Czosnek zimowy cz.1
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Czosnek zimowy
Zdecydowanie zostawić go w gruncie, główka jeszcze rośnie, 2 dni temu u mnie jeszcze nie ma wykształconych ząbków, ludziska to dopiero czerwiec, pełnia wegetacji.
- KONdzio1156
- 100p
- Od: 30 lip 2010, o 14:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
to dobrze
tak trzymać
udanych zbiorów
PS chiński rośnie od początku do końca ale główki się nie utworzą będą białe malutkie kuleczki
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)
PS chiński rośnie od początku do końca ale główki się nie utworzą będą białe malutkie kuleczki
- gieru96
- 200p
- Od: 26 mar 2011, o 10:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie, chcę posadzić na jesień trochę czsnku. kiedyś wsadziłem kilka ząbków, ale chyba był chiński, bo był bardzo mały. Jak można odróżnić, c\zy czosnek jest polski czy chiński?
- aśka2006
- 500p
- Od: 18 gru 2007, o 13:23
Hi, hi ja też chodzę dookoła czosnku i zastanawiam się czy już rwać czy nie, też wyjeżdżam... na 2,5 tygodnia. Oberwałam kwiaty i niech czeka aż wrócę. ![Cool 8-)](./images/smiles/icon_cool.gif)
![Cool 8-)](./images/smiles/icon_cool.gif)
Aśka
Ja muszę sprawdzić moje główki, bo szczypior już w 50% jest suchy i się łamie czyli niedługo wykopki ![gwizdanie ;:224](./images/smiles/whistling.gif)
![gwizdanie ;:224](./images/smiles/whistling.gif)
Mój Harnaś też powoli się załamuje. Coraz bliżej zbiorów.
I sprawdziłem, główki wykształcone, myślę że za tydzień zbiór
![Obrazek](http://img31.imageshack.us/img31/6915/czosnekczer.jpg)
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
![Obrazek](http://img31.imageshack.us/img31/6915/czosnekczer.jpg)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)
![;:3](./images/smiles/slonko2.gif)
Asia
Adrian89 muszę sprawdzić jak u mnie. Ale 2 tygodnie temu nie miał jeszcze wyraźnych ząbków. Swoją drogą zawsze selekcjonujecie największe ząbki do ponownego wkładania do ziemi na następny rok czy różne?
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Mam głupie pytanie!!!
Czy mogę teraz wsadzić ząbki czosnku do ziemi? Cebulkę na przykład dymkę włożyłam tydzień temu, bedę miała na jesień.
Mam główke fioletowego polskiego czosnku więc chciałabym spróbować![Smile :-)](./images/smiles/icon_smile.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smiles/icon_rolleyes.gif)
Mam główke fioletowego polskiego czosnku więc chciałabym spróbować
![Smile :-)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Do sadzenia główki powinny nie być rozdzielane, ja zawsze odkładam 10 największych główek i dopiero przed samym sadzeniem je rozdzielam na poszczególne ząbki.
Takasobie, odpowiem krótko, nie![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Takasobie, odpowiem krótko, nie
I dziś wykopałem czosnek, dobrze zrobiłem bo deszcze zaczęły padać ![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Adrian89 powiedz mi czy ty obcinałeś pędy kwiatowe czy też nie, bo u mnie jeszcze ich nie widać a każdy już pisze o zbiorach... ja mój czosnek posadziłam na wiosnę i ma już coraz więcej żółtych liści... może mi ktoś doradzi czy to dobrze czy źle czy może za mało wody ale staram się go podlewać jak najczęściej , jak nie ma deszczu to co 2 a 3 dzień na pewno. Kulki w ziemi już są ale mam nadzieję że jeszcze urosną. ![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
Ja co prawda nie Adrian ale pędy kwiatowe należy usuwać .Ja mam generalnie czosnek zimowy i właściwe też niedługo będę wykopywać bo jest całkiem żółty . Natomiast w tym roku posadziłam kontrolnie czosnek wiosenny Harnaś i mimo ,że liście powoli mu żółkną to kwiatostanów nie posiada.Aalice pisze:Adrian89 powiedz mi czy ty obcinałeś pędy kwiatowe czy też nie, bo u mnie jeszcze ich nie widać a każdy już pisze o zbiorach... ja mój czosnek posadziłam na wiosnę i ma już coraz więcej żółtych liści... może mi ktoś doradzi czy to dobrze czy źle czy może za mało wody ale staram się go podlewać jak najczęściej , jak nie ma deszczu to co 2 a 3 dzień na pewno. Kulki w ziemi już są ale mam nadzieję że jeszcze urosną.