Liliowce -Hemerocallis cz.11
Re: Liliowce -Hemerocallis FOTO cz.11
Tadeuszu , wszystkie siewki liliowców cudne, najbardziej podoba mi się ten z zieloną gardzielą. Gratuluję i pozdrawiam Basia.
Gratulacje! Piękne siewki Mirku! Myślalam, że krzyżujesz tylko lilie a tu proszę
- anezob69
- 200p
- Od: 8 maja 2014, o 12:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudowne niespotykane liliowce można tutaj obejrzeć. Codziennie zaglądam ... cieszą oko i duszę tymi pięknościami.
Tadeusz cuda serwujesz.
Proszę o więcej zdjęć. Jestem chyba odmieńcem ale najbardziej podobają mi się te jasne w czystych świeżych kolorach, wszystkie ciemne są dla mnie takie smutne. Nie krzyczeć wypowiadam się jako laik.
Tadeusz cuda serwujesz.
Proszę o więcej zdjęć. Jestem chyba odmieńcem ale najbardziej podobają mi się te jasne w czystych świeżych kolorach, wszystkie ciemne są dla mnie takie smutne. Nie krzyczeć wypowiadam się jako laik.
- tadeo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 11:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam.Bożeno w moim ogrodowym wątku wkleiłem ciekawego jasnego,godnego uwagi,a co do ciemnych ton kwestia gustu.Ja akurat lubię ciemne,dają one bardzo ciekawą paletę odcieni.Nadmienię jeszcze że ciemne kolory przy upałach już w południe robią się nie ciekawe,dlatego wskazane byłoby cieniowanie.Natomiast jasne jeszcze do godzin wieczornych bywają piękne.Pozdrawiam Tadeusz
Uśmiechnij się jutro będzie lepiej. Tadeo
Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku ! Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku cz.2
Mój ogród- zdjęcia1 -zdjęcia 2 Zajrzyj koniecznie
Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku ! Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku cz.2
Mój ogród- zdjęcia1 -zdjęcia 2 Zajrzyj koniecznie
-
- 100p
- Od: 26 lis 2009, o 16:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hodowcy liliowców, jak Ismena, Emil, Tadeo pokazują tutaj prawdziwe cuda, piękniejsze niż rejestrowane odmiany - uczta dla oczu, napatrzeć się nie można! Ja stalam się amatorem liliowców dopiero kilka lat temu, mam tylko około 50 odmian, ale nie są takie wspaniałe. Z własnego doświadczenia wiem, że wcale nie jest łatwo osobie nie mającej rozeznania na rynku kupić przez Internet takie efektowne odmiany, jakie są prezentowane na forum. Mam kilkanaście dośc zwyczajnych lilioweców NN ponieważ sklepy internetowe przysłały mi je zamiast zamawianych pięknych, nowych odmian.
W tym sezonie, podobnie jak w ubiegłym roku, zapisuję jak długo kwitna poszczególne liliowce w warunkach mojego ogrodu. Przypominam sobie, że była na ten temat dyskusja na forum.
Pozdrawiam
Basia B.
W tym sezonie, podobnie jak w ubiegłym roku, zapisuję jak długo kwitna poszczególne liliowce w warunkach mojego ogrodu. Przypominam sobie, że była na ten temat dyskusja na forum.
Pozdrawiam
Basia B.
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Od dawna wiadomo, że Polak wszystko potrafi
Wystarczy konsekwencja, cierpliwość i zacięcie w tym co robi. A efekty ... widać gołym okiem.
Takie egzemplarze liliowców każdy chciałby mieć w swoim ogrodzie - ja też. Chyba zacznę zbierać nasiona ze swoich aby rozpocząć piękną przygodę.
tadeo cenne uwagi odnośnie kolorystyki kwiatów i stanowiska.
Wystarczy konsekwencja, cierpliwość i zacięcie w tym co robi. A efekty ... widać gołym okiem.
Takie egzemplarze liliowców każdy chciałby mieć w swoim ogrodzie - ja też. Chyba zacznę zbierać nasiona ze swoich aby rozpocząć piękną przygodę.
tadeo cenne uwagi odnośnie kolorystyki kwiatów i stanowiska.
Mirku! Biały pajączek cudny. Czy to Twoja siewka czy odmianowy?
Masz jeszcze jakieś niespodzianki w zanadrzu?
Masz jeszcze jakieś niespodzianki w zanadrzu?
Siewka moja.Jak coś ładnego zakwitnie,pokażę.Martwi mnie,pajęczaki nie chcą zawiązywać nasion.
Tadeo, Twoje siewki są fantastyczne. Teraz już liliowców nie trzeba szukać poza granicami Polski
Mirzan śliczny jest ten Twój pajączek
Pozdrawiam
Małgosia
Mirzan śliczny jest ten Twój pajączek
Pozdrawiam
Małgosia