Storczyki TULIPANA998
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jedna półka też by mi nie starczyła. A dwie to też wydatek 150-200zł. Na szybko przejrzałam wątek Joli i przypomniałam sobie, że nie mogę mieć nic stojącego na podłodze, bo tam jest subwoofer! Przestawić go nie wchodzi w grę. Ale u Joli zauważyłam te białe półki zawieszone na ścianach. Chyba podbiorę od niej ten pomysł
Dzięki, przeglądam wiele wątków na forum, a rzadko zwracam uwagę na takie przydatne rzeczy.
Dzięki, przeglądam wiele wątków na forum, a rzadko zwracam uwagę na takie przydatne rzeczy.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
u mnie właśnie jest bardzo silne słońce. i jakbym miała półeczkę wiszącą w oknie, musiałaby być roleta. ktoś na forum wstawiał zdjęcie takiej półeczki przymocowanej łańcuszkami w oknie. na takiej półce zmieściłoby się kilka Phalaenopsis. na ścianie mogłoby im być ciemno, poza tym nie mam za bardzo wolnej ściany w pokoju. na 2 ścianach są okna, na 1 są drzwi, a na 4 są meble. na kwietnik też nie było za bardzo miejsca i dlatego z niego zrezygnowałam.
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Takie drogie płeczki... ? Chyba jakies pozłacane . Mojej cioci sąsiadka ma za 40 zł.... ( coś koło tego ) Ma na niej 3 bluszczyki żółtego i fioletowego phalaenopsisa... .Baryczka pisze:Jedna półka też by mi nie starczyła. A dwie to też wydatek 150-200zł.
Ja też mam i 5 głośników . Ale tak strasznie to ja nie gram... . Chyba , że bardzo chcę , ale rzadko , kwietnik sie nie trzęsie.....Baryczka pisze:Na szybko przejrzałam wątek Joli i przypomniałam sobie, że nie mogę mieć nic stojącego na podłodze, bo tam jest subwoofer!
Muślę , że dobrą decyzję podjełaś . A takie półeczki ze szkła i te uchwyty po 2 do ściany to chyba aż takie drogie nie są... . Chyba , że chcesz dwie półki przez cała ścianę w pokoju... . Albo ja sie dobrze na cenach nie znam...
Storczykowa - Najlepsza by była bambusowa roleta , bo przepuszcza troszkę światła . Taka materiałowa to chyba troche za ciemno.,.. , a i droższa.. Ściany rzeczywiście odpadają . Fajnie masz , że masz 2 onka ijeszcze stolik . Ja mam w swoim pokoju malutko miejca i nic mi się juz nie zmieści... , nawet jeden phal. się wyniósł ode mnie... . Dlatego chcę się do innego pokoju wynosic do takiego , że zmieściło by mi się też 50 storczyków albo i więcej .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Baryczka
Arturze, chciałabym kupić półki z litego drewna, podobne z jakiejś sklejki oglądałam w Black Red White i ok. 100 cm były po 90zł.
http://www.mebleznetu.pl/Polka_APZ_2_10 ... ts_id=1075
Myślę też, by sobie rozrysować/zaprojektować jakąś półkę, połączenie metalu i szkła to zrobiłby mi taką mój P., bo on amatorsko tworzy takie dzieła z drutu i metalowych kątowników itp., ale na to też brak mu czasu...
A subwoofer to wymysł mojego P., prawie z niego nie korzysta, tzn. nie wykorzystuje mocy głośników na maxa i dobrze, bo ja nienawidzę hałasu Głośniki ma porozwieszane we wszystkich narożnikach pokoju, przez co jeszcze niedawno mieliśmy plątaninę kabli w pokoju. Teraz, na szczęście, już to uporządkował, a kable zniknęły.
http://www.mebleznetu.pl/Polka_APZ_2_10 ... ts_id=1075
Myślę też, by sobie rozrysować/zaprojektować jakąś półkę, połączenie metalu i szkła to zrobiłby mi taką mój P., bo on amatorsko tworzy takie dzieła z drutu i metalowych kątowników itp., ale na to też brak mu czasu...
A subwoofer to wymysł mojego P., prawie z niego nie korzysta, tzn. nie wykorzystuje mocy głośników na maxa i dobrze, bo ja nienawidzę hałasu Głośniki ma porozwieszane we wszystkich narożnikach pokoju, przez co jeszcze niedawno mieliśmy plątaninę kabli w pokoju. Teraz, na szczęście, już to uporządkował, a kable zniknęły.
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Tulipan998
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
A to taka półeczka , no ładna . Moim zdaniem troszkę drogie , ale i firma .
Ja preferuje szklane . Mogę sobie zamówić kawał szkła u szklarza kilka ulic dalej i kupic uchwyty i wkręty w sklepie i ja z tata już sie resztą zajmę .
Jeśli chodzi o subwoofer to ja mam takie nieduże pódełko i małe glośniczki , ale przyjemnie się słucha muzyki , lepiej zdecydowanie niż zwykłe głosniki... Słucham cały czas jak pisze z wami i przegladam forum .
Pozdrawiam
Ja preferuje szklane . Mogę sobie zamówić kawał szkła u szklarza kilka ulic dalej i kupic uchwyty i wkręty w sklepie i ja z tata już sie resztą zajmę .
Jeśli chodzi o subwoofer to ja mam takie nieduże pódełko i małe glośniczki , ale przyjemnie się słucha muzyki , lepiej zdecydowanie niż zwykłe głosniki... Słucham cały czas jak pisze z wami i przegladam forum .
Pozdrawiam
- Tulipan998
- Kontakt:
Zapomniałem zapytać , co takiego Chciałabś , ze storczyków oczywiście postawić na półeczkach ?
- Baryczka
Ja słucham radio, najczęściej TOK FM. A głośniki to u nas nie moja działka, dla mnie mogły by być zwykłe i tanie, ale jak P. sobie takie kupił to OK. Niedługo i na nich staną moje doniczki z kwiatami
A co do półek to zastawiłabym je storczykami, głównie tymi niekwitnącymi. Ścianę mam przy oknie Płn-Zach, więc po południu aż do wieczora ładnie na nią świeci słonko. Przydałaby się, muszę nad nią poważnie pomyśleć. A może jeszcze trochę i będzie można ją zobaczyć na forum
A co do półek to zastawiłabym je storczykami, głównie tymi niekwitnącymi. Ścianę mam przy oknie Płn-Zach, więc po południu aż do wieczora ładnie na nią świeci słonko. Przydałaby się, muszę nad nią poważnie pomyśleć. A może jeszcze trochę i będzie można ją zobaczyć na forum
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Tulipan998
- Kontakt:
Trzeba wykorzystać każdy kącik . Gorzej jak P. ( no właśnie kto to jest P. ? Twój mąż ? Twwój Pan ? ) Będzie chciał zaszaleć głośnikami . `Baryczka pisze: Niedługo i na nich staną moje doniczki z kwiatami
- Baryczka
P. to mój narzeczony Piotrek. Piszę P, bo krócej.
Na szczęście głośniki są poprzykręcane do ścian, w kątach, wszystko zgodnie ze schematem zawartym w instrukcji. Nic nie mogło być inaczej, dzięki temu mam pewność, że głośniki zostaną na swoich miejscach
Gdy decybele wędrują w górę, mnie najczęściej nie ma, i nie wiem jak reagują na nie kwiaty, ale jak na razie, wszystkie żyją.
Na szczęście głośniki są poprzykręcane do ścian, w kątach, wszystko zgodnie ze schematem zawartym w instrukcji. Nic nie mogło być inaczej, dzięki temu mam pewność, że głośniki zostaną na swoich miejscach
Gdy decybele wędrują w górę, mnie najczęściej nie ma, i nie wiem jak reagują na nie kwiaty, ale jak na razie, wszystkie żyją.
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Tulipan998
- Kontakt:
Ale super półeczka :P , ale najlepsze jest to co na niej stoi . Czy moje oczy wypatrzyły tam paphiopedila na które choruję ? . Wyzamykac wszystkie okna i drzwi bo jeszcze do kogos wpadnę w nocy .
Patrzcie co wykombinowałem...
Epidendrum ballerina...
W słoiku na kjeramzycie i na dnie troche wody.. Niech ma dziecinka wilgotnosć . Oczywiście słoika nie zamykam . Bo by mi dziecinka spleśniała... , nawet 2 dziecinki bo tam 2 są . Teraz się wietrzy bez pokrywy . Mają być żóła i fioletowa chyba... ., na razie to keiki , malutko korzonków...
Patrzcie co wykombinowałem...
Epidendrum ballerina...
W słoiku na kjeramzycie i na dnie troche wody.. Niech ma dziecinka wilgotnosć . Oczywiście słoika nie zamykam . Bo by mi dziecinka spleśniała... , nawet 2 dziecinki bo tam 2 są . Teraz się wietrzy bez pokrywy . Mają być żóła i fioletowa chyba... ., na razie to keiki , malutko korzonków...