Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))

Zablokowany
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))

Post »

justus27 pisze:Anjja- naprawdę polecam Equetrisa. Na pewno go Widziałaś w niejednym wątku u Storczykomaniaków. Uwielbiam go za tę "burzę" maleńkich kwiatuszków... I jest prosty w hodowli. Ja go traktuję, jak pozostałe hybrydy marketowe i kwitnie co roku. Pewnie jeszcze niejedna wystawa storczykowa będzie ;:224
Długo mnie Justynko nie trzeba namawiać... ;:224 Do wątków storczykomaniaków to dla bezpieczeństwa nie zaglądam :wink:
Dobrze że prawdziwe kolekcjonowanie kwiatowe mnie jeszcze nie capło :;230
Z wystawy storczykowej wróciłam z dioscorea i peperomią :;230
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33

Post »

justus27 pisze:Equetrisowo - wisienkowo ( zdjęcie już nieaktualne, bo wisienki po sesji zdjęciowej, zostały zebrane i przerobione na kompot ;:224 ) :
Piękny kontrast biało-czerwony-taki patriotyczny!
Justynko! Twoje zdjęcia storczykowo-ogrodowe są coraz ładniejsze ;:138 a dla mnie są zarazem przepowiednią-kiedy u Ciebie dojrzewały truskawki, to u mnie były za 2 tygodnie,jeśli u Ciebie teraz wiśnie są już dobre...to pewnie niedługo dojrzeją i u mnie :wink:
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justynko, piękne ;:92
Teraz chyba czas na agrest ? :lol:
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Arlet- to Wy mnie Inspirujecie tymi zdjęciami ;)

Anjju- ale jak tu Zaczęłaś zaglądać....myślę, że już Złapałaś wirusa storczykowego. Jak się rozwinie, to się będzie działo ;:224 Ciekawe nabytki z wystawy storczykowej ;:108

Rysiu- kolejne fotki mam, ale zostawię na jutro. Od razu piszę, że nie będą "owocowe" ;:224

Renatko- teraz czekam na dojrzałe, pachnące latem...malinki :D Ale lubuję się też w swoich warzywach, więc być może będzie sesja z ogórkiem, pomidorkiem lub cukinią :;230 A te wisienki, to wczesna odmiana tzw. "szklanka". Te późniejsze dopiero "łapią" kolorek... A storczykom naprawdę służy wiejskie powietrze. Nawet maluszki pięknie rosną. W budynku cały czas jest temp. około +22 stopnie( +/- 2 stopnie), nawet w największe upały, kwiaty długo się utrzymują. A w mieszkaniu bywało i + 30 stopni w tym roku ;:224

Lucynkof- agrest jeszcze jest kwaśny...trzeba poczekać na słoneczko i dojrzeje. Nie wiem, czy go borówki amerykańskie w dojrzewaniu nie "wyprzedzą". A jutro będzie fotka krówki z...maruną ( ogrodnicy pewnie znają tę ekspansywną roślinkę ;:224 )...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Justynko tą zapowiedzią wzbudziłaś moje ogromne zainteresowanie :shock: :?: ,czekam na fotki ;:65
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Justynko oglądam po kilka razy Twoje fotki na tle tych różnych roślin i owoców.
Wyglądają cudownie. Pąki białego equestrisa wyglądają wspaniale. ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marwes/Marku- maruna u mnie jest traktowana, jak chwast. Bo się sama nasiewa, gdyby jej nie plewić, to chyba cała działka byłaby "biała" ;:224

Rysiu- a Widzisz..ja też ciągle się uczę. Choć wiedzy praktycznej mam dużo, gorzej z teorią ;:224 Powiadasz, dobra jest na ból glowy? Hmm...ja ją suszę i jej kwiatów używam do pout pouri (pewnie źle napisałam nazwę). Pachnie korzennie, troszku podobnie do przyprawy z goździków...

Joane- gdybym wiedziała wcześniej, że Lubicie takie zdjęcia, to już rok temu wywiozłabym moją kolekcję na działkę. Ale...nic straconego, nadrobię w tym roku. Już się nie mogę doczekać jesieni i zdjęć na tle kolorowych liści ;:224

Obiecana krówka i...maruna:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kolejne zdjęcia będą, jak dojrzeją malinki albo borówki ;:224
parapetowce
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Justynko piękne są Twoje zdjęcia storczyków na tle ogrodowych kwiatów, owoców... ;:224
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33

Post »

Nie wiedziałam ,że tak się te kwiatki nazywają :shock:
A Krówka śliczna ;:138
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Justynko albo u Ciebie na dniach dojrzeją borówki lub maliny albo masz nas zamiar długo przetrzymać bez zdjęć ;:78 ;:78
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Justynko, znów śliczny storczyk i zdjęcia ;:138
U nas tą roślinę nazywa się '' Maryśką '', to stara nazwa, bo teraz to na coś innego się tak mówi ;:224
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Justynko kolejne cudne zdjęcia storczyka na tle ogrodu. ;:3
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu/Mis20- uwielbiam owoce kwiaty i... storczyki :D Czemu zatem nie łączyć tych, trzech miłości ;:224 Hihi...malinki pojedyńcze już dojrzewają...ale nie mam dużo wczesnych. Za to Polan, mam kilkadziesiąt sztuk. Będą jesienne fotki na ich tle.

Renatko - Wiesz, ilu gatunków nazw ja nie znam? Hmm...myślę, że są ich miliony ;:224

Rysiu- dziękuję za komplement ;:108 Haha...ja lubie babcine kwiatki, może właśnie dlatego, że u mojej Babci też one rosły i nie tylko one...

Lucynkof- o ciekawa nazwa... rzeczywiście teraz ta nazwa "zmieniła" znaczenie ;:224

Kasiu- bardzo dziękuję :D

Goskle- hmm...ziarnko prawdy w Twoich słowach pewnie jest... Zawsze po moczeniu rozkładam storczysie na trawniku, żeby obciekły z wody....ale wtedy to trawnik pije wodę, a nie storczyki...

Arlet- hihi...ciekawe Macie skojarzenia ;)

Dziewczyny w ogrodzie zakwitła moja, ukochana i jedyna róża miniaturka. Ma z tysiąc kwiatów...jest cudna :D Zastanawiam się nad sesją, a że jej kolorek to ciemny róż wpadający w bordo...szukam kontrastowego storczyka. Albo żółty...katleja i cymbidium jeszcze kwitną...albo niebieski - Princeska się nie spieszy z pędzikiem. Tylko się boję, że róża je zagłuszy swoimi kwiatami...
parapetowce
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”