Storczyki TULIPANA998

Zablokowany
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jedna półka też by mi nie starczyła. A dwie to też wydatek 150-200zł. Na szybko przejrzałam wątek Joli i przypomniałam sobie, że nie mogę mieć nic stojącego na podłodze, bo tam jest subwoofer! Przestawić go nie wchodzi w grę. Ale u Joli zauważyłam te białe półki zawieszone na ścianach. Chyba podbiorę od niej ten pomysł :)
Dzięki, przeglądam wiele wątków na forum, a rzadko zwracam uwagę na takie przydatne rzeczy.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

u mnie właśnie jest bardzo silne słońce. i jakbym miała półeczkę wiszącą w oknie, musiałaby być roleta. ktoś na forum wstawiał zdjęcie takiej półeczki przymocowanej łańcuszkami w oknie. na takiej półce zmieściłoby się kilka Phalaenopsis. na ścianie mogłoby im być ciemno, poza tym nie mam za bardzo wolnej ściany w pokoju. na 2 ścianach są okna, na 1 są drzwi, a na 4 są meble. na kwietnik też nie było za bardzo miejsca i dlatego z niego zrezygnowałam.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Baryczka pisze:Jedna półka też by mi nie starczyła. A dwie to też wydatek 150-200zł.
Takie drogie płeczki... ? :shock: Chyba jakies pozłacane :lol: . Mojej cioci sąsiadka ma za 40 zł.... ( coś koło tego ;:24 ) Ma na niej 3 bluszczyki żółtego i fioletowego phalaenopsisa... :wink: .
Baryczka pisze:Na szybko przejrzałam wątek Joli i przypomniałam sobie, że nie mogę mieć nic stojącego na podłodze, bo tam jest subwoofer!
Ja też mam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :oops: :lol: i 5 głośników :lol: . Ale tak strasznie to ja nie gram... ;:173 . Chyba , że bardzo chcę :oops: ;:183 , ale rzadko :wink: , kwietnik sie nie trzęsie.....
Muślę , że dobrą decyzję podjełaś :wink: . A takie półeczki ze szkła i te uchwyty po 2 do ściany to chyba aż takie drogie nie są... :shock: . Chyba , że chcesz dwie półki przez cała ścianę w pokoju... :lol: . Albo ja sie dobrze na cenach nie znam...

Storczykowa - Najlepsza by była bambusowa roleta , bo przepuszcza troszkę światła :wink: . Taka materiałowa to chyba troche za ciemno.,.. , a i droższa.. Ściany rzeczywiście odpadają :wink: . Fajnie masz , że masz 2 onka ijeszcze stolik :roll: . Ja mam w swoim pokoju malutko miejca i nic mi się juz nie zmieści... , nawet jeden phal. się wyniósł ode mnie... :roll: . Dlatego chcę się do innego pokoju wynosic do takiego , że zmieściło by mi się też 50 storczyków albo i więcej :wink: .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arturze, chciałabym kupić półki z litego drewna, podobne z jakiejś sklejki oglądałam w Black Red White i ok. 100 cm były po 90zł.
http://www.mebleznetu.pl/Polka_APZ_2_10 ... ts_id=1075

Myślę też, by sobie rozrysować/zaprojektować jakąś półkę, połączenie metalu i szkła to zrobiłby mi taką mój P., bo on amatorsko tworzy takie dzieła z drutu i metalowych kątowników itp., ale na to też brak mu czasu...

A subwoofer to wymysł mojego P., prawie z niego nie korzysta, tzn. nie wykorzystuje mocy głośników na maxa i dobrze, bo ja nienawidzę hałasu :) Głośniki ma porozwieszane we wszystkich narożnikach pokoju, przez co jeszcze niedawno mieliśmy plątaninę kabli w pokoju. Teraz, na szczęście, już to uporządkował, a kable zniknęły.
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

A to taka półeczka , no ładna :wink: . Moim zdaniem troszkę drogie , ale i firma :lol: .
Ja preferuje szklane . Mogę sobie zamówić kawał szkła u szklarza kilka ulic dalej i kupic uchwyty i wkręty w sklepie i ja z tata już sie resztą zajmę .

Jeśli chodzi o subwoofer to ja mam takie nieduże pódełko i małe glośniczki , ale przyjemnie się słucha muzyki , lepiej zdecydowanie niż zwykłe głosniki... Słucham cały czas jak pisze z wami i przegladam forum :lol: .

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zapomniałem zapytać , co takiego Chciałabś , ze storczyków oczywiście postawić na półeczkach ? :lol:
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja słucham radio, najczęściej TOK FM. A głośniki to u nas nie moja działka, dla mnie mogły by być zwykłe i tanie, ale jak P. sobie takie kupił to OK. Niedługo i na nich staną moje doniczki z kwiatami :)

A co do półek to zastawiłabym je storczykami, głównie tymi niekwitnącymi. Ścianę mam przy oknie Płn-Zach, więc po południu aż do wieczora ładnie na nią świeci słonko. Przydałaby się, muszę nad nią poważnie pomyśleć. A może jeszcze trochę i będzie można ją zobaczyć na forum :)
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Baryczka pisze: Niedługo i na nich staną moje doniczki z kwiatami :)
;:112 ;:112 ;:112 Trzeba wykorzystać każdy kącik :lol: . Gorzej jak P. ( no właśnie kto to jest P. ? Twój mąż ? Twwój Pan ? :lol: :lol: :lol: ) Będzie chciał zaszaleć głośnikami :lol: :wink: . `
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

P. to mój narzeczony Piotrek. Piszę P, bo krócej.

Na szczęście głośniki są poprzykręcane do ścian, w kątach, wszystko zgodnie ze schematem zawartym w instrukcji. Nic nie mogło być inaczej, dzięki temu mam pewność, że głośniki zostaną na swoich miejscach :)

Gdy decybele wędrują w górę, mnie najczęściej nie ma, i nie wiem jak reagują na nie kwiaty, ale jak na razie, wszystkie żyją.:)
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Alicja N.
100p
100p
Od: 18 lut 2008, o 15:04

Post »

jeśli chodzi o półki, to ja mam taka, obecnie niezamieszkana, bo wszystko na parapecie łapie pierwsze wiosenne słoneczko :D
Obrazek
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też myślę o półeczce w oknie...Bo gdzie indziej się już nie da ;:13
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ale super półeczka :P , ale najlepsze jest to co na niej stoi ;:183 . Czy moje oczy wypatrzyły tam paphiopedila na które choruję ? :roll: ;:183 . Wyzamykac wszystkie okna i drzwi bo jeszcze do kogos wpadnę w nocy :;230 .
Patrzcie co wykombinowałem... :shock:

Epidendrum ballerina...

Obrazek

W słoiku na kjeramzycie i na dnie troche wody.. Niech ma dziecinka wilgotnosć :lol: . Oczywiście słoika nie zamykam :shock: :lol: . Bo by mi dziecinka spleśniała... :lol: , nawet 2 dziecinki bo tam 2 są :lol: :wink: . Teraz się wietrzy bez pokrywy :lol: . Mają być żóła i fioletowa chyba... :wink: ., na razie to keiki , malutko korzonków...
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

Fajna :lol: . Ja tez mam tylko ze wieksza, rosnie jak na drozdzach, nie ma zadnych wymagan :lol: .

Niech ci sie przyjmie i ladnie rosnie ;:2

Jaki ma kolorek?
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”