Kawon ( arbuz ) - część 1
- Suppa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kawon(arbuz)
Gratulacje
Pora pochwalić się moim tegorocznym i zarazem osobistym rekordem. Odmiana Bingo, waga 7,66 kg
Zdjęcia nieaktualne- usunięte- mod. joaker.
Również wyhodowany w gruncie, bez oprysków i tylko na oborniku. Roślina wydała jeden owoc ale za to pokaźny. Bardzo smaczny i słodki aż do przesady, moim zdaniem lepszy niż Rosario. Owoc leżał ponad trzy tygodnie w domu a mimo to nic nie stracił na smaku ani na soczystości.
Pora pochwalić się moim tegorocznym i zarazem osobistym rekordem. Odmiana Bingo, waga 7,66 kg
Zdjęcia nieaktualne- usunięte- mod. joaker.
Również wyhodowany w gruncie, bez oprysków i tylko na oborniku. Roślina wydała jeden owoc ale za to pokaźny. Bardzo smaczny i słodki aż do przesady, moim zdaniem lepszy niż Rosario. Owoc leżał ponad trzy tygodnie w domu a mimo to nic nie stracił na smaku ani na soczystości.
Pozdrawiam, Maciek.
To już wiadomo skąd ta nazwa
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
Mam pytanie:robi się coraz chłodniej w nocy a moje arbuzy na polu.Czy im nic nie będzie przy temp.około 10 C.Może doradzicie co robić.Jakiego czasu potrzebują żeby dojrzeć?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Może już dojrzały?
- Suppa
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
Jeśli nie dojrzały trzeba będzie je okrywać, bo za kilka dni mają być chłodne noce.
Pozdrawiam, Maciek.
-
- 200p
- Od: 12 kwie 2009, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ja takiego wczoraj zjadłam
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeżeli mają żółtą skórkę od spodu to najprawdopodobniej są dojrzałe. U mnie nawet te małe arbuziki potrafiły być dojrzałe. Część mam ich w piwnicy bo nie daliśmy radę zejść i czekają na kolej. A grządki po nich już zasiane czym innym.
- Maraga
Dzisiaj zerwałam jednego arbuza z tych 3 mniejszych.Ważył 2,11 kg.Niestety nie był jeszcze dojrzały w środku.Pestki nieduże i białe.Ta strona od ziemi była żółta.Pozostałe na razie zostawiłam.I tu mam pytanie.Czy gdybym je zerwała i zabrała do domu to dojrzeją?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
Obawiam się, że nie dojrzeją.
-
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
W sobotę zerwałam arbuza z amerykańskich nasion. Dostałam je zbyt późno i pewnie moim trzem owocom brakuje tego miesiąca. Rozkrojony arbuz miał białe duże pestki, gruby biały brzeg i jasno różowe wnętrze. Był pyszny !!! Ciekawe jak by smakował w pełni dojrzały. Te kupione w sklepach nie umywają sie do niego. Lepszy był tylko arbuz, który osobiście zerwałam w Czarnogórze (za zgodą właściciela ).
Moje nowe imię Szansa
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
- Maraga
Suzana!
Dzięki za odp.Nie będę ich zrywać na razie.Dzisiaj rano podlałam,a wieczorem nakryję włókniną.
Ostatnia szansa!
Możesz podać nazwę tych pysznych arbuzów z USA.Może mi przyślą nasiona.
Dzięki za odp.Nie będę ich zrywać na razie.Dzisiaj rano podlałam,a wieczorem nakryję włókniną.
Ostatnia szansa!
Możesz podać nazwę tych pysznych arbuzów z USA.Może mi przyślą nasiona.