Przydomowy ogródek Eweliny .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny .

Post »

Witajcie :wit .

Sławku dziękuję ale moje zdjęcia nie dorastają Twoim do pięt :oops: .

Izo już wszystko wiem :wink: .

Dzisiejszy dzień jest bardzo wietrzny ;:222 . Miałam jechać z dziewczynkami na zajęcia ale niestety, Emilka przestała a Weronika zaczęła gorączkować . No życie ;:218 . W dodatku coś mnie łapie ale ja nie dam się, co to to nie ;:134 . Dziś w nocy albo jutro rano wróci mój eM ;:224 . Tak więc jestem bardzo szczęśliwa ;:138 . W nocy wymyśliłam sobie ,że dzisiaj w wolnej chwili zacznę robić kanciki i nawet trochę zaczęłam ale wiatr skutecznie wygonił mnie do domu. Za to złapałam "je" na gorącym uczynku ;:138 :

Obrazek

Wybaczcie za jakość zdjęcia ale leciały dość szybko i wysoko . Nawet nie potrafiłam odgadnąć co to ;:223 . Ważne, że jest klucz :heja . Kilka dni temu też widziałam klucz, zdaje się gęsi ale niestety fotki wyszły rozmazane jeszcze bardziej niż ta .

Pozdrawiam i spokojnego dnia życzę :wit .
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

Choroby nie zazdroszczę, ale takiego widoku owszem ;:oj
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ewelinko mijamy się w różnych wątkach,więc postanowiłam się przywitać :D
Bardzo podoba mi się Twoja stodoła,cegiełki czerwone właśnie zamierzam kupić i postawić murek ...może kiedyś to zrealizuję...
Jak zobaczyłam Twoje zamówienie,to pomyślałam,że moje zakupy to skromne są i poczułam się lepiej ;:303

Zdrówka dla córek :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ewelinko, zdrówka dla córeczek i dla Ciebie ;:196 Podziwiam Cię , bo z dwójką maluchów, bez eMa na co dzień ogarniasz i dom i ogród. Brawo. ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorfi no niestety czasem choroba się przyczepi ale i tak nie mogę narzekać bo raczej jesteśmy z tych zdrowszych ;:224 . Poza tym ja jestem taka, że gorączka mnie do łózka nie zawlecze no chyba, że miałabym ze 40 stopni . Jakoś dajemy radę ;:333 . A widok takiego klucza świetny ;:108 . Jakie te ptaki muszą być mądre, że opracowały sobie taki sprytny system . Mam nadzieję, że wiosna za rogiem i po świętach w końcu nadejdzie ta prawdziwa .

Aniu dziękujemy . Przyznam, że byłam już u Ciebie ale nie zostawiłam wtedy śladu :oops: . Muszę się poprawić dzisiaj. Cegła w ogrodzie jest cudna a pomyśleć, że jeszcze do niedawna chciałam z miłą chęcią rozwalić budynek ;:306 . Zobaczymy jak uda mi się go ukwiecić ;:108 . Te moje zamówienia wydają się może na pierwszy rzut oka duże ale w rzeczywistości i tak będzie pusto w gródku ;:222 . Oj jeszcze wiele bylin i krzewów muszę kupić żeby to jakoś wszystko wyglądało. No ale powoli ;:131 .

Małgosiu dziękujemy ;:196 . Mój eM jest gdzieś w centralnej Polsce więc zanim dojedzie na to nasze Podkarpacie to troszkę zejdzie. Nie mniej czekam z utęsknieniem ;:224 . Oj tam, no po prostu jakoś to sobie potrafię zorganizować. Bywają gorsze dni ale ogólnie nie narzekam. Nauczona jestem od małego radzić sobie w życiu ;:108 . Może to zabrzmiało trochę nieskromnie ale tak już mam po prostu.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewelinko pomysł ze Swany z lawendą bardzo mi się podoba, ;:215 jestem fanką lawendy. :) Na początku tworzenia ogrodu największa ilość bylin, nie zapełnia rabat. Ja po czterech latach ciągle mam puste miejsca. W dużej mierze to z powodu braku pomysłów, ale też nauczyłam się, że gęsto posadzone rośliny, to też problem. ;:108 Zdrowiejcie. ;:168
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu fajnie, że bynajmniej jedna osoba o tym napisała ;:138 . W takim razie tak posadzę i w razie czego zawsze można przesadzić ;:306 . W końcu w ogrodzie wieczne zmiany :wink: . Pocieszyłaś mnie z tymi pustymi miejscami. A więc trzeba sadzić i uzbroić się cierpliwość. Dziękujemy ;:196 . Mam nadzieję, że do przyszłego ty godnia wykurujemy się .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, tylko się nie rozchoruj, kochana. ;:168
Mąż wróci, zajmie się dziećmi, a Ty ogrodem. Musisz być zdrowa. :tan
Życzę zdrowia Tobie i dzieciaczkom. ;:167 ;:167 Mężowi też, by mógł Cię zastąpić. ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Ewelinko już Ty tak nie narzekaj na puste miejsca- u Ciebie wszystko przecież nabiera tempa, sporo roślinek już posadziłaś więc z każdym rokiem będzie coraz piękniej ;:168
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Ptaki latają kluczami i stają się coraz bardziej śpiewne (te mniejsze). Wiosna tuż tuż :)
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Ewelino!
Te rozkrzyczane klucze dzikich ptaków bardziej mnie teraz cieszą niż te bździnki, które wyłażą z ziemi. Pustymi miejscami na rabatach absolutnie się nie przejmuj. Wysypiesz rabatki korą i będą wyglądać elegancko, a każda roślina roślina będzie miała oddech i przestrzeń do życia. Zagęścić zawsze zdążysz. Ani się obejrzysz, a zrobi się za gęsto... ;:224. Nie zliczę ile razy zapraszałam koleżanki i całymi bagażnikami rozdawałam nadmiary roślin... ;:209.
Tylko zdrówka swojego i dzieciaczków pilnuj.

;:196 Jagi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Ewelinko!
Przywrócona już światu czytam co u Ciebie. Podoba mi się pomysł z białymi różami okrywowymi i lawendą. Poczytaj sobie o róży św Tereska z Lizieux, mam taką i jestem zachwycona jej maleńkimi kwiatuszkami. Rozchodnik przy ścianie mógłby być ładnym tłem, bo latem ozdobne ma liście a potem ładne kwiatostany :D Trzymajcie się dziewczyny zdrowo, a Ty dbaj o siebie i nie wychodź jak Cię coś bierze, bo kto się będzie dziewczynkami opiekował ;:4
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie wieczorna porą :wit .

W oczekiwaniu na Małżonka postanowiłam trochę pospacerować po ogrodach . Dziewczynki śpią jednak dość niespokojnie więc trzeba czuwać.

Lucynko postaram się nie rozchorować bo szkoda czasu na choroby ;:222 . Dziękujemy bardzo ;:196 .

Andzia no właśnie z każdym rokiem a ja chciałabym już teraz ;:306 . No ja jestem w gorącej wodzie kąpana zdaje się :wink: . Myślę, że w tym roku będzie już zdecydowanie bardziej zielono niż w ubiegłym ;:333 . Jeszcze żeby tak krzewy chciały szybciej rosnąć bo brakuje mi takich większych roślin ;:224 .

Olu oj tak, ptaki latają a te mniejsze śpiewają i kręcą się jak szalone . Tylko gdzie ta wiosna nam się zapodziała ?? Jakaś taka mało zdecydowana w tym roku . W sumie to w kalendarzu nadal mamy zimę więc musimy jeszcze poczekać ;:108 .

Jagi właściwie to masz rację. Jednak rośliny lepiej rosną jak mają przestrzeń. Pewnie będzie tak jak mówisz i będę wszystko oddawała sąsiadkom albo Teściowej, która jesienią kupiła sobie działeczkę. Jednak twardo twierdzi, że nie będzie tam nic sadziła i uprawiała bo nie ma czasu i chęci. Ciekawa jestem czy to się zmieni ;:224 . Zdrówka naszego pilnuję ,dziękuję ;:196 .

Marysiu poczytam o tej róży ;:108 . Rozchodniki są ciekawe i poza tym bezproblemowe więc warto je zastosować tym bardziej, że mam takiego jednego do podzielenia ;:224 . Masz rację, wieczorem zmądrzałam i postanowiłam ,że odpuszczę sobie ogródek na kilka dni tym bardziej, że ma się ochłodzić. Szkoda ryzykować bo przecież zdrowie najważniejsze a ogródek nie zając.

Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”