A no własnie z ciemiernikami to też się sprawdza .
Własnie przeglądam nasiona które przyszły z Anglii od Sarah raven.
-dhalia bishop
-aminek
-purpurowy kosmos
-cynia mix
A swoich też trochę ..w tym roku sianie na całego .Już wzeszły poziomki i rozplenica jednoroczna purple majesty ...
Witaj Alino, czytam, że sprowadzasz nasiona z Anglii, czy są dużo droższe niż u nas? Przeczytałam z uwagą Twoją i Danio wymianę zdań o cięciu bylin kwitnących, przyda mi się ta wiedza.
TAMARYSZKU -- Iza no niestety dużżżo droższe . najbardziej zależało mi na purpurowych kosmosach i daliach Bishop .
zamawiałyśmy większa grupą koleżanek , więc przesyłka była tania , ale nasiona średnio po 2,50- 3 funty ,więc nie tanio ....ale jedynie cynie jednoroczne , reszta już mam nadzieję zostanie w ogrodzie ,
MATI zobacz co u mnie w tyle w ogrodzie ...to przy sobotniej pielęgnacji w ogrodzie . obcinałam trawy w śniegu,
a w przodzie - śniegu ani grama i kwitnące krokusy ...
Alinko masz bardzo ładny , gustowny ogród a w nim m. in. piękną kolekcję róż
Co to za odmiana trytomy , która kwitnie do jesieni? Ja z moją miałam podobnie jak ty - nieefektowne liście po przekwitnięciu, w końcu 2 lata temu mi wymarzła.
ANASTAZJA Beatko - pomyłka w interpretacji . ta trytoma którą mam dostać nie kwitnie do jesieni od początku lata ,tylko w drugiej połoiwe lata i do jesieni .ale odmiany nie znam ,...jeszcze jej nie dostałam .
za miłe słowa dziękuję .zapraszam na spacerek .
MARGO - no własnie nie ...na razie jej nie znam .
EWKAS Wiosna puka i stuka ale śnieg ciągle ją przegania , znowu dzisiaj padało . nie wiem jakim cudem udało mi sie zakończyć wiosenną pielęgnację na rabatach ...została tylko trawa .
ALEKSANDABOlu kocimiętka już sprzedana . zapraszam w jesieni .
Wiosenna pielęgnacje na rabatach mam już za sobą . warzywniak przygotowany na kwietniowe siewy . został po świętach tylko trawnik .popełniłam też nowy płotek w warzywniaku - z wikliny . płotek to moje pierwsze plecenie wikliny , więc nie jest idealne ,ale chwale sie bo mimo wszystko jestem dumna .