Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Post »

Piękna Twoja kompozycja skalniakowa ..dałaś tam Santwitalię ? rojniczki pięknie ,,, będą Ci kwitły ;:167

Miałam trójbarwną .. w tym roku zapomniałam wysiać ...a nasion zebrałam pełno z zeszłego roku ;:219

Ten powojnik bardzo ciekawy .. róża Hot Chocolate i Napoleon .... ;:202 cudo ...

Pozdrawiam Cię ;:168
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Violu dziękuję za przypomnienie nazwy roślinki santwitalia ;:108 Tak to na pewno ona ;:333
I ja chętnie zebrałabym nasionka z szałwii,tylko czy ja trafię zanim się osypią?
Dziś jadę na pocztę wysłać Tobie Violu nasionka sałaty :wit

Pozdrawiam Cię :wit
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Mnie też niespecjalnie podoba się First Lady... a tak ją niektórzy zachwalali że skusiłam się na jej kupno :? ... ona potrzebuje słońca aby się rozwinęła.
Ale mam ją dopiero od jesieni zamiast Chopina... ten tak samo podczas deszczu nigdy nie rozwijał pąków i całe mnóstwo zgniłych szło na śmietnik... poczekam... może będzie ciut lepiej w przyszłym sezonie.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Chyba każda róża potrzebuje więcej słonka zamiast deszczu ,chociaż niektórym różom deszcz wcale nie przeszkadza w rozwijaniu pąków .Dlatego takie róże jak Pashminka czy moja Myriam nie są w moim guście .Aniu czy Napoleon rozwinie ten kwiat czy pozostanie w takiej fazie bo widać ,ze ma cieniutkie płatki ,które po deszczach chyba się sklejają .Hansestadt w tym roku jakaś taka niezdecydowana także u mnie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Czy ja nie mówiłam, że lepiej do Ciebie nie wyglądać. Spodobała mi się Hot Chocolate ;:152
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jadziu Pashmina ma zwolenników i przeciwników.Ja bardziej lubię ją oglądać na fotkach niż w realu ;:306 Jest bardzo fotogeniczna.
First Lady i jej szyszki nie przeszkadzają mi,dobrze,że są różne róże i można je porównywać.Ja np nie przepadam za pustaczkami.
Veichelblau nie ma pełnych kwiatków,ale to róża rambler i tworzy fajną osłonę przed sąsiadami.Poza tym jest w moim ulubionym kolorze.
Napoleon mam nadzieję,że rozwinie kwiat,już nie pamiętam,czy jest do tego zdolny.Jutro go obczaję ;:333

Aniu Hot Chocolate ciekawa prawda? Moją uwagę zwróciła w ogrodzie Justynki ;:108

Kurfurstin Sophie

Obrazek

Obrazek

Żeniszek wlasnoręcznie wyhodowany:)

Obrazek

Żurawka Cherry Cola

Obrazek

Klimatycznie na balkonie wieczorkiem ;:170

Obrazek

Tylko słonka brak ;:3
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Piękne zdjęcie zrobiłaś swojej Pashminie ;:63
Ciekawe, za ile lat moja zacznie mnie zachwycać. Póki co czekam ... cierpliwa jestem :D
First Lady posadziłam w tym roku ... zobaczymy. Akurat teraz, jak leje zebrało jej się na kwitnienie :roll:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Piękne masz róże. Widzę że i u Ciebie Chopin nabrał plamek. Pewnie po tych deszczach :evil: . Pashmina cudowna. Wygląda u Ciebie rewelacyjnie. Faktycznie bukiet jak do ślubu.
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, Twoja Kurfürstin S. prze-sli-czna ;:138 , moja ma w tym roku focha, ale i tak ja ;:167 .
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Starych skorup nie zbieram ale kupuje za to nowe - szkoda tylko, ze tak malo miejsca na tarasie jest :wink: Mojej FL tez wlasnie scielam co wieksze kwiaty, bo to juz nic z tego nie bedzie a u mnie pada od 3 nocy i szkoda zeby gnily. Te ktore sa mniejsze, to jeszcze zostawilam, zobaczymy co z tego bedzie.
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Ja z kolei jestem oczarowana Pashminą uwielbiam te jej pomponiki które przeistaczają się w lody malinowe z bita śmietanką ;:306
nic tylko schrupać :D szałwia trójbarwna to jeden krzaczek :?: bo zarażano u Cibie w tym roku posiałam i ma takie pojedyncze badylki :roll:
;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Wszystko cudnie Ci kwitnie, na listkach nie widać śladu chorób ;:138 Hot Chocolate to Easy to love? Na zdjęciu wyszła zjawiskowo ;:167
Aniu, może doradzisz... Czy Bailando nadawałaby się w nogi pnącej Rosarium Uetersen? Tylko, że tam na parterze mało słońca.. Wręcz bardzo mało, w zasadzie tylko późnym popołudniem. Wiem też, że razem z Veilchenblau masz Ghislaine - mam do posadzenia Ghislaine, tylko waham się, czy nie dać jej po drugiej stronie pergoli razem z Perennial Blue, która zdaje się rozrasta się wszerz trochę mniej. Z drugiej strony V. nie powtarza, więc Ghislaine bardziej pasowałaby do niej, kolorystycznie też.. Nakupowałam i teraz kombinuję jak koń pod górkę :D Większość planowana, ale co mnie pchnęło w stronę Pashminy - nie mam pojęcia.. ;:224 Na razie dam ją do donicy ;:108 Nic więcej poza kombinowaniem na razie nie zdziałam, leje u mnie nieprzerwanie od wieczora ;:222
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aniu :wit cudowne odmiany róż zgromadziłaś, w tym roku tylko dwie posadziłam...kupione jako niespodzianka w biedronie, kolory oczywiście były całkiem inne jak na etykiecie :;230 Na razie są zdrowe i kwitną.
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Aniu cudne róże znowu pokazałas ,dobrze że powiedziałaś że Winter L. jest taki nieosiągalny u nas ,to rozejrze się za nim jak będę u syna w Niemczech (a miałam się nie rozglądać za szkółkami tam ;:14 ) bo jest cudny i jeszcze czekolada .
To prawda że dużo nas kosztują nasze różyczki , mój M nie za bardzo dociekliwy , a ją zgodnie z zasadą co oczy nie widzą to sercu nie żal :;230 oszczędzam jego serce . :;230
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, Gorąca Czekoladka moim skromnym zdaniem wygląda bezbłędnie. Aż sobie ją zapisałam ;:183 . Moja First Lady ładnie się rozkwita, ale jakoś nie wierzę, że zdąży patrząc na wciąć zbity środek i dzisiejszy deszcz. Czy ona w ogóle potrafi się rozkwitnąć tak na całość :roll: Niemniej jestem nią mile zaskoczona. Kupowałam z pewnym uprzedzeniem głównie ze względu na wytrzymałość. Zdjęcia szkółkowe były takie sobie, a przecież jest tyle innych pięknotek. No ale ja zielona totalnie więc posłuchałam dobrej rady i zamówiłam. Potem zakwitła i totalnie mnie porwała ;:108 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”