Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
Agnieszko
Na wsi masz tyle pracy, że pewnie nie odczuwasz braki internetu
Róża to właściwie potwór który zarósł kilka roślin w tym dwie róże, a jest drugi rok. Podobno rozrasta się trzy lata ? no to musiała iść w inne miejsce.
Dzisiaj końcówki przyrostów zwiędły mimo że padało, jutro muszę ja podlać
Agnieszko w ciemnych włosach to ja chyba byłam bardzo dawno więc pewnie mnie widziałaś w zdjęciach wspomnieniowych. Potem długi czas byłam ruda
Julciu poślę Ci bardzo chętnie patyczki i na pewno się przyjmą
Aniu róża nie dość, że większa ode mnie to jeszcze strasznie kolczasta Aniu polecam rozmnażanie z patyczków, bo i tak się tnie i zostają
Małgosiu to będzie kolejna próba mocniejsze cięcie, trzeba wypracowywać własne sposoby No tak miały wilgoci dużo, bo nawet te co leżały nisko są brązowe
Mam parę zdjęć z mokrego ogrodu. Wydaje mi się, że dalie siane (od Zosi) pokrzyżowały się i mam nowe kolory
Coś takiego wyrosło mi na pędzie liliowca i nie wiem co z tym zrobić?
To miały być kukurydze kolorowe miniaturki a wyrosło coś takiego
Na wsi masz tyle pracy, że pewnie nie odczuwasz braki internetu
Róża to właściwie potwór który zarósł kilka roślin w tym dwie róże, a jest drugi rok. Podobno rozrasta się trzy lata ? no to musiała iść w inne miejsce.
Dzisiaj końcówki przyrostów zwiędły mimo że padało, jutro muszę ja podlać
Agnieszko w ciemnych włosach to ja chyba byłam bardzo dawno więc pewnie mnie widziałaś w zdjęciach wspomnieniowych. Potem długi czas byłam ruda
Julciu poślę Ci bardzo chętnie patyczki i na pewno się przyjmą
Aniu róża nie dość, że większa ode mnie to jeszcze strasznie kolczasta Aniu polecam rozmnażanie z patyczków, bo i tak się tnie i zostają
Małgosiu to będzie kolejna próba mocniejsze cięcie, trzeba wypracowywać własne sposoby No tak miały wilgoci dużo, bo nawet te co leżały nisko są brązowe
Mam parę zdjęć z mokrego ogrodu. Wydaje mi się, że dalie siane (od Zosi) pokrzyżowały się i mam nowe kolory
Coś takiego wyrosło mi na pędzie liliowca i nie wiem co z tym zrobić?
To miały być kukurydze kolorowe miniaturki a wyrosło coś takiego
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu Twoja kukurydza miniaturka, to tak jak kiedyś królika miniaturkę dzieci z targu przywiozły, ta miniaturka była większa od naszego pieska, ale fajny był wiec z psem po podwórku biegał za kurami jak rasowy kundelek
Na tym liliowcu nowy lepszy liliowiec urósł
Co to za ładne kolorowe liście w paski czerwone?
Na tym liliowcu nowy lepszy liliowiec urósł
Co to za ładne kolorowe liście w paski czerwone?
- Maska
- Kontakt:
Iwonko ale nie wiem co mam z tym przyrostem zrobić ? To kolorowe to kanna od Helenki, ale nie wiem czy zdąży zakwitnąć, pewnie nie ale liście są piękne!
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu na liliowcach pojawiły się keiki. Możesz je odciąć i do ziemi, powinny ukorzenić się. Na zimę daj im solidne okrycie.
Pozdrawiam Hala
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu śliczne masz hibiskusy,dalia na pierwszym zdjęciu to jak nie dalia ,jeszcze takiej nie widziałam ,
de Chambord uroczy
de Chambord uroczy
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Marysiu,widze,ze twoje hortensje tez mają czarne kwiaty od słońca.Ja obcięłam nisko wanilkę,bo nic z niej nie było, to samo pink anabell o candelight.Ta ostatnia to nowy nabytek i nawet nie zdążyłam zobaczyc jej kwiatów,a zrobiły się całe czarne.Co do cięcia to są dwie szkoły,jak sie chce miec krzak wysoki to obcina sie kwiatostany,a jak zwarty i duże kwiaty trzeba ciąc nisko.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
O ile dobrze widzę, to to ma jakiś korzonek, utnij to, wsadź do doniczki i zobaczysz, będzie rosło, to dobrze kanna ma faktycznie śliczne listki
- Maska
- Kontakt:
Baśka to Ty żyjesz
Nie mój perukowiec rok temu dostał jakiejś choroby grzybowej nikł i usychał obcięłam wszystkie chore części i odżył, a w sumie ma cztery lata.
Halinko o bardzo dziękuję tak zrobię, bo jest śliczny i taki gruby to będzie go więcej.
Grażynko to są dalie z nasion, które poprosiłam u Zosi, bo bardzo mi się u niej spodobały! nie wszystkie widzą wyszły ale cieszę się z tych co są.
Hibiskusy teraz radośnie wyglądają
Małgosiu ja myślę że cięcie dwukrotne w przyszłości zda egzamin, bo tworzący się kwiatostan na dwukrotnie przycinanym pędzie wygląda dobrze i pęd stoi dziarsko Kwiaty zrobiły się bardziej brązowe bo leżały na trawie
Iwonko będzie dzidziuś (chyba nawet dwa są). Mam też nasiona tych kann ale nie wysiałam przez to zamieszanie z sanatorium. Na wiosnę wysieję i zobaczymy co ładnego wyrośnie to się podzielę
Nie mój perukowiec rok temu dostał jakiejś choroby grzybowej nikł i usychał obcięłam wszystkie chore części i odżył, a w sumie ma cztery lata.
Halinko o bardzo dziękuję tak zrobię, bo jest śliczny i taki gruby to będzie go więcej.
Grażynko to są dalie z nasion, które poprosiłam u Zosi, bo bardzo mi się u niej spodobały! nie wszystkie widzą wyszły ale cieszę się z tych co są.
Hibiskusy teraz radośnie wyglądają
Małgosiu ja myślę że cięcie dwukrotne w przyszłości zda egzamin, bo tworzący się kwiatostan na dwukrotnie przycinanym pędzie wygląda dobrze i pęd stoi dziarsko Kwiaty zrobiły się bardziej brązowe bo leżały na trawie
Iwonko będzie dzidziuś (chyba nawet dwa są). Mam też nasiona tych kann ale nie wysiałam przez to zamieszanie z sanatorium. Na wiosnę wysieję i zobaczymy co ładnego wyrośnie to się podzielę
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu masz ciekawe dalie ,a ta canna to bardzo ładna odmiana i poszukiwana przeze mnie prawdopodobnie nazywa się durban może jeszcze zakwitnąć ,podlej ją troszke nawozem .Ona ma piękny pomarańczowy duży kwiat , Moje liliowce też wypuszczają takie sadzonki ,ale ja z nimi nic nie robię .
Róże śliczne Marysiu dobrej nocki
Róże śliczne Marysiu dobrej nocki
Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Kontakt:
Aluniu mnie pierwszy raz taki pęd wypuścił, pewnie nie wszystkie tak mają. A z tą canną tak zrobię to może się dochowam kwiatka mam jeszcze jedną śliczną w doniczce, wcześnie pędzoną ale też nie kwitnie. Zrobię jej zdjęcia, zresztą datury też poszły w liście i zero kwiecia
Śpij dobrze
Basiu pochlebiasz sobie Nie wiem czy mój kiedyś zakwitnie, bo rośnie całkowicie w cieniu
Jakaś wichura się zerwała u mnie!
Śpij dobrze
Basiu pochlebiasz sobie Nie wiem czy mój kiedyś zakwitnie, bo rośnie całkowicie w cieniu
Jakaś wichura się zerwała u mnie!
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Marysiu jeśli chodzi o tą sadzonkę liliowca wyrastającą z pędu, to właśnie Tadeusz Tadeo przed chwilą w swoim wątku napisał, jak z nią postępować .
Śliczny hibiskus. A karczochy uprawiasz jako warzywo, czy traktujesz jako roślinę ozdobną?
Dobrej nocki Ci życzę .
Śliczny hibiskus. A karczochy uprawiasz jako warzywo, czy traktujesz jako roślinę ozdobną?
Dobrej nocki Ci życzę .
- Maska
- Kontakt:
O to ie do Tadeusza, dziękuję Tereniu chociaż chyba Emil będzie u mnie to też fachman liliowcowy
Karczochy oczywiście konsumuję, a najlepiej jak przetrwają, tzn nornice je nie zauważą, to na drugi rok pąki są ogromne
Dobranoc Tereniu
Karczochy oczywiście konsumuję, a najlepiej jak przetrwają, tzn nornice je nie zauważą, to na drugi rok pąki są ogromne
Dobranoc Tereniu
Net mam dziś wolny przeokropnie,ale odczekałam swoje i w końcu zdjęcia obejrzeć mogłam
Bardzo ładne są te białe kwiatki z czerwonymi środkami
Bardzo ładne są te białe kwiatki z czerwonymi środkami
Pozdrawiam Amelia