Pomidory pod folią cz. 3
- sajmon0609
- 200p
- Od: 1 mar 2009, o 15:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pomidorowy szał podfoliowy cz. 3
...szkoda,że zdjęcia są nieopisane
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
- MORANGO
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Kontakt:
- ZielonaZabka
- 500p
- Od: 7 kwie 2016, o 20:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzisiaj pierwszy pomidorek - Kmicic - już zapalony
- sajmon0609
- 200p
- Od: 1 mar 2009, o 15:58
Niestety nie wiem co to za odmiana, wydłubałem nasionka z niego a na opakowaniu nic nie napisali.Mirek19 pisze:
...szkoda,że zdjęcia są nieopisane
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Irenko, to co masz na Cuor di Bue, to nie jest zielona piętka, to taka cecha odmianowa pomidorków serc, po zerwaniu kolor się wyrówna dlatego ja nie jem ich prosto z krzaka.
Zielona piętka to nie tylko inny kolor przy szypułce, to także niesmaczna niemalże niejadalna, zielona część pod skórką, która nie zniknie w trakcie przechowywania.
Zielona piętka to nie tylko inny kolor przy szypułce, to także niesmaczna niemalże niejadalna, zielona część pod skórką, która nie zniknie w trakcie przechowywania.
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Beatko, no to mnie pocieszyłaś, dopiero po Twoim wpisie skojarzyłam, że te przebarwienia mam na sercach, także na Malinowym Sercu Rumianki, które już degustowałam, super pomidorek.
Dziękuję
Pozdrawiam Irena
Dziękuję
Pozdrawiam Irena
- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Whitedame, dzięki . U mnie Anna Russian i Wołowe Ucho też mają takie zielono żółte plamy. To mój debiut pomidorowy i już poszukiwałam nawozów potasowych. Teraz mam nadzieję, że wystarczy klasyczny gotowiec do pomidorów.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
O tym czasie nawozy potasowe są jak najbardziej wskazane, one nie tyko pozwalają uniknąć zielonej piętki ale też przyspieszają dojrzewanie pomidorków. Można podlewać siarczanem potasu jak uczyła Ania Kozula a można też robić oprysk z saletry potasowej.
Ostatnie załamanie pogody ( w moim rejonie) spowodowało spowolnienie dojrzewania a co za tym idzie jest dużo pomidorków siedzących, rośliny odrzucają nadmiar zawiązków w wyższych gronach w ten czy inny sposób. Aby zminimalizować te straty polecam w czasie załamań pogody nawożenie potasem.
Ostatnie załamanie pogody ( w moim rejonie) spowodowało spowolnienie dojrzewania a co za tym idzie jest dużo pomidorków siedzących, rośliny odrzucają nadmiar zawiązków w wyższych gronach w ten czy inny sposób. Aby zminimalizować te straty polecam w czasie załamań pogody nawożenie potasem.
Beata
- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Mnie jest na rękę opóźnione dojrzewanie, bo trwa karencja po mildexie, a w domu mam około 10 kg dojrzewających. Wobec tego, co piszesz, poszukam saletry potasowej. Trudno podlewać, kiedy ledwo można wejść na zagon z pomidorami - wynoszę podłoże na butach. W tunelu jest niewiele lepiej, bo zostały solidnie podlane przed ochłodzeniem.
Pozdrawiam, Anna.
- lucysia
- 100p
- Od: 5 mar 2007, o 19:50
Jest,jest pierwszy Aussie
Reszta Aussie jeszcze zielona,ale ten na samym dole już,już za chwilkę
Nawet nie wiedziałam że pomidor może dać tyle szczęścia
Reszta Aussie jeszcze zielona,ale ten na samym dole już,już za chwilkę
Nawet nie wiedziałam że pomidor może dać tyle szczęścia
Dziewczyna z bloku,która nie widzi świata poza wsią.
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Ale Macie piękne te pomidory, to moje pożal się ....
Niestety Szara pleśń dała o sobie znać, wiele kwiatków spadło. Teraz wietrzę szklarnie ile się tylko da, nawet na noc nie zamykam.
Niby coś tam jest, Malinowy Ożarowski, White Beuty, HellFrucht i Adam F1 i oczywiście pare koktajlówek, np Megagron.
Niestety Szara pleśń dała o sobie znać, wiele kwiatków spadło. Teraz wietrzę szklarnie ile się tylko da, nawet na noc nie zamykam.
Niby coś tam jest, Malinowy Ożarowski, White Beuty, HellFrucht i Adam F1 i oczywiście pare koktajlówek, np Megagron.