Marzenia pisane zielenią - ogród Judyty cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A u mnie chyba wykuwanie nowego okna ;:224 :;230
...oczywiście, że sianie.. w ciepełku..bo na zewnątrz wiatr hula....jak w kieleckim :D
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Ciekawe czy w tym roku zakwitną nam te powojniki.
Pamiętam jak ubiegłej wiosny dostałam przesyłkę z abc. Ależ byłam zła jak toto zobaczyłam (powojnika). Miał max 10 cm. Nie wierzyłam, że coś z niego będzie. Po posadzeniu długo stał w miejscu, potem zaczął baaaardzo powoli rosnąć, a w końcu jak wystrzelił, tak nie wiem kiedy urósł na 2 metry :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ja to chyba nie mam ręki do powojników :? mój jeden kilkuletni taki sobie- jak u ludzi widzę piękności w ogrodach, to mój przy nich jak ubogi krewny :cry: w zeszłym roku wiosną kupiłam 2 , i jeden wystrzelił jak szalony. pięknie się rozrósł i zakwitł, a drugi bardzo ładnie rósł, wypuścił mnóstwo pąków, już miał kwitnąć i szlak go trafił, :evil: , potem odbił od korzeni, ale co będzie zobaczymy w tym roku :?
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS-może mają nieodpowiednie podłoże, za kwaśne. Powojniki lubią dodatek wapna ogrodniczego, podobnie jak złotokap.

Jest też metoda uzyskania gęściejszego pokroju powojników przez przycięcie pędów, rozłożenie na ziemi i przysypanie tych gałązek. Ja nie próbowałam tego jeszcze, ale wygląda przekonywująco. Poszukam tego i napiszę o tym-ciekawy sposób :roll:
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Judyto ja swojego rącznika moczyłam całą noc w wodzie .a potem wsadziłam do wody szybciej wschodzi.Pomidorów f1 mam niewiele.Jeżeli cudaczne odmiany mi wyjda to oczywiście się podzielę. :lol:
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wysieję tego rącznika po 15 marca..żeby nie było, jak z daliami :;230 , wtedy go namoczę..niech idzie jak burza.
Karolka penstemony długo Ci wschodziły? No taką mam na nie ochotę, że chyba będę go szukać i kupię nasiona....
Tak strasznie u mnie wieje, że patrzę z niepokojem na tunel...mam nadzieję, że nie odleci..ale konstrukcja aż cała chodzi w posadach. Całe ciepełko wywiało z foliaka :( teraz jest tam tylko 6 stopni..a było po 25 ) a na dworze +3. A tyle sobie naplanowałam do zrobienia...buu.
Wobec takiej pogody zaczynam dalej zabawę z doniczkami w domu-czas wyautować pelaśki z parapetów! :twisted: i wysiać...pomidory :oops:
saaga
500p
500p
Od: 8 sie 2008, o 21:24

Post »

Moja droga, czy Ty się jeszcze w domu mieścisz wśród zasiewów?
U mnie tyle czeka na wysianie, a jakoś nie mam czasu ani motywacji chyba, żeby robić cokolwiek. Dojdzie do tego, że w maju będę od ciebie sępić sadzonki :wink:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

judyta pisze:AGNESS-może mają nieodpowiednie podłoże, za kwaśne. Powojniki lubią dodatek wapna ogrodniczego, podobnie jak złotokap.

Jest też metoda uzyskania gęściejszego pokroju powojników przez przycięcie pędów, rozłożenie na ziemi i przysypanie tych gałązek. Ja nie próbowałam tego jeszcze, ale wygląda przekonywująco. Poszukam tego i napiszę o tym-ciekawy sposób :roll:
Judytko, jak znajdziesz to chętnie poczytam i skorzystam. A wapna podsypię troszkę, może lepiej będą rosły.Dzięki :D
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No głowę popiołem posypać!!..i wszelki duch.....
Aguś, Ty teraz jak zjawa :shock:
Wesele szykujesz , czy co..że czasu nie masz :roll: :?:

Miejsca oczywiście nie mam :roll: Ale u mnie te parapety to jak "Maluch"- Fiat 126 !! Wkładasz, pakujesz..i wszystko się mieści :;230
Oczywiście wymaga to każdorazowych przemeblowań...ale jakoś idzie..a ile radochy!!
Jak tak dalej pójdzie, to nie będziesz absolutnie sępić..tylko ja będę Cię prosić abyś brała, brała... :lol:
Siej Aguś siej, bo mówią, że rolnik leży a mu samo rośnie :lol: to może u ogrodników też tak jest :roll:
Ja dziś wysiałam ostatnie !!!!! pomidory i dosieję trochę papryki ostrej...bo jakoś mi się mało wydaje :;230 :;230 :;230
A przez to wiatrzysko to też mam ruchy jak mucha w smole..albo jak świeżo obudzona..mucha oczywiście :x
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Judyto są do przygarnięcia cebule śniedków. Nie zmieściły się jesienią na grządki i przeleżały w misce całą zimę. Właśnie wybijają listki i korzonki i wyglądają całkiem, całkiem. Będzie ze 100 a może nawet 200 cebul. Nie są zbyt dużych rozmiarów ale większość pewnie zakwitnie w tym roku. Chcesz czy je na kompost?
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Bierz Judytko !!!
Śliczne są - właśnie widziałam zdjęcie u Tadeusza i zakochałam się w nich :D :D :D
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Jak te śniedki wyglądają ,bo nie wiem :roll: :?: :oops:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”