Warzywka, krzaczki i kwiatki.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Warzywka, krzaczki i kwiatki.

Post »

Witaj Elu :wit Smakowity sękacz
Przepiękne Irysy bródkowe :D Rzodkiewki nieźle dały czadu, jakie dorodne, :shock: buraczki pięknie rosną.
Strażnik tego lasu piękny. Kolejne kwitnące Iryski piękne. :)
Miłego weekendu Ci życzę ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Agatko, fajnie, że zajrzałaś do mnie, dziękuję za pochwały, kawki to ja bym chętnie się z Tobą osobiście napiła ;:304, może kiedyś.....
:wit Marysiu, z tymi rzodkiewkami to nie jest tak różowo, wielkie wyrosły ale robale żrą, kotka wygłaskam ;:196
:wit Betinko, na pewno zakwitną, muszą :uszy
:wit Paulinko, naprawdę nie jest źle jeśli chodzi o warzywka i kwitnienia tylko brak deszczu u mnie, sucho okropnie, te niewielkie ilości opadów prawie niezauważalne :roll:

No i aby stało się zadość tradycji dzisiejsze takietamy:

Jeszcze takie iryski:
Obrazek

Obrazek

Siałam przypołudnik, chyba doczekam kwitnienia?
Obrazek

Rozchodnikowi się nie mogłam oprzeć :;230
Obrazek

Coś mi żre dalię ciągle ;:134
Obrazek

Przetacznik:
Obrazek

Naparstnica: Obrazek

Marketówka chorująca, pryskam preparatem żelazowym, może pomoże:
Obrazek

Takie tam surfinie:
Obrazek

Żółte czosnki Molly:
Obrazek

Stare nostalgiczne smolinosy, niestety coś również tu żre pąki, z całej kępy tylko dwa zostały :evil:
Obrazek

Miłego weekendu :wit
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Takie tamy śliczne piszesz smolinoski , coś podjada więc może zastosuj jakiś oprysk na robala ja już w tym roku 2 razy lilie pryskałam i póki co na razie jest ok ;:138
Aż boję się pomyśleć jak by miało je coś zjeść , co prawda licie już im zjadały przeżówacze , ale oprysk był skuteczny ;:224
Iryski cudowne ;:63
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Elu dalię pewnie ślimaki rąbią, a lilie poskrzypka ...dzisiaj taką czerwoną ;:14 oprócz dorosłych trzeba szukać zniesionych jajeczek i też ;:14
Iryska mam chyba podobnego, a rozchodniki są śliczne i bezproblemowe więc się nie dziwię, że się nie oparłaś :D
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42

Post »

Ale pięknie u Ciebie Elu ;:oj
Przepiękne irysy, i takie wielobarwne, mnóstwo kolorów... Różyczka troszkę się pochorowała, u mnie najlepiej sprawdza się obornik, działa jak szczepionka.... Smolinosy ;:306 jeszcze nie słyszałam takiej nazwy, ale bardzo mi się podoba....Pięknie zakwitł przetacznik i czosnek...
Kiedyś próbowałam z przypołudnikami ale jakoś nic ie wyszło, chociaż przepiękne kwiatuszki, mam nadzieję ze pokażesz jak zakwitną...
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Elu :wit I znów pięknie kwitnące Iryski :D
Przypołudnik z własnego siewu pięknie Ci rośnie ;:215
Rozchodnik piękny jest nie dziwię się, że nie mogłaś się Mu oprzeć :roll:
UU to nie dobrze ze coś Ci żre dalię ciągle a mianowicie ślimaki dopadłaś gady i ubiłaś.
Przetacznik pięknie kwitnie. Śliczna bialutka Naparstnica.
Marketowa różyczka piękne ma pąki kwiatowe i niedługo zakwitnie. :) Surfinie piękne. Żółte czosnki Molly śliczne
To nie dobrze, że Stare nostalgiczne smolinosy coś żre pąki, i dwa pąki się ostały dopaść gada i od razu ubić. ;:134
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p

Post »

:wit Witam w słoneczną sobotę, dzień idealny na pracę w ogrodzie a ja niestety dziś nie podziałam z powodu choroby córci.

:wit Gosiaczku , prawdę mówiąc to nie doglądałam tych smolinosków, pilnuję lilii, ich uszkodzenie dopiero by mnie zmartwiło ;:145. Ale mogłam prysnąć i już.
:wit Betinko, oj masz rację, tylko czy to robactwo musi dawać upust swoim chętkom akurat w ogródku? A dookoła kilka hektarów łąki.
:wit Marysiu, rozchodniki to akurat tak bezproblemowe rośliny że warto je mieć i cieszyć się długim kwitnieniem, a dalie tak, ślimaki te bezskorupowe sobie upodobały ;:14. Zbieram je ale wystarczy się obrócić a już następny wędruje, z tego powodu nie sadzę też kapusty, wygląda wstrętnie taka oblepiona nimi.
:wit Magdusiu, smolinosy to dlatego że przy wąchaniu nosy brudzą, kiedyś robiło się takie dowcipy kolegom i koleżankom :;230
:wit Paulinko, serdecznie dziękuję ;:196 za pochwały.

Tak trochę powtórkowo ale iryski niedługo nas opuszczą więc trzeba się nacieszyć na zapas :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Smolinoski:
Obrazek

Akurat parzydło daje czadu:
Obrazek

Roślinka ze skalniaka:
Obrazek
I rzut okiem na niego:
Obrazek

Szałwia biała:
Obrazek

Naparstnice stoją na baczność:
Obrazek

W tym roku motywem przewodnim rabatek kwiatowych jest koperek wysiewany namiętnie przez moją córcię. (Mamo, ja też chcę coś posiać :roll:)
Obrazek

Róża złapana w ogrodniczym okazała się Abrahamem Darby, w rzeczywistości ten róż jest mniej różowy.
Obrazek

Miłego weekendu :wit
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p

Post »

:wit Betnko, a kwiaty jakiej wielkości? Moja dopiero ma pąki bo była mocno przycinana i przesadzana wiosną. Niby podobna tylko u mnie chyba kwiat mniejszy.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Elu, no pięknie u Ciebie w ogrodzie ! I warzywnie i kwiatowo, cuda na kiju ;:224 Róża Abraham urokliwa bardzo wydaje się wielka, pełna i obfita w swe cudne różane płatki ;:63 . Irysków to Ci zazdroszczę, chyba u mnie na tym pełnym słońcu by się nie sprawdziły ? Naparstnica ładniutka, bardzo lubię te kielichowe kwiaty. To czekam na dalszą relację foto :)
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p

Post »

:wit Witam tradycyjnie weekendowo ;:7
:wit Asiu, jeden z moich rojników też zakwitnie, róża ogromna i pachnąca, niestety na razie przekwitnięta.

Nazbierało się kilka zdjęć więc pokażę co nowego i starego u mnie:

Rojniczek dla Asi:

Obrazek

Zbiera się kolejna róża która miała być Chopinem, tak było napisane na metce ale kto w moim ogrodniczym przejmowałby się zgodnością metki z zawartością doniczki :;230
Obrazek

Jastrzębiec:
Obrazek

Spóźniona prymulka:
Obrazek

Takie co nieco pod budą z drewnem:
Obrazek

Hortensja ogrodowa która miała metkę z napisem "Blue Sky" ale nawet nie stała koło niego, za to wiosennie ją przymroziło:
Obrazek

Dzwonek się skupił:
Obrazek

Ćwiartka bulwy tawułki z B. tak zakwitła:
Obrazek

Wiesiołek:
Obrazek

Liatry bujne:
Obrazek

Jeszcze hortensja nn:
Obrazek
To moje pierwsze w życiu hortensje więc wiadomo, szału nie ma głowy nie urywa :;230

Kocimiętka z zazdrosnym właścicielem:
Obrazek

Wilczomlecz sobie też zakwitł:
Obrazek

To to wiadomo co, jeden z niepogryzionych:
Obrazek

Z części warzywnej:
Obrazek

Obrazek

Wow, zrobiło się tylko 10 stopni ciepła czyli kończę i udaję się do pieca, miłego weekendu :wit
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, dziękuję za rojniczka :tan ładniutki i duży ! Ciekawe jaki będzie miał kwiat, czy w "kolorze" ? Moje mają kolor różowy.
Róza może jednak okazać się Chopinem , chyba, żeby nie ;:130 , ale co tam, ważne, że jest i zapowiada się na śliczniutką ;:333
Hortensja Blue Sky ma fajny kolor, a kiciuś do wyściskania - fajny futrzak ;:215
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p

Post »

Asia, dzięki ;:196, a Twoje rojniki już zakwitły? No właśnie czekam aż Chopin pokaże kwiaty, bo z nim jest tak że pąki ma żółte a kwiat biały czyli nadzieja jeszcze jest. :;230
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie, jeszcze nie mają ... czekam :heja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”