcze niezorganizowane coś zagrozone remontem/ budową/ tynkowaniem domu, a częściowo przez slimaki. Miałam wielki smak na hosty, były w kilku odmianach - co z tego? Ślimaki kochaja żreć hostymarzena 63 pisze:Marylko
Wszystkie kwiaty kupiłam w Auchan,gdzie wybór był oszałamiający.Ceny nie za wysokie.
Na pocieszenie kupiłam nasiona rącznika i cebulę krasnokwiatu do doniczki.
-
Edytko
strlicję kupiłam na jesieni w OBI w Płocku.Była przeceniona.Bałam się że może coś jej jest i dlatego tak przecenili ,ale kupiłam .Nie mogłam się oprzeć.Stoi sobie przy południowym oknie i wypuszcza liść za liściem,więc chyba nie jest trudna w hodowli,bo specjalnie jej nie traktuję .Postepuję jak z innymi roślinkami.
Ciemierniki jeszcze są w Auchan w Płocku jak dzisiaj pojedziesz to może jeszcze coś sobie wybierzesz.W OBI też są ale drogie.Ale oprócz ciemierników jest jeszcze mnóstwo innych kwiatów.Można dostać oczopląsu.
strlicję kupiłam na jesieni w OBI w Płocku.Była przeceniona.Bałam się że może coś jej jest i dlatego tak przecenili ,ale kupiłam .Nie mogłam się oprzeć.Stoi sobie przy południowym oknie i wypuszcza liść za liściem,więc chyba nie jest trudna w hodowli,bo specjalnie jej nie traktuję .Postepuję jak z innymi roślinkami.
Ciemierniki jeszcze są w Auchan w Płocku jak dzisiaj pojedziesz to może jeszcze coś sobie wybierzesz.W OBI też są ale drogie.Ale oprócz ciemierników jest jeszcze mnóstwo innych kwiatów.Można dostać oczopląsu.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
Muszę się pochwalić figą którą wyniosłam do światła kilka dni temu. Już szaleje.Wypuściła młode listki i ma już malutkie owoce ;:26
A to bananowiec -ten niestety owoców jeszcze nie ma ,ale może niedługo.........
A to bananowiec -ten niestety owoców jeszcze nie ma ,ale może niedługo.........
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
- myszorek
- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bananowiec piękny, ale figa...moje marzenie ;) Smakowały Ci owoce?
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
-
Dziewczęta
bananowiec rośnie bardzo szybko.Jak go kupiłam ,to nie myślałam o tym,a teraz to szukam dla niego więcej miejsca,żeby był bliżej słońca.
Olu
fig nie zjadłam,bo nie zdążyły mi dojrzeć i opadły(a były już takie duże),ale kilka lat temu miałam figę z której zbierałam owoce.Były pyszne,słodziutkie.W tym roku mam nadzieję że spróbuję z tego drzewka. Olu jeszcze jedna sadzonka,którą ukorzeniam nie ma nowego właściciela
A to zdjęcie mojego beniaminka
[
bananowiec rośnie bardzo szybko.Jak go kupiłam ,to nie myślałam o tym,a teraz to szukam dla niego więcej miejsca,żeby był bliżej słońca.
Olu
fig nie zjadłam,bo nie zdążyły mi dojrzeć i opadły(a były już takie duże),ale kilka lat temu miałam figę z której zbierałam owoce.Były pyszne,słodziutkie.W tym roku mam nadzieję że spróbuję z tego drzewka. Olu jeszcze jedna sadzonka,którą ukorzeniam nie ma nowego właściciela
A to zdjęcie mojego beniaminka
[
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt: