Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
Reniu coś Ci nie wierzę, przecież róże są łatwe w uprawie
Lucynko ja też dostałam spory zastrzyk, ale jestem z siebie zadowolona i pewnie też emocja muszą opaść
Róże rosną w różnych miejscach ...różnistych Oczywiście poprzeplatane innymi roślinami i nie pytaj ile ich mam bo nie wiem
Mimo wszystko śpij dobrze
Aniu pewnie chciałaby gliny Moja rośnie w takim przycienionym lekko słońcu (rozproszonym)
Lucynko ja też dostałam spory zastrzyk, ale jestem z siebie zadowolona i pewnie też emocja muszą opaść
Róże rosną w różnych miejscach ...różnistych Oczywiście poprzeplatane innymi roślinami i nie pytaj ile ich mam bo nie wiem
Mimo wszystko śpij dobrze
Aniu pewnie chciałaby gliny Moja rośnie w takim przycienionym lekko słońcu (rozproszonym)
- majalis2013
- 500p
- Od: 20 mar 2013, o 08:10
Marysiu, moje emocje jeszcze też nie opadły
Szczujesz mnie tą piękną różą. Dopisuje ją do Cafe i róży z GW z ar.t ogród pachnćcy czekolada.
Szczujesz mnie tą piękną różą. Dopisuje ją do Cafe i róży z GW z ar.t ogród pachnćcy czekolada.
Agata
- Margo_margo
- Od: 27 lip 2014, o 13:08
Zaglądam Marysiu do Ciebie i nadrabiam zaległości. Chyba mnie ściągnął zapach tych pięknych róż. Tęsknię bardzo do tych kolorów, jakie oferuje czerwiec. Ale pocieszam się, że jeszcze tylko kilka tygodni i cały zimowy bród zniknie po kilku wiosennych ulewach a roślinność buchnie świeżością.
Jestem ciekawa, jak patyczki od Ciebie przetrwają zimę. Dobrze je okryłam ale liczyłam na grubszą pierzynkę ze śniegu.
Buziaki
- Maska
- Kontakt:
Agatko czyli zapach czekolady lubisz i z tego co czytałam to nie tylko zapach
Małgosiu i tego się trzymajmy, że już niedługo znowu będziemy kopać sadzić grabić , a wcześniej zazielenią się parapety i szklarenki Ja w tym roku róże patyczkowe schowałam do tunelu i też jestem ciekawa jak sobie poradzą zasypałam suchymi liśćmi i okryłam włókniną. Niestety raz sypnęłam śniegiem, żeby podlać ale mam nadzieję że im to nie zaszkodziło, bo oprócz tego każda ma kapturek z plastikowej butli No brakuje im tylko kożucha Całusy dla Ciebie i dzieciaków
Małgosiu i tego się trzymajmy, że już niedługo znowu będziemy kopać sadzić grabić , a wcześniej zazielenią się parapety i szklarenki Ja w tym roku róże patyczkowe schowałam do tunelu i też jestem ciekawa jak sobie poradzą zasypałam suchymi liśćmi i okryłam włókniną. Niestety raz sypnęłam śniegiem, żeby podlać ale mam nadzieję że im to nie zaszkodziło, bo oprócz tego każda ma kapturek z plastikowej butli No brakuje im tylko kożucha Całusy dla Ciebie i dzieciaków
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,piękne masz róże,ale zaskoczona jestem semipleną ,bo taka malutka a tyle kwiatuszków miała,to jest dopiero pionierka ,u mnie kurtki ,swetry ,kapy i kożuch są na różach i pamapsowej w dalszym ciągu,teraz garderobę przysypało i lepiej to wygląda,ale wcześniej tyle kolorów było na krzaczkach ,że kto przyszedł to pytał co to jest miałam mówić ,że tak wietrzę garderobę ,pozdrawiam i buziaczki
- Ewakora
- Od: 17 maja 2010, o 14:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu piękne masz te swoje królowe.
Róża do wazonika rośnie u mnie, więc będziesz ją miała.
Ciekawe jest to, że i ja mam podobny wazonik do takich drobnych różyczek. Mam jeszcze różę, która jest ciut ciemniejsza od Fairy i ma odrobinkę większe kwiaty, ale to nie okrywówka, bo rośnie do 1.50, ale kwitnie do mrozów i długo się trzyma w wazonie. Kupiona bez nazwy, ale myślę że może Ci się spodobać. Dodam jej zdjęcie u siebie i jak bedziesz chciała, to natniemy patykow.
Róża do wazonika rośnie u mnie, więc będziesz ją miała.
Ciekawe jest to, że i ja mam podobny wazonik do takich drobnych różyczek. Mam jeszcze różę, która jest ciut ciemniejsza od Fairy i ma odrobinkę większe kwiaty, ale to nie okrywówka, bo rośnie do 1.50, ale kwitnie do mrozów i długo się trzyma w wazonie. Kupiona bez nazwy, ale myślę że może Ci się spodobać. Dodam jej zdjęcie u siebie i jak bedziesz chciała, to natniemy patykow.
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Marysiu, piękną kolekcję róż zebrałaś.
- Maska
- Kontakt:
Martusiu tak Semiplena pokazała swój urok od początku i już sobie wyobrażam co będzie w następnych latach. Na razie chodzę i szukam odpowiedniej podpory. Potrzebuję podpory dla paru róż rosnących w różnych miejscach. Nie obawiasz się że te okrycia są za ciężkie dla roślin, żeby ich nie zdusiły bo dostęp powietrza jednak powinien być? Przed śniegiem to mogło wyglądać nieciekawie jakby niepowołani goście rozrzucili ubrania w popłochu Dobrego tygodnia Martusiu
Ewuniu to cieszę się, że znalazłam dobre źródło upragnionej róży To mam prośbę o przysypanie gałązki, a patyczki też będę ukorzeniać Ewciu flakonik po teściowej to kryształ z historią. Kiedyś nie lubiłam kryształów, bo w wielu domach świadczyły o zasobności, ale były dla mnie wyzywające i prostackie, a ten jest subtelny. Jak teściowa zmarła było sprzątanie mieszkania, w którym brały udział dwie rodziny moja i brata M. Bratowa była pazerna na kryształy i w kalwaryjskim segmencie ze ściankami lustrzanymi stały ich całe zastępy. Ja na samym wstępie spotkania powiedziałam : ja nic nie chcę tylko ten flakonik, bratowej szczęka opadła ale wobec takiego dictum musiała ulec Nie ukrywam mam w domu parę kryształków, ale wszystkie są przedmiotami sentymentalnymi Uff ale się rozpisałam
Ewuniu pewnie że tą drugą też chcę, a nazwa mi nie jest potrzebna, zresztą na FO są tak zdolne osoby że ją mogą nazwać. Dobrego tygodnia Ewuniu
Danusiu jeszcze trochę będzie, dziękuję
Ewuniu to cieszę się, że znalazłam dobre źródło upragnionej róży To mam prośbę o przysypanie gałązki, a patyczki też będę ukorzeniać Ewciu flakonik po teściowej to kryształ z historią. Kiedyś nie lubiłam kryształów, bo w wielu domach świadczyły o zasobności, ale były dla mnie wyzywające i prostackie, a ten jest subtelny. Jak teściowa zmarła było sprzątanie mieszkania, w którym brały udział dwie rodziny moja i brata M. Bratowa była pazerna na kryształy i w kalwaryjskim segmencie ze ściankami lustrzanymi stały ich całe zastępy. Ja na samym wstępie spotkania powiedziałam : ja nic nie chcę tylko ten flakonik, bratowej szczęka opadła ale wobec takiego dictum musiała ulec Nie ukrywam mam w domu parę kryształków, ale wszystkie są przedmiotami sentymentalnymi Uff ale się rozpisałam
Ewuniu pewnie że tą drugą też chcę, a nazwa mi nie jest potrzebna, zresztą na FO są tak zdolne osoby że ją mogą nazwać. Dobrego tygodnia Ewuniu
Danusiu jeszcze trochę będzie, dziękuję
- besia
- Od: 28 maja 2014, o 18:17
Witaj Marysiu
Piękny , słoneczny dzień dzisiaj u mnie . W nocy było -15C , ale w domu napalone i cieplutko .
Przy takiej pogodzie jakiekolwiek myśli o sianiu , sadzeniu to dla mnie całkowita abstrakcja .
Jednak muszę się przemóc i poważnie zacząć przeglądać moje nasienne zasoby .
Dużo życzę !
Piękny , słoneczny dzień dzisiaj u mnie . W nocy było -15C , ale w domu napalone i cieplutko .
Przy takiej pogodzie jakiekolwiek myśli o sianiu , sadzeniu to dla mnie całkowita abstrakcja .
Jednak muszę się przemóc i poważnie zacząć przeglądać moje nasienne zasoby .
Dużo życzę !
Pozdrawiam, Beata.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Marysiu, zdaje się, że jesteś wyjechana.....
A może już wróciłaś i po prostu odpoczywasz.
To odpocznij sobie i odreaguj dzień wczorajszy. Mam nadzieję, że problem rozwiązany. Jeśli nie, to...... no wiesz, co.
Spokojnego wieczoru.
A może już wróciłaś i po prostu odpoczywasz.
To odpocznij sobie i odreaguj dzień wczorajszy. Mam nadzieję, że problem rozwiązany. Jeśli nie, to...... no wiesz, co.
Spokojnego wieczoru.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marysiu wieczorkiem, jak dzionek minął, u mnie na wyjazdach, ale pogoda była ładna, to i nie było straszno na dworze dzisiaj
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,nie martwię się o róże ,bo nic im nie będzie ,dostęp powietrza na pewno mają ,bo swetry są przewiewne ,a kapy są tak położone ,że też oddychają ,do Semipleny to musisz mieć dobrą podporę ,bo ona naprawdę wielgachna rośnie ,przy mojej podporze Bogdan wbił gruby pal ,bo razem z różą wiatr poprzewracał,,pozdrawiam i duża buźka
- ewikk77
- Od: 8 sty 2010, o 21:21
Marysiu przepiękną masz kolekcję róż, "co przysypię to się ukorzenia" -czy tak można rozmnożyć każdą różę?, czy odmiany szlachetne nie potrzebują podkładki, szczepienia, itd.?
pozdrawiam Ewa