A do wysadzenia jeszcze 2 miesiące.

Kasiu jaką masz odmianę?
A może jednak jest coś takiego jak przerośnięta rozsada?ktos123456 pisze: ↑27 sie 2024, o 20:20 Moja Cayenne w doniczce zaczyna już się wybarwiać, ale niepokoi mnie to, że coraz więcej dolnych liści zaczyna żółknąć. Skończyła już kwitnąć, prawie wszystkie kwiaty zawiązały owoce i powoli zaczyna się wybarwiać. Warto coś z tym robić? Nawozić czymś? A może to normalne, kończy wzrost to powoli zamiera?
Z kolei Carolina Reaper kwitnie bardzo obficie, ale zrzuca prawie wszystkie zawiązki. Zrzuca nawet takie już zapylone, widać że płatki jeszcze do końca nie odpadły a w środku zawiązany owoc i nawet to opada, jak pomóc? Jakiś nawóz?
Doradzicie coś?
Ja tak samo , to zrozumiałem co do drewnienia papryki itd . Dlatego byłem zdziwiony , że Przemek tak twierdzi .ktos123456 pisze: ↑10 kwie 2025, o 09:57 Nie ma. Jest rozsada w za małych doniczkach. Ty nie o tym pisałeś - piszesz że nie może zdrewnieć, bo wtedy jest przerośnięta. Piszesz też coś o tym, że jak przerośnie korzeniami ziemię w doniczce, to potem już nie będzie rosła po przesadzeniu do ogrodu. Nie jest to prawda.